Kiinan opetus muiden kielten puhujille (TCSOL)

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Yleiskatsaus

"TCSOL": n pääaine viittaa kiinan opetukseen muille kuin kiinalaisille puhujille ympäri maailmaa, joka tunnetaan nimellä “Kiinan opettaminen muiden kielten puhujille”.

TCSOL on kielenoppimisaihe, joka keskittyy muihin kuin kiinalaisten puhujiin oppimaan tai opettamaan kiinaa toisena kielenä tai vieraana kielenä. Se on optimaalinen valinta opiskelijoille, jotka rakastavat kiinalaista kulttuuria ja koulutuksen uraa ja haluavat tutkia kiinalaisia perinteisiä kulttuureja ja edistää sitä omissa maissaan.

Opiskelijat voivat päästä kursseille, joihin sisältyy kiinalainen perinteinen kulttuuri, taiteet ja oppia kulttuurienvälistä kommunikointia . Opiskelijat voivat käyttää kiinalaista klassista ajattelua, tutkia perinteisiä kulttuureja ja historiaa, jotta he voisivat saada käsityksen kiinalaisen kulttuurin perusarvosta ja integroida ne kiinalaiseen opetustoimintaan.

Kiinalaisen opetuksen teorioiden ohjaamana kielitieteen, psykologian, koulutuksen ja kulttuurienvälisen viestinnän perusteella TCSOL on käytännöllinen tutkimusaihe, jonka perussisältö on kurssin suunnittelu, oppikirjojen muokkaus, luokanopetus ja arviointi. Sen tavoitteena on viljellä kansainvälisiä, kattavia ja käytännöllisiä kykyjä, jotka voivat edistää kiinan kieltä ja kulttuuria.

TCSOLin valmistuneet saavat kandidaatin tutkinnon . Valmistuneet hankkivat vankan perustan kiinalaiselle kielelle ja hallitsevat kiinalaisen kirjallisuuden, kulttuurin ja kulttuurien välisen viestinnän taidot. He voivat jatkaa maisterintutkintoaan Kiinassa tai ulkomailla, osallistua ulkomaanharjoitteluihin, perustaa yritystoimintaa tai työskennellä merentakaisten kiinan kielten opettajina jne.

Suurimmat kurssit:

Moderni kiina, antiikin kiina, kielitieteen perusteet, kiinalainen ja ulkomainen kirjallisuus, toisen kielen hankkiminen, sovellettu kielitiede, englannin kielen kuuntelu ja puhuminen, perinteinen kiinalainen kulttuuri, maailman kulttuurit, kulttuurien välinen viestintä, kansainvälinen kiinalainen opetus ja koulutus, Guqin, Taiji jne. .

Uramahdollisuudet:

Tämän pääaineen opiskelijat voisivat jatkaa opiskeluaan korkeakouluissa tai opiskella ulkomailla maisteriksi. Jotkut opiskelijat voivat myös saada kansainvälisen kiinalaisen opettajan todistuksen ja opettaa kiinaa muissa maissa. Lisäksi kantoja on saatavana kiinaan kieliin liittyvissä instituuteissa, organisaatioissa tai yrityksissä.

XAIU: lla on kansainvälinen opiskelijoiden koulutustoimisto, joka vastaa kiinan opettamisesta kansainvälisille opiskelijoille. Tämän pääaineen tutkinnon suorittaneet voivat harjoitella tässä toimistossa tai muissa yhteistyössä toimivissa instituutioissa, kuten Luoteisen yliopistossa - Shaanxin kansainvälisessä kiinan kielen koulutuksen yhdistyksessä (Kiina), Luoteisen yliopiston autentikointikeskuksessa ”kansainväliseen kiinalaisen opettajan todistukseen” (Kiina), Innovation Language Institute ( Thaimaa), Kiinan ensimmäinen instituutti (Singapore), Yeungnam College of Science

Opintojen kesto:

Ohjelman opintojen kesto on neljä vuotta, jota voidaan pidentää enintään kuuteen vuoteen.

Kampus:

Opiskelijat opiskelevat Xi'anin kansainvälisen yliopiston eteläkampuksella (pääkampus).

Valmistumisvaatimukset

Valmistustodistukset annetaan ja myönnetään BA-tutkinnolle, kun opiskelijat täyttävät seuraavat vaatimukset:

  • Suorita asetettu opetussuunnitelma;
  • Hankkinut tarpeeksi opintopisteitä;
  • Valmistui tutkielma kiinan kielestä;
  • HSK: n ohituskaista 6;
  • Muut asiaankuuluvat vaatimukset.

Huomaa: HSK 5 -opiskelijoiden ei tarvitse aloittaa opintoa ensimmäisestä vuodesta. Ennen opiskelua opiskelijoiden on tehtävä sijoituskoe päättääkseen, mihin arvosanaan he tulevat.

Sisäänpääsyvaatimukset

Perustutkinto-ohjelmiin hakevien tulee olla päättäneet lukion ja olla 18 - 45-vuotiaita ja terveitä. HSK: n (Kiinan kielitesti) pistemäärän tulisi olla palkkaluokka 4 tai korkeampi (180 pistettä) tieteen osalta, uusi luokka 5 tai enemmän (180 pistettä) ihmiskunnan, talouden ja johtamisen osalta.

Vaaditut materiaalit

  • Lukio todistus (muiden kuin kiinalaisten puhemaiden opiskelijoiden tulee antaa vahvistettu englanninkielinen tai kiinalainen versio)
  • Täytetty kansainvälinen opiskelijahakemus;
  • Lukion virallinen kopio (muista kuin englanninkielisistä maista tulevien opiskelijoiden tulee antaa vahvistettu englanninkielinen tai kiinalainen versio);
  • Passin allekirjoitussivun kopio (sivu, jossa on pääkuva).
Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Oppilaitoksesta

Xi'an International University (XAIU) is a private institution of higher education with the accreditation of China's Ministry of Education for four-year baccalaureate programs.

Xi'an International University (XAIU) is a private institution of higher education with the accreditation of China's Ministry of Education for four-year baccalaureate programs. Näytä vähemmän