Ohjelmasta vastaava laitos: Kansainvälisten, poliittisten ja alueellisten tutkimusten instituutti
Ohjaaja: dr. Gálik Zoltán
Kandidaatin tutkinto-ohjelma: Kansainväliset suhteet
Erikoistuminen: Yhteiskuntatieteet
Ohjelma-aika lukukausina: 6 lukukautta
Ohjelman kieli: englanti
Sivusto / sijainti: Budapest
Division: Kokopäiväinen
Ohjelmatyyppi: NormaaliTämä on kolmivuotinen englanninkielinen ohjelma, joka antaa sinulle kattavan käsityksen maailmanpolitiikasta ja kansainvälisistä suhteista ja muodostaa sinut tulevaisuuden asiantuntijaksi alueellisissa ja kansainvälisissä asioissa. Kurssi tarjoaa sinulle ihanteellisen valmistautumisen uran tekemiseen julkishallinnossa, kansainvälisissä ja alueellisissa instituutioissa, kansalaisjärjestöissä tai Keski- ja Itä-Euroopassa toimivissa tai toimivissa monikansallisissa yrityksissä. Lisäksi ohjelmalla on monitieteinen ulottuvuus, jolla on vahvat IR-, kansainväliset oikeudelliset, historialliset ja maailmantaloudelliset ulottuvuudet, sekä vankka yhteiskuntatieteellinen tausta ja erityinen keskittyminen Euroopan unioniin. Tavoita korkealle ja liity mukaan! Hae nyt!
Opetusmaksu: 560 000 HUF (≈ 1600 EUR) lukukautta ETA-hakijoille, 2400 EUR / luku lukuun ottamatta ETA-hakijoita.
Kandidaatin ohjelmassa saavutettava pätevyystaso ja todistuksen nimiPätevyystaso: kandidaatin kandidaatti (baccalaureus, lyhenne: BA).
Unkarilainen pätevyys: kansainväliset kappaleet szakértő.
Pätevyys englanniksi: Kansainvälisten suhteiden asiantuntija.Kandidaatin tutkinnon suoritettava määrä: 180 opAsteen suunta: tasapainoinen (40-60 prosenttia).
Opinnäytetyön arvo: 10 op.
Valinnaisten kurssien vähimmäisluottoarvo: 10 opintopistettä.Koulutusalan kansainvälinen standardiluokitus: 313Kandidaatin koulutuksen tavoitteetKansainvälisten suhteiden perustutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa älymiehiä, jotka kykenevät navigoimaan kansainvälisten suhteiden maailmassa, edustamaan asianmukaisesti kansallisia ja alueellisia etuja, herkkiä globaaleille asioille, kykeneviä käsittelemään Euroopan yhdentymisprosessin haasteita ja avoimia oppia muista kulttuureista, jotka voivat työskennellä Unkarin tai kansainvälisissä yritys-, hallitus- ja kansalaisjärjestöissä kansainvälisessä viestinnässä, luovaan ongelmien käsittelyyn ja monimutkaisten tehtävien joustavaan ratkaisuun sekä ovat valmiita jatkamaan koulutustaan maisterin tasolla.Saatu ammatillinen pätevyysKansainvälisten suhteiden asiantuntijalla on tietoaTuntee Unkarin ja kansainvälisten poliittisten, taloudellisten ja kulttuurillisten ilmiöiden yleisesti hyväksyttyjä taipumuksia, ominaispiirteitä ja tietoja.
Tulkitsee kentän kansainväliset, eurooppalaiset ja alueelliset poliittiset, oikeudelliset, taloudelliset ja sivistykselliset tiedot ja tapahtumat niiden yhteydessä.
Hän tuntee yhteiskuntatieteiden nykyiset tutkimuskysymykset sekä analyyttiset ja tulkitsevat menetelmät.
Tuntee ammatin eri alojen perustermit ja tärkeät käsitteet ja ymmärtää niiden väliset suhteet.
Tuntee kansainvälisen viestinnän tapoja, työkaluja ja tekniikoita.
Tuntee Euroopan unionin toimielinten toiminnan, laajuudet ja politiikatKansainvälisten suhteiden asiantuntijalla on taidotPystyy oppimaan ja järjestelmään tietoja itsenäisesti historiallisissa, sosiaalisissa, taloudellisissa, oikeudellisissa ja poliittisissa kysymyksissä.
Lukee kirjallisuutta, erityisesti teknistä terminologiaa, ainakin kahdella vieraalla kielellä.
Pystyy navigoimaan kansainvälisissä yhteyksissä, seuraavista, ymmärtämään ja käsittelemään prosesseja ja muutoksia, on tehokas ja onnistunut jakaminen ja käytännöllinen käyttö.
Pystyy tulkitsemaan kansainvälisiä suhteita ainakin yhden ei-eurooppalaisen kulttuurin näkökulmasta.
Kykenee projektiperusteiseen työhön, kyky jakaa työtä ja tehdä yhteistyötä, tunnistaa henkilökohtaiset panokset yhteisiin menestyksiin.
Pystyy suorittamaan kirjalliset analyysit itsenäisesti ja esittämään suoritetut tehtävät kirjallisessa tai suullisessa muodossa ammattimaiselle yleisölle.
Pystyy ja kykenee suorittamaan ulkomaanyhteistyöhön liittyviä tehtäviä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä sekä suorittamaan kansainvälisen yhteistyön tehtäviä monikansallisilla ja yrityssektoreilla.
Pystyy suorittamaan EU: n tukemien hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyviä tehtäviä.
Pystyy suorittamaan kansainvälisen, eurooppalaisen ja alueellisen yhteistyön tehtävät yksityisellä sektorilla, kansalaisjärjestöissä, paikallishallinnossa ja hallitusjärjestöissä sekä valtion laitoksissa.Kansainvälisten suhteiden asiantuntijalla on itsenäisyys ja vastuutOttaa vastuun kaikilla kielillä toimivista ammatillisista julkaisuistaan, on tietoinen niiden mahdollisista seurauksista.
Käyttää omalla alallaan saavutettua tietoa itsensä kasvattamisessa ja itsetuntemuksessa.
Esittää tietoisesti kentällä käytettävät menetelmät ja hyväksyy muiden tieteenalojen metodologisen monimuotoisuuden.
Yhteistyö tehokkaasti alan unkarilaisten ja kansainvälisten tiedeyhteisöjen kanssa.
Ammatillisiin kysymyksiin vastaaminen, ongelmien ratkaiseminen itsenäisesti tai yhteistyössä muiden kanssa, vastuun ottaminen itsenäisesti ja ammatin eettisten normien ylläpitäminen.
On itsenäinen, rakentava ja vakuuttava yhteistyömuodoissa sekä instituution sisällä että sen ulkopuolella.
Suorittaa monimutkaisia tehtäviä työpaikan ammatillisten standardien mukaisesti.
Tuntee alaansa eettiset normit ja säännöt ja kykenee ylläpitämään niitä suorittaessaan ammatillisia tehtäviä, henkilökohtaisissa suhteissa ja viestinnässä.
Kehittää jatkuvasti kirjoitustaitojaan suhteessa tehtäviin.Ammatilliset ominaisuudetTieteenalat ja alueet, joihin koulutus perustuu, ovat:Yhteiskuntatieteiden yleiset tiedot ja taidot.[Kansantaloustiede, oikeustieteen perusteet, filosofia, valtiotiede, sosiologia, historian (nykyaikaisen unkarin ja maailmanhistorian) informatiikka] 20–60 opintopistettä;Metodologiset ja taidotaidolliset tiedot.(Tilastot, sosiaalitilastot, laadullinen ja kvantitatiivinen menetelmä, terminologiaharjoitukset) 20-30 opintopistettä;Kansainvälisiin suhteisiin liittyvät ammattitaidot: 50-100 opintopistettä, mukaan lukien tutkielman luottoarvo seuraavan mukaisesti:kansainvälisten suhteiden historia [kansainvälisten suhteiden historia 1815–1989, Unkarin ulkopolitiikan historia, diplomatian historia, kansainväliset suhteet uudessa maailmanjärjestyksessä (vuodesta 1989)] 5–40 opintopistettä;
kansainvälisen politiikan teoria ja käytäntö (kansainvälisen poliittisen teorian, teorian ja diplomatian käytännön pääkoulut) 5-40 opintopistettä;
kansainvälinen oikeus (kansainvälinen julkisoikeus, kansainvälinen siviilioikeus, kansainväliset sopimukset, kansainväliset instituutiot ja organisaatiot) 5–40 opintopistettä;
kansainvälinen taloustiede (kansainvälinen taloustiede, ulkotalouspolitiikka, kansainvälinen talous, maailmantalous, kansainvälinen yritystalous) 5-40 opintopistettä;
alueelliset-sivilisaatiotutkinnot (sivilisaation historia, Euroopan sivilisaation historia, alueelliset opinnot) 5–40 opintopistettä;
Euroopan unioni (Euroopan unionin kehityshistoria, EU: n instituutiot ja päätöksenteko, EU-oikeus, EU: n tuomioistuimet ja politiikat, Unkari Euroopan unionissa, Euroopan unionin tarjouskilpailujen kirjoittaminen ja projektinhallinta) 5–40 opintopistettä;
kansainvälisten suhteiden harjoittelu (kansainvälisen viestinnän tekniikat, kansainväliset tapahtumat, diplomaattinen pöytäkirja, neuvottelumenetelmät) 5-40 opintopistettä.Oppilaitoksen suosittelema erikoistuminen on teoreettista ja käytännöllistä tietoa, joka kykenee työskentelemään annetulla alalla, parantaa henkilökohtaisia kykyjä ja johtaa erikoistumiseen, joka liittyy yksilöllisiin etuihin. Kauppakohtaisen tiedon osuus koko ohjelmasta on 30–35 opintopistettä.Vieraan kielen vaatimuksetKandidaatin tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan valtion tunnustama (B2) kompleksinen kielitutkinto vähintään kahdesta elävästä vieraasta kielestä, joista vähintään yksi on kielitutkimus yhteiskuntatieteiden, oikeustieteen, taloustieteen tai valtiotieteiden alalta. opiskelua (kansainväliset suhteet, diplomaattiset, taloudelliset johtamis-, talous-, matkailu-, matkailu- ja vieraanvaraisuus-, juridiset ja hallinnolliset, sotilaalliset, kaupalliset, taloudelliset, rahoitukselliset, liiketaloudelliset) ja toinen on yleinen tentti tai vastaava lukion valmistumistodistus tai todistus.HarjoitteluvaatimuksetHarjoittelujakso on vähintään neljä viikkoa kestävä, vierekkäinen harjoitteluohjelman määritelmän mukaisesti.