BSc teollisuussuunnittelussa

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

Kahvinkeittimet, puhelimet, lääkinnälliset laitteet; nämä kaikki on ”suunniteltava”. Näitä tuotteita suunnitellessasi on esitettävä ja vastattava paljon kysymyksiä; Mitä asiakas tarvitsee? Kuinka asiakas odottaa tuotteen näyttävän? Kuinka tuote voidaan valmistaa? Mitä materiaaleja tulisi käyttää? Kuinka se voidaan testata etukäteen? Kuinka se pitäisi tuoda markkinoille?

BSc: n teollisen suunnittelun koulutusohjelma auttaa vastaamaan näihin kysymyksiin. Tämä ainutlaatuinen opinto-ohjelma vastaa suunnittelu- ja valmistusteollisuuden ID-insinöörien kasvavaan kysyntään.

Ohjelma lyhyesti

Teollisuussuunnittelijalla on tärkeä rooli uusien tuotteiden kehittämisessä aina lääketieteellisistä laitteista toimistokalusteisiin. Suunnittelijana sinun on ymmärrettävä käyttäjien tarpeet ja kyettävä määrittelemään oikeat materiaalit ja valmistusprosessit. Teollisuussuunnittelijat pohtivat, kuinka heidän työnsä vaikuttaa yhteiskuntaan. He tekevät suunnittelupäätökset varmistaakseen käytettyjen resurssien optimaalisen tehokkuuden vaarantamatta tuotteen laatua tai tarkoitusta. Hän osaa toimia erilaisissa kulttuuriympäristöissä ja on tietoinen herkkyyden tarpeesta suunnitellessasi ja työskenteleessään kansainvälisten rajojen yli.

Mitä odottaa meiltä

Voit odottaa hankkivan tarvittavat tiedot ja taidot menestyväksi henkilöstöinsinööriksi. Tunnissa, työpajojen aikana, saat mahdollisuuden työskennellä erilaisten materiaalien, kuten puun, metallien ja muovin kanssa. Lisäksi voit odottaa meidän pysyvän ajan tasalla alan viimeisimmän kehityksen kanssa. Investoimme moderneihin työkaluihin, kuten 3D-tulostimiin ja laserleikkureihin.

Tuemme kehitystäsi tarjoamalla asianmukaista akateemista ja henkilökohtaista kehitystä ohjaavia opintojasi kaikissa vaiheissa. Meillä on avoimien ovien politiikka; akateemisen ja tukihenkilöstömme tiimi on helposti tavoitettavissa.

Mitä odotamme teiltä

Oletko utelias, luova, tarkka ja sinulla on halu luoda? Oletko kiinnostunut suunnittelusta, tekniikasta ja ihmisistä? Haluatko uran, joka yhdistää nämä ja parantaa samalla olemassa olevia tuotteita tai kehittää uusia? Sitten voimme opettaa sinua muodostamaan yhteydet teorian ja käytännön välille, jotta voit soveltaa niitä sopivasti ongelmien ratkaisemiseksi, joita voit kohdata suunnitellessasi.

Tärkeintä: ymmärrä, että menestys riippuu pääasiassa siitä vaivaa, jonka olet valmis antamaan opintoihisi.

Mikä on ohjelman painopiste?

Uusien tuotteiden täydellinen suunnitteluprosessi:

 • Käyttäjäkeskeinen suunnittelu
 • Konseptin kehittäminen
 • Markkinointi, brändäys ja kuluttajakäyttäytyminen
 • Muotoopinnot ja estetiikka
 • Mallien valmistus puusta, metallista ja muovista
 • Prototyypin rakentaminen ja testaus
 • Tuotesuunnittelu ja tuotanto
 • Ja tietenkin; oma henkilökohtainen ja ammatillinen kehityksesi

Mikä tekee ohjelmasta ainutlaatuisen?

 • Kansainvälinen ohjelma, jota opetetaan englanniksi
 • Suunnittelun ja suunnittelun yhdistelmä: noin 60% suunnittelusta ja 40% suunnittelusta
 • Opinto-ohjelman aloittamiseen ei tarvita salkkua
 • Erinomaiset työllisyysnäkymät.

Kurssikuvaus

Tämän opinto-ohjelman sisällä opit uusien tuotteiden suunnitteluprosessista. Konseptien kehittämisestä ja prototyyppien laatimisesta tuotantoon ja tuotteen tuomiseen markkinoille. Joten sinun on hankittava tietoa ja taitoja monista aiheista, kuten estetiikasta, tuotantomenetelmistä, materiaaleista ja käyttäjäkeskeisestä tutkimuksesta. Analysoit olemassa olevia tuotteita ja opit suunnittelemaan ja rakentamaan prototyyppejäsi. Opit myös kaupallisia näkökohtia, jotka liittyvät tuotteen markkinoille saattamiseen.

Teorian soveltaminen käytäntöön

Ensimmäisestä päivästä lähtien käytät teoriaa käytännössä. Joka lukukausi työskentelet ainakin yhdessä projektissa ja opit toteuttamaan ideasi käyttämällä erilaisia koneita, jotka löytyvät suunnittelu- ja suunnittelutyöpajoista, kuten CNC-laserleikkuristamme ja 3D-tulostimistamme. Koet myös työskennellä monipuolisten materiaalien kanssa, kuten puusta, metalleista ja muovista.

Monet työskentelemistäsi projekteista ovat yhteistyössä Canonin tai Philipsin kaltaisten yritysten kanssa. Tällaiset yritykset ovat aina kiinnostuneita arvokkaista teollisuussuunnitteluratkaisuista, ja he usein pyytävät opiskelijoitamme tekemään yhteistyötä yrityksen kannalta arvokkaiden projektien kanssa.

Propadeutic vaihe (vuosi 1) 1. lukukausi Yleinen johdanto teollisen suunnittelun suunnitteluun
Lukukausi 2 Yleinen johdanto teollisen suunnittelun suunnitteluun
Päävaihe (vuosi 2 ja vuosi 3) 3. lukukausi Perusteellinen tutkimus teollisen suunnittelun tekniikka
Lukukausi 4 Perusteellinen tutkimus teollisen suunnittelun tekniikka
Lukukausi 5 (noin 5 kuukautta) Työharjoittelu
Lukukausi 6 Sivuaine (Fontysissa tai yhdessä ulkomaisissa kumppaniopiskeluissa)
Valmistumisaste (vuosi 4) Lukukausi 7 Perusteellinen tutkimus teollisen suunnittelun tekniikka
8. lukukausi (noin 5 kuukautta) Opinnäytetyön kirjoittaminen valmistumisharjoitteluun

Työharjoittelu

Kaksi merkittävistä hankkeista, joita aiot suorittaa tutkimuksen aikana, ovat myös yhteistyössä yritysten kanssa. Nämä ovat harjoittelujaksosi viidennellä ja kahdeksannella lukukaudella. Näiden harjoittelujaksojen aikana työskentelet teollisuussuunnitteluun liittyvän ongelman kanssa, jonka yrität ratkaista yritykselle. Nämä harjoittelujaksot tarjoavat loistavan tilaisuuden syventää käytännön tietosi sekä laajentaa ammattitaitoasi ja verkostoasi.

kansainvälistyminen

Kansainvälisen kokemuksen vahvistamiseksi vähintään yhden harjoittelujakson tai alaikäisen on tapahduttava muussa maassa kuin kotimaassasi.

Kumppaniyritykset

Opinto-ohjelman aikana sinulla on yhteyksiä yrityksiin useaan otteeseen.

 • Sinulla on projekteja yhteistyössä yritysten kanssa,
 • Sinulla on mahdollisuus verkostoitua yritysten kanssa urapäivän aikana,
 • Ja sinulla on sekä työharjoittelu että valmistuminen yrityksissä.

Fontys Venlo tekee yhteistyötä monien suurten, keskisuurten ja pienten yritysten kanssa.

Vaihto-ohjelma

Kolmannen opiskeluvuoden aikana sinulla on mahdollisuus erikoistua sivuaineohjelmalla. Voit tehdä tämän alaikäisen Fontysissa, yhdessä kumppanuusyliopistoissamme Alankomaissa tai yhdessä 125 kumppaniyliopistostamme ympäri maailmaa. Alaikäisen tekeminen ulkomailla yhdessä kumppanuusyliopistoista antaa sinulle mahdollisuuden hankkia lisää kielitaitoja ja kokea uusi kulttuuri.

Urakehitysmahdollisuudet

Liiketoiminta-alueella on kasvava kysyntä BSc-tutkinnon suorittaneille teollisen suunnittelun suunnittelusta. Valmistumisen jälkeen voit työskennellä muun muassa:

 • Tuotekehittäjä
 • Tuotesuunnittelija
 • Suunnitteluinsinööri
 • Design Konsultti
 • Tutkimus- ja kehityspäällikkö

Tietysti sinulla on myös mahdollisuus jatkaa maisteriohjelmaa.

Jotkut teollisen suunnittelun suunnitteluohjelmamme kumppaniyrityksistä - jotka etsivät ihmisiä, joilla on nämä taidot - ovat Philips, Canon, Ahrend, Heras, Bosch, Vogels ja VDL.

Pääsyvaatimukset

Koska tuleva kandidaatin opiskelija, sinulla on oltava korkeakoulututkinto, joka vastaa hollantilaisia ​​standardeja. Fontys University of Applied Sciences opiskelijoille on myönnettävä korkeakoulututkinnon suorittaneen toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon tutkintotodistus, jolla on hyvät tulokset. Tämä tarkoittaa:

 • Hollantilaisille opiskelijoille: VWO-, HAVO- tai MBO-tutkintotodistus
 • Saksalaisille opiskelijoille: Fachabitur tai Abitur (Fachhochschulreife tai Allgemeine Hochschulreife)
 • Muiden kansallisuuksien opiskelijoille: korkeakoulututkinto tai GCE tai vastaava, esim. Brittiläiset GCE A-tasot tai GCSE-palkkaluokat A, B tai C, kansainvälinen ylioppilastutkinto, ranskalainen ylioppilastutkintotodistus tai amerikkalainen korkeakoulu )

Pyydä tutkintotodistuksestasi lisäksi akateemisia pätevyyksiä, jos niitä on saatavilla (erityisesti matematiikan ja taloustieteen aloilla). Esim. Lisäkursseja, työpajoja, hankkeita, kilpailuihin osallistumista.

Kielivaatimukset

Englanninkielisten opetusohjelmien osalta englannin kielitaito vaaditaan seuraavassa taulukossa:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Vain jos yksiköt 'puhu ja kirjoita' ja 'kuunteleminen ja lukeminen' on läpäissyt onnistuneesti.

Englannin kielen taitotason on aina täytettävä valitulle Fontys-kurssille pääsyvaatimukset. Fontys pidättää aina oikeuden vaatia kielitaidon testaamista kaikille hakijaryhmille.

poikkeuksia

Jotkut hakijat voivat vapauttaa kielitaitotulosten toimittamisesta:

 • Hakijat, joilla on hollantilainen HAVO / VWO-tutkintotodistus
 • ETA / EU-ehdokkaat, joilla on vaadittu aikaisempi koulutus.
 • Hakijat, joiden aiempi koulutus oli englanti-opetettu ja otettu maahan, jossa englanti on virallinen kieli
 • Hakijat, joiden äidinkieli on englanti

Miten hakea

Hakemus EU / ETA-opiskelijoille
 • Kaikki hakemukset tulee tehdä osoitteessa www.studielink.nl. Kun olet tehnyt hakemuksen, saat kaikki lisätiedot ilmoittautumisprosessista sähköpostitse.
 • Tutkintosi toimitetaan Fontys-tutkintotodistukselle vahvistusta varten. Tämä prosessi vie 3 - 4 viikkoa. Jos Fontys-tutkintotodistusosasto vahvistaa täyttävänsä vaatimukset tullaksesi hyväksyttäväksi Fontysiin, saat (ehdollisen) hyväksymiskirjeen.
 • Opetusmaksujen maksaminen on järjestettävä sivuston www.studielink.nl kautta.
Hakemus EU: n ulkopuolisille / ETA: n ulkopuolisille opiskelijoille
 • Kaikki hakemukset tulee tehdä osoitteessa www.studielink.nl. Kun olet hakenut sinne, saat kaikki lisätiedot maahantuloprosessista sähköpostitse.
 • Tutkintosi toimitetaan Fontys-tutkintotodistukselle vahvistusta varten. Tämä prosessi vie 3 - 4 viikkoa. Jos Fontys-tutkintotodistusosasto vahvistaa täyttävänsä vaatimukset tullaksesi Fontysiin, saat (ehdollisen) hyväksymiskirjeen ja maksukirjeen.
 • Heti kun olemme saaneet lukukausimaksut, aloitamme viisumimenettelysi.
 • Huomaa, että jos peruutat ilmoittautumisen maahantulon jälkeen, ei aina ole mahdollista palauttaa maksuja esimerkiksi majoituksen varaamisesta tai viisumihakemuksesta.
Hakemusten määräajat

EU-opiskelijat:

 • Syyskuun saanti
 • Hakemus - vastaanotto-asiakirjojen toimittaminen - lukukausimaksujen järjestäminen Studielinkissä: 1. elokuuta

EU: n ulkopuoliset opiskelijat:

 • Syyskuun saanti
 • Hakemus - vastaanotto-asiakirjojen toimittaminen - lukukausimaksujen järjestäminen Studielinkissä: 1. kesäkuuta
Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Näytä vähemmän
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Lisää Vähemmän