Kandidaatit muotisuunnittelusta ja / tai räätälöinnistä ja muotitekniikoista

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Kandidaatit muotisuunnittelusta ja / tai räätälöinnistä ja muotitekniikoista

Muotisuunnittelun ja / tai räätälöinnin ja muotitekniikan kandidaatit ovat 3-vuotinen ohjelma, joka valmistaa opiskelijoita työskentelemään muotiteollisuudessa. Ohjelman avulla opiskelijat hallitsevat käsitteelliset välineet ja tekniikat, joita tarvitaan hänen luovuudensa käyttöön ja kääntämiseen muodille ominaiseen visuaaliseen ja tekniseen kieleen. Tulevaisuuden muotisuunnittelija tai räätäli pystyy luomaan vaatteen tai lisävarusteen suunnittelusta luonnoksiin ja prototyyppien luomiseen riippumatta, onko kyseessä yksilöllinen kappale tai osa kokoelmasta tai teollisen kokoonpanon suunnittelusta.

131665_fashiondesign.jpg

Opiskelija kykenee kaappaamaan trendin, purkamaan sen ja omaksumaan ainutlaatuisen viimeisimmän muodin ja esteettiset liikkeet henkilökohtaisen työn avulla kehittämään ainutlaatuisen ja yksilöllisen tyylin sekä tehokkaan ja laadukkaan tuotantotavan. Suoritettuaan muotisuunnittelun ja / tai räätälöinnin ja muotitekniikan opiskelija hallitsee korkealaatuisten vaatteiden ja asusteiden luomiseen tarvittavat käsitteellisyys-, muotipiirros-, kuviointi- ja ompelutekniikat. Opiskelijoille esitellään kuvioiden valmistukseen ja leikkaamiseen liittyviä teknisiä ohjelmistoja, kuten Lectraa, sekä räätälöinnin tekniset näkökohdat ainutlaatuisten kappaleiden luomiseen.

Ammattimaista muotisuunnittelijaa tai räätäliä pyydetään tulkitsemaan elämäntapaa ja muotisuuntauksia luodakseen vaatteita ja asusteita, jotka vastaavat asiakkaan odotuksia ja / tai edustavat brändin estetiikkaa ja etiikkaa. Muotisuunnittelun ja / tai räätälöinnin tutkinnon suorittanut on hankkinut tarvittavan ammattimaisuuden, dynaamisuuden ja monipuolisuuden kääntääkseen ideansa tiukasti korkealaatuisiksi vaatteiksi ja asusteiksi.

Muotisuunnittelijan työ koostuu muun muassa muotin ja elämäntavan suuntausten kääntämisestä vaate- ja asustekuvioiksi pitäen mielessä esteettisten ja taiteellisten suuntausten ja liikkeiden kehitys. Räätälöinnissä hänen työnsä on luoda tehokkaita ja huippuluokan malleja ja suunnittelutekniikoita tehokkaimmille vaate- ja lisävarustemalleille, jotka vastaavat tulevien kuluttajien tarpeita.

Yleiset tavoitteet

Kandidaatit muotisuunnittelussa ja / tai räätälöinnissä ja muotitekniikoissa on 3-vuoden ohjelma, joka valmistaa opiskelijoita suureen ammatilliseen työhön muotiteollisuudessa. Ohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia tekninen kieli ja tietotaito sekä ammatilliset työkalut erilaisissa kangas-, tekstiili- ja kuviointi-, räätälöinti- ja leikkaustekniikoissa, jotta ainutlaatuinen visuaalinen käsitys saadaan onnistuneesti elämään. Ohjelman lopussa oleva opinnäyteprojekti antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää ammatillisen laadun omakohtainen projekti kunnioittaen samalla selkeää eritelmää ja laatustandardeja

Ensimmäinen vuosi

Ensimmäinen vuosi antaa opiskelijoille teoreettiset perusteet muotisuunnittelusta käytännön opasteiden kautta opittuihin teknisiin taitoihin, joiden avulla opiskelija ymmärtää muotiteollisuuden eri ammatillisten alueiden kulttuuriset, taiteelliset ja tekniset näkökohdat.

Ensimmäisen vuoden lopulla opiskelijalla on selkeä käsitys muotisuunnittelijan ja räätälin ammatista kokonaisuudessaan vankan teoreettisen perustan hankkimisen ansiosta.

Peruskoulutuksen vahva kohta on opiskelijoiden altistuminen reaalimaailman tilanteille, jotka kutsuvat heitä vastaamaan tiettyyn teemaan luomalla täydellisen muotivalikoiman, jossa on muutama vaate ja tarvikkeet suunnittelusta lopputuotteeseen.

Toinen vuosi

Toinen vuosi vakiinnuttaa ensimmäisen vuoden aikana opitut tekniset perusteet ja käytännön taidot ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden aloittaa vivaikkaisempi käsitteellinen lähestymistapa. Opiskelija luo vaatteita ja asusteita etsiessään sen valmistukseen liittyviä teknisiä rajoituksia käytetyistä materiaaleista riippuen.

Opiskelija aloittaa myös henkilökohtaisten projektien luomisen ja soveltamisen, joiden tavoitteena on osaamisen monitieteinen perusta.

Samanaikaisesti opiskelija löytää lähestymistavan markkinointiin, joka liittyy kokoelman markkinointiin ja jakeluun.

Kolmas vuosi

Kolmannen ja viimeisen vuoden opiskelijat, jotka ovat hankkineet muotisuunnittelussa, kuvioinnissa ja ompelemisessa tarvittavan osaamisen ja teknisen tietotaidon, valmistelevat ja esittelevät opintojensa huipentumisen henkilökohtaisen 'Capsule Collection'-projektin muodossa. Professorit valvovat projektia tarkasti ja työpajat ja apulaitteet annetaan opiskelijoiden käyttöön kokoelmiensa loppuunsaattamiseksi. Tapahtuma järjestetään edistämään opiskelijoiden kokoelmia ja merkitsemään opiskelijoiden koulutuksen loppua ja heidän ammatillisen elämän alkuaan muodin tai räätälöinnin suunnittelijana.

131666_tailoring.jpg

Opinnot

Piirustusmenetelmä - Luonnokset - Volyymit - Graafiset tekniikat - Kankaat - Värit - Piirustus - Sovittaminen ja muokkaaminen - Muotisuunnittelumenetelmä - Tekstiilikokeilu - Tekstiilin painatus - Tietokoneavusteinen piirtäminen (CAD) - Adobe - Teknisten piirustusten ja teollisuusvaatteiden ja tarvikkeiden suunnittelu - Materiaalit - Kuviointi - Tekniset varusteet - Ompelu ja valmistaminen - Vaatteiden säädöt - Teollisuustuotteiden tuotanto - Lectran kuviointi ja leikkaus - Taide- ja pukusuunnittelun historia - Muotiliikkeiden historia - Markkinatutkimukset - Tuotemerkin hallinta ja markkinointi - Kokoelmat - Kapselin kokoelma Kiitotieprojekti.

Tulevat ura-alueet

Muotisuunnittelun ja / tai räätälöinnin ja muotitekniikan kandidaatin tutkinnon suorittanut on luoja, teknikko ja liikemies. Vaatteiden ja asusteiden luomiseen liittyvän täydellisen koulutuksen monipuoliset ammatilliset näkökohdat antavat hänelle mahdollisuuden työskennellä seuraavilla alueilla:

Muotisuunnittelu –Kokoelma / Tekstiilien ostaja - Animaatio –Muotikuvittaja - Muotisuunnittelija - CAD-suunnittelija - Räätäli –Patternvalmistaja –Protyyppisuunnittelija - Muotin laadunvalvoja - Pukujen suunnittelija - Kuvakonsultti –Klienttikonsultti - Muotimerkkien hallinta

Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

CANVAS Ecole Art-Mode is a Swiss Arts College specialized in Fashion and Graphic Design. Based in Lausanne, Switzerland, the school has over 25 years’ experience training students to enter the Visual ... Lue lisää

CANVAS Ecole Art-Mode is a Swiss Arts College specialized in Fashion and Graphic Design. Based in Lausanne, Switzerland, the school has over 25 years’ experience training students to enter the Visual Arts and Fashion industries. Näytä vähemmän