Yleistä
Ohjelman kuvaus
Suunnitteluosasto toimii tiiviissä yhteistyössä Oldenburgin Carl von Ossietzky -yliopiston Wilhelmshavenin merenkemia- ja biologian tutkimuskeskuksen (ICBM) kanssa. Tavoitteena on kehittää yhdessä merenkulun tutkimuksen ja merenkulkualan laitteita. Meritekniikan kurssista on kaksi vaihtoehtoa. Molemmissa otetaan huomioon merenkulkualan korkea kysyntä päteville nuorille tutkijoille.
Meritekniikka - kaksi vaihtoehtoa
- Vaihtoehto 1: Laivatekniikan kurssi
7 lukukauden kurssina ilman harjoittelujaksoa. Varianttia ei voida tutkia kaksoistutkimuksena. - Vaihtoehto 2: Merenkulkuneuvojen erikoistuminen mekatroniikan kurssille.
Meritekniikka mekatroniikan kurssin erikoistumisalueena on sitten 8 lukukautta pitkä, käytännöllisen lukukauden ja sitten myös kaksoisopintojen kanssa.
Lyhyt tieto
valmistuminen | Tekniikan kandidaatti B.Eng. |
Opintojen alku | 1. maaliskuuta ja 20. syyskuuta |
Hakemisen määräajat | Kesälukukausi: 1. joulukuuta. mennessä 15 päivään maaliskuuta mennessä, talvivuoden lukukausi 1. kesäkuuta - 15. syyskuuta |
Suuntatapahtumat | Opiskelu oikeudenkäynnissä tai vieraana yhden päivän ajan |
Pääsy työharjoitteluun | Ei |
Normaali ajanjakso | 7 lukukautta |
Opinnotyyppi | Kokopäiväinen jatko-opintokurssi, myös osa-aikainen mahdollinen (tällä hetkellä vain moduulit lukukauden aikana) kaksoismekatroniikan kurssin kautta, katso alla |
Tapahtuman kieli | Saksalaisia, joitakin vapaaehtoisia, kunnioitettavia tapahtumia englanniksi |
Pätevyystavoitteet
Meritekniikan tutkinnon tutkinto ja pätevyystavoite on tekniikan kandidaatti (B.Eng.)
Tätä tutkintoa varten välitetään kurssikohtainen, tekninen ja yleinen, monitieteinen tutkinto
Meritekniikan kurssin sisältö ja prosessi
1. - 3. lukukausi
Marine Engineering -kurssin kolmella ensimmäisellä lukukaudella ”matemaattiset” perusteet asetetaan kolmeen moduuliin, matematiikka 1–3. Fysiikan yleiset tiedot annetaan tekniseen fysiikkaan. Mekaaninen tuntemus annetaan kolmen lukukauden moduuleissa Materiaalit, Suunnittelu ja valmistus sekä Mekaniikka 1. Moduulit sähkötekniikan komponentit opetetaan Sähkötekniikka 1 ja Sähkö 2 -moduuleissa. Tietojenkäsittelytaitoja opetetaan tietotekniikan perusteissa ja korkean tason kieliohjelmointikursseilla. Ei-tekninen valinnainen moduuli tarjoaa kursseja oikeudelle, kielille tai vastaavalle.
Nämä tähän mennessä mainitut moduulit ovat samat kolmella mekatroniikan, lääketieteellisen tekniikan ja meritekniikan opintojen kurssilla.
Meritekniikan kurssille lisätään lukukauteen 2 ja 3 kurssikohtaiset erikoistumismoduulit Marine Science 1 ja Kemian perusteet .
4. lukukausi
4. lukukausi koostuu kuudesta moduulista, jotka jatkavat lääketieteellisen tekniikan erikoistumista. Tähän sisältyy mekaaninen moduuli Mechanics 2, sähköteknisen moduulin mittaustekniikka ja anturit sekä IT-moduulin sulautetut järjestelmät. Kolme muuta lääketieteellisen tekniikan erikoistumismoduulia ovat merentutkimus 2, merenkulun digitaalinen signaalinkäsittely sekä materiaalit ja pintateknologia .
5. lukukausi
Viidennellä lukukaudella kuulet erikoistumismoduulien ohjaustekniikan BASIS, meritekniikan anturitekniikan ja vesidynamiikan . Lisäksi avaintaidot, kuten "projektijohtaminen" tai "laadunhallinta" tai "logistiikan suunnittelu" jne.
Viidennestä lukukaudesta ja sitten 6. lukukaudesta opiskelijalla on mahdollisuus valita valinnaisia moduuleja yhteensä 25 op.
On olemassa laaja luettelo hyväksytyistä valinnaisista moduuleista, joista opiskelija voi valita. Päätöksenteon apuna osasto tarjoaa suositusluetteloita, jotka suosittelevat moduuleja luettelosta tietylle pätevyysprofiilille. Jokainen pakollinen moduuli toiselta tekniikan opintojen kurssilta 4. lukukaudelta eteenpäin voi olla myös oman kurssin valinnainen moduuli. Valinnaiset moduulit suunnitellaan ylimääräisen lukukauden suunnitelmaan tapahtumasuunnitelmiin.
5. lukukaudella opiskelija valitsee myös vähintään kaksi valinnaista moduulia, joiden kokonaisarvo on 10 op.
6. lukukausi
Kuudes lukukausi sisältää muita erikoistumismoduulien ohjausjärjestelmiä, offshore- ja satamateknologiaa sekä mittausalustoja ja vedenalaisia ajoneuvoja . Lisätään avaintunnistusmoduuli ja valitaan vielä kolme teknistä valinnaista moduulia, yhteensä 15 op.
7. lukukausi
Seitsemäntenä ja viimeisen lukukauden aikana tapahtuu käytännön vaihe ja opinnäytetyö. Molemmat suorittavat tyypillisesti teollisuuden opiskelijat. Käytännön vaiheen aikana opiskelija tuntee yrityksen ja sen työympäristön ja tekee ensimmäisen kandidaatintutkimuksen valmistelutyön. Opinnäytetyön lopussa on aiheen itsenäinen, itsenäinen tieteellinen käsittely ja siihen liittyvä dokumentaatio. Vastaava kollokvio lopussa kurssista.
työnsaantimahdollisuuksia
Alueilla on hyvät uranäkymät
- Merentutkimuksen tekniikka
- Meren uusiutuvat energialähteet,
- Offshore-tekniikka,
- Vedenalainen tekniikka, mukaan lukien merenalainen kaapelitekniikka,
- Rannikko- ja vesitekniikka,
- Meriympäristöteknologia,
- Meriliikenteen ohjaus- ja valvontatekniikka
meriteollisuuden innovaatioiden liikkeellepaneva voima.
Tieteellisestä urasta kiinnostuneet opiskelijat ovat opintojensa aikana valmiita siirtymään jatkettuun meritunnistimien maisterintutkintoon, jota Oldenburgin yliopisto tarjoaa myös Wilhelmshavenin sivustolla. Tämän yliopiston maisterin tutkinnon suorittaneilla on sitten mahdollisuus suorittaa tohtorin tutkinto.
Oppilaitoksesta
Human values, future orientation, good research conditions, and teaching quality are the cornerstones of Jade University with its three locations in the north-west of Germany. The Core values of Jade ... Lue lisää