Kandidaatin tutkinto teollisessa johtamisessa

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Teollisuuden johtaminen

 • Tutkinto: Insinööri (AMK) tekniikan kandidaatti
 • Laajuus ja kesto: 240 op, 4 vuotta
 • Sijainti: Wärtsilän kampus, Karjalankatu 3, 80200 Joensuu, Suomi
 • Saanti / vuosi (yhteinen pääsy): 40 (verkkokoe 8, pääsykoe Suomessa 12, pääsykoe FINNIPS 6: n kautta, SAT-testi 2, todistuksiin perustuva valinta 12: suomalaiset ylioppilastutkinnot ja kansainväliset ylioppilastutkinnot 8, ammatillisen toisen asteen tutkinto 4)
 • Opetuskieli: englanti
 • Hakuaika: 7. - 20. tammikuuta 2021

Tutkimuksen tavoitteet

Teollisuuden johtamisen koulutusohjelmasta valmistunut insinööri on haluttu ammattilainen kansainvälisissä yrityksissä. Tämä koulutus yhdistää tekniikan, liiketoiminnan ja johtamistaidot. Saat suuren vauhdin tulevaan urallesi, sillä Karjalassa on vuosikymmenien kokemus liike-elämän ja tekniikan asiantuntijoiden kouluttamisesta.

Nelivuotiset tutkinnot antavat sinulle vahvaa osaamista älykkäässä tuotannossa (esineiden internet, robotiikka, laatu, data-analyysi), myynnissä, tuotteiden ja palveluiden elinkaaren hallinnassa sekä tiimi- ja projektijohtamisessa. Olet haluttu ammattilainen, koska voit yhdistää insinööritaitosi talouteen ja kansainvälisyyteen.

Tehtävissäsi kehität uutta liiketoimintaa tai parannat yrityksesi tuottavuutta ja tehokkuutta monialaisessa tiimissä. Sinulla on kyky ratkaista ongelmia taitavasti ja rakentavasti kansainvälisessä tiimissä kotona tai ulkomailla. Työsi on yrityksessä tai julkisella sektorilla. Sinulla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa opintojasi Euroopan maisteriohjelmilla.

opetussuunnitelma

Teollisuuden johtamisesta valmistunut insinööri on haetuin ammattilainen kansainvälisissä suurissa ja keskisuurissa yrityksissä. Tässä tutkintotodistuksessa yhdistyvät tekniikka, liiketoiminta ja johtamistaidot. Saat suuren vauhdin tulevaan urallesi, sillä Karjalan ammattikorkeakoululla on yli 100 vuoden kokemus liiketoiminnasta ja 60 vuoden kokemus teknologian ohjaajana.

Neljän vuoden tutkinto antaa sinulle vahvaa osaamista älykkäässä tuotannossa (IoT, Lean, robotiikka, laatu, data-analyysi), myynnissä, tuotteiden ja palvelujen elinkaaren hallinnassa sekä tiimi- ja projektijohtamisessa. Yliopistomme suurimmat kansainväliset liikekumppanit osallistuvat aktiivisesti koulutukseen. Johtajien tarpeet ja näkemykset tällä alalla heijastuvat opetuksen sisällössä ja opiskelutavoissa.

Sitoutuneiden kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme ansiosta voit opiskella ulkomailla monenlaisia kestoja. Samalla sinulla on mahdollisuus erikoistua kumppaneidemme vahvuuksiin.

Valmistuttuasi kehität liiketoimintaa ja ratkaiset ongelmia kansainvälisessä tiimissä kotona tai ulkomailla. Tehtävissäsi kehität uutta liiketoimintaa tai parannat yrityksesi tuottavuutta ja tehokkuutta. Työsi on yksityisyrityksissä tai julkisella sektorilla. Sinulla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa opintojasi Euroopan maisteriohjelmilla.

Opiskelijoiden pääsykriteerit

Kuka voi hakea kandidaatin tutkintoa?

Useimmissa tapauksissa voit hakea kandidaatin tutkintoa Suomessa, jos olet oikeutettu hakemaan korkeakoulutusta kotimaassasi.

Kelpoisuus hakea kandidaatin tutkinto-ohjelmiin riippuu vähintään yhden seuraavista suorituksista:

 • Suomen ylioppilastutkinto
 • Kansainvälinen ylioppilastutkinto (IB) -tutkintotodistus
 • Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB) -tutkinto
 • Reifeprüfung-tutkintotodistus tai Deutsche Internationale Abitur (DIA) -tutkinto
 • Vähintään kolmen vuoden ammatillinen pätevyys
 • Suomalainen ammatillinen toisen asteen ammattipätevyys tai jatko- tai erikoisammattitutkinto osaamispohjaisena tutkintona tai vastaava aikaisempi tutkinto tai
 • Ulkomaalainen tutkinto, joka antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin myöntävässä maassa

Tarkista myös korkeakoulun kielitaitovaatimukset ennen hakemista.

Tarkista aina tietyt valintaperusteet suoraan opinto-ohjelman kuvauksesta.

Valintakoe ja kelpoisuustestit

Sisäänkäynti

Hakijalla on kolme pääsykokeiden mahdollisuutta.

 1. Online pääsykoe
 2. Valtakunnallinen tekniikan alan valintakoe, valintakoe suoritetaan kampuksella Suomessa
 3. FINNIPS-verkon pääsykoe

Hakija valitsee valintakokeen, jonka hän haluaa suorittaa täyttäessään hakulomaketta.

Valintakokeen lisäksi opiskelijat valitaan SAT-testitulosten ja todistuksiin perustuvan valinnan perusteella.

Lisää opetuksen kieltä

Karjalan ammattikorkeakoulussa opetuskieli on suomi. Teollisuuden johtamisen koulutusohjelman kieli on englanti. Tarvittaessa opinnäytetyö voidaan tehdä jollakin muulla kielellä kuin opetuskielellä.

Opintojen sisältö

Teollisuuden johtamisen koulutus perustuu kolmeen huippuosaamisen alueeseen: tuotannon osaamiseen, taloudelliseen ajatteluun ja kansainvälisen myynnin osaamiseen. Teollisen tuotannon ja ohjelmistopalveluliiketoiminnan tekniikat ja periaatteet, kehitystaidot, laatu ja suunnittelutaidot muodostavat kokonaisuuden tuotantokompetenssissa. Opintojen aikana saavutat esimerkiksi Green Belt -tason Leanissa prosessin kehittäjänä. Opit tehtaiden toiminnan ja saat monimutkaiset verkkopalvelut käyttöön.

Taloudellisen osaamisen yksikkö antaa sinulle valmiuden soveltaa taloudellisen logiikan perustyökaluja, kuten kannattavuuslaskentaa ja sijoitusvaatimusten määrittelyä.

Kansainvälinen myyntitaito antaa sinulle resursseja työskennellä kansainvälisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Opit ja ymmärrät asiakasta, jotta voit muuttaa asiakkaan tarpeet selkeiksi tuotevaatimuksiksi. Kun olet sitoutunut asiakkaaseen, johdat asiakasprojektia alusta loppuun.

Kolme ydinosaamista syvennetään yhdessä yliopiston tärkeiden paikallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Merkittävä osa tutkimuksista koostuu aidoista yritysprojekteista. Karjalan kansainväliset kumppanit osallistuvat koulutuksen toteuttamiseen monin tavoin. Johtajien tarpeet ja näkemykset tällä alalla heijastuvat opetuksen sisällössä ja opiskelutavoissa.

Lukukausimaksut

EU: n ja ETA: n ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksu on 5500 euroa lukuvuodelta. Valmistuneen 4-vuotisen kandidaatin tutkintomaksu on 22000 euroa. Karjalan ammattikorkeakoulu tarjoaa maksullisille opiskelijoille apurahoja.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuraha on 50% ensimmäisen lukuvuoden maksusta ja sitä voidaan hakea suoraan yhteistä hakulomaketta täytettäessä. Apurahan saamiseksi opiskelijan on hyväksyttävä opiskelupaikka ja maksettava loput 50% lukukausimaksusta 10 päivän kuluessa opiskelupaikan hyväksymispäivästä.

Karjalan ammattikorkeakoulu tarjoaa 1.1.2020 alkaen maksullisille opiskelijoille myös suomen kielen taitoon perustuvan apurahan. Opiskelijoille voidaan myöntää apuraha kahdesti opintojensa aikana suomen kielen tason perusteella edellyttäen, että he ovat saaneet 55 opintopistettä lukuvuonna.

EU / ETA-kansalaisille ei peritä lukukausimaksuja.

Tutkimusten rakenne

Opintojen ensimmäisen vuoden aiheet ovat tuotannon ja ohjelmistopalveluliiketoiminnan perusteet, organisaation sisäinen viestintä sekä taloudellisen ajattelun perusteet. Toisen vuoden opinnot keskittyvät tuotannon, palveluliiketoiminnan ja laadun kehittämiseen sekä asiantuntijapalveluiden myyntitaitoihin kansainvälisillä markkinoilla. Kolmantena vuonna opinnot ovat kansainvälisiä, ja merkittävä osa tutkimuksista sisältää suunnittelun ja asiakasprojektit, jotka perustuvat yritysten tilauksiin. Neljäs vuosi tarjoaa mahdollisuuden erikoistua valitsemallesi alalle ja opinnäytetyön suorittamiseen.

Opetus suoritetaan siten, että syksyn lukukaudella opiskelet yliopiston oppimisympäristössä ja keväällä sovellat käytännössä oppimiasi yritys- ja kumppanuusprojekteissa. Tämän mallin avulla voit verkostoitua sekä kotimaassa että kansainvälisesti, jotta urasi alkaa kehittyä jo opintojesi aikana. Ulkomaalaisille opiskelijoille tarjotaan kattava suomen kielen opintopolku, joka tukee työllisyyttä ja kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Teollisuuden johtamisen opinnot ovat 240 opintopistettä. Opinnot sisältävät 210 opintopistettä ydinopintoja ja 30 opintopistettä täydentäviä opintoja.

Viimeinen projekti

Opinnäytetyö on 15 opintopistettä, joka liittyy omaan tutkimusalueellesi ja käsittelee työhön liittyviä ongelmia ja kehitystehtäviä. Opinnäytetyössä sinulla on mahdollisuus keskittyä kiinnostavaan aiheeseen. Suorittamalla opinnäytetyön vahvistat asiantuntemustasi, kehität omaa ajatteluasi ja vahvistat viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi.

Uramahdollisuudet

Insinöörillä, jolla on teollisen johtamisen tutkinto, on poikkeuksellisen hyvät uramahdollisuudet. Työpaikkoja on tarjolla useammalla kuin yhdellä alalla.

Mahdollinen työnimikkeesi voi olla:

 • laatuinsinööri
 • Suunnittelija
 • tuotantoinsinööri
 • Tuotantopäällikkö
 • Projektisuunnittelija
 • Projektipäällikkö
 • Myynti-insinööri
 • Ratkaisuinsinööri
 • Myyntipäällikkö
 • Tuotepäällikkö
 • Markkinoinnin suunnittelija / johtaja
 • Teknisen palvelun asiantuntija
 • Asiakaspalvelupäällikkö
 • Vientijohtaja
 • Yrittäjä

141923_141849_karelia-image-students.jpgKarelia University Of Applied Sciences","author_url":"","source":""}" alt="141923_141849_karelia-image-students.jpg" />

Kansainvälistyminen

Kansainvälisyys on olennainen osa teollisuuden johtamisen tutkintoa. Kansainvälisten yritysten ja kumppaniyliopistojen verkosto mahdollistaa kansainväliset tilaukset, harjoittelu- ja opinnäytetyöt. Opintojesi kansainväliset elementit syventävät ymmärrystäsi omasta alastasi, vahvistavat kieli- ja viestintätaitojasi ja tukevat kykyäsi työskennellä erityyppisten ihmisten kanssa. Samaan aikaan saat tärkeitä yhteyksiä ja voit luoda verkostoja ammattiurallesi tulevaisuudessa.

Voit hakea opiskelijavaihtoa johonkin kumppanuusyliopistoistamme ympäri maailmaa, suorittaa osan käytännön harjoittelustasi ulkomailla tai jopa tehdä molempia samanaikaisesti. Karjalan ammattikorkeakoulun opinnot tarjoavat myös runsaasti mahdollisuuksia kansainvälistymiseen kotona. Kansainvälisenä ohjaajana vahvistat kielitaitoasi, opit uusista kulttuureista ja hankit uusia ystäviä.

Teollisuuden johtotutkinto on osa laajenevaa yritys- ja yliopistoverkostoa. Osapuolet ovat toisaalta pieniä ja keskisuuria kansainvälisiä teknologia- ja palveluyrityksiä ja toisaalta suuria monikansallisia haaratoimittajia. Verkoston toinen puoli koostuu korkealaatuisista suomalaisista ja kansainvälisistä yliopistoista, jotka antavat opiskelijoilleen erinomaiset mahdollisuudet tehdä opinnoistaan kansainvälisempiä.

Luo oma kansainvälinen ura - se on sen arvoista!

Yhteistyö muiden osapuolten kanssa

Karjalan ammattikorkeakoulu tekee aktiivista yhteistyötä yritysten, muiden organisaatioiden ja sidosryhmien kanssa. Voit osallistua tutkimus- ja kehitystoimintaan yhteistyökumppaneiden kanssa opintojen aikana. Kumppaneillamme on myös rooli opetussuunnitelman suunnittelussa ja toteutuksessa, esimerkiksi vierailevien luennoitsijoiden muodossa.

Kumppanuudet antavat opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa teoreettista tietoa käytäntöön ja luoda verkostoja mahdollisten tulevien työnantajien kanssa. Karjalan ammattikorkeakoulun kumppanuuksista on hyötyä etsittäessä sopivia harjoittelu- ja opinnäytetyön mahdollisuuksia sekä kansainvälisissä harjoittelija- ja opiskelijavaihdoissa.

Karjalan ammattikorkeakoulun alumnit eli tutkinnon suorittaneet ovat yhteydessä meihin ja jakavat kokemuksiaan ja urakertomuksiaan nykyisille opiskelijoille sekä tarjoavat asiantuntemustaan Karjalan ammattikorkeakoulun koulutuksen kehittämiseen.

Tutkimuksen painopiste

Karjalan ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa osana koulutusta ja maksullisia palveluja sekä erityyppisten TKI-hankkeiden muodossa. Tavoitteena on sekä luoda uusia että kehittää jo olemassa olevia palveluita, tuotteita, menetelmiä, työkaluja ja prosesseja käytännön ongelmien ratkaisemiseksi. Tutkimusta ja kehitystä käytetään tuottamaan uutta tietoa ja taitoja sekä koulutuksen että työelämän tarpeisiin. Tietokoneavusteinen valmistus, kestävät energiaratkaisut ja kiertotalous ovat Karelia University Of Applied Sciences tutkimuksen ja kehityksen kärjessä.

Karelia tarjoaa myös erityyppisiä ohjelmia liiketoimintaideoiden ja innovaatioprosessien kehittämiseen ja kokeilemiseen:

Ohjelmaluonnos

Karjalan ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle mahdollisuuden hakea Luonnos-ohjelmaan saadakseen rahoitusta innovatiivisille liikeideoille. 12 kuukauden ohjelmakauden aikana tiimit kehittävät oman innovatiivisen tuote- ja palvelukonseptinsa valmiiksi tuotteeksi, joka on valmis myyntiin. Karjalan ammattikorkeakoulu voi myös rahoittaa ideoiden toteuttamista.

Eeppinen haaste

Karjalan ammattikorkeakoulun opiskelijat pyrkivät vastaamaan eeppiseen haasteeseen ihmisten ylläpitämisestä Marsilla yhdessä kansallisen ilmailu- ja avaruushallinnon NASAn ja muiden Pohjois-Karjalan alueellisten oppilaitosten kanssa. Uusien kekseliäiden ratkaisujen keksimisen tavoitteen saavuttamiseksi opiskelijat tutkivat NASAn käyttämiä innovaatioprosesseja ja menetelmiä (Innovative Concept and Engineering Design - ICED). Nämä opinnot ovat arvoltaan 15 opintopistettä, ja työ tapahtuu Joensuun paikallisessa ympäristössä, josta on etäyhteys NASA: han ja sen asiantuntijoihin. Opiskelijatiimien tukemiseksi ja kaikkien Mars-harrastajien kokoamiseksi on perustettu uusi vapaaehtoinen harrastaja- ja kehittäjäyhteisö nimeltä Survival Systems Joensuu.

Yrittäjyyspolku

Karjalan ammattikorkeakoulun yrittäjyyspolun avulla voit yhdistää opiskelun oman yrityksen tai liikeidean kehittämiseen. Sinulle tarjotaan sekä opiskeluyksiköitä että palveluja, jotka liittyvät yrittäjyyden eri vaiheisiin.

Jatkokoulutusmahdollisuudet

Valmistuttuaan kandidaatin tutkinnosta ja sinulla on vähintään kahden vuoden työkokemus, voit hakea maisteriohjelmia UAS: iin.

Karjalan ammattikorkeakoulussa sopivat toisen vaiheen ohjelmat ovat teknologian osaamisen hallinta tai uusiutuva energia (opetus suomeksi). Laadukkaat suomalaiset ja kansainväliset yliopistokumppanit tarjoavat mahdollisuuden jatko-opintoihin ja maisterintutkintoihin.

Viimeksi päivitetty Loka 2020

Oppilaitoksesta

The path to a great future is paved with skills and expertise. Karelia University of Applied Sciences (Karelia UAS) is proud to be part of this development by training skilled professionals. Karelia U ... Lue lisää

The path to a great future is paved with skills and expertise. Karelia University of Applied Sciences (Karelia UAS) is proud to be part of this development by training skilled professionals. Karelia UAS is a multidisciplinary, widely connected, international, and innovative organization offering education leading to bachelor's and master's degrees. Karelia UAS operates in seven study fields offering 21 programs out of which five are master-level studies. The study areas are health care and social studies, business, engineering, forestry, media, and hospitality management. Näytä vähemmän
joensuu , joensuu + 1 Lisää Vähemmän