Logistiikka (AMK)

Yleistä

2 sijaintia saatavilla

Ohjelman kuvaus

Insinööri (AMK)
240 opintopistettä
25 aloituspaikkaa
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satamakatu 26, Rauma
Hakeminen Opintopolussa
Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):
Insinööri (AMK), Logistiikka, päivätoteutus, Rauma

Näin haet koulutukseen

Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Tarkista hakuaika. Katso hakuinfo.
Selvitä ja merkitse muistiin valintakoepäivät ja valintaan liittyvät määräajat. Saavu valintakokeisiin ajoissa ja oikein varustautuneena.
Ota tarjottu opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä.

Insinööriopintoihin ilman valintakoetta?

SAMKin päivätoteutuksena toteutettaviin tekniikan alan koulutuksiin voidaan valita ylioppilastutkinnon suorittaneista ja keväällä 2017 suorittavista ensikertalaisista hakijoista opiskelijoiksi kaikki sellaiset hakijat, jotka ovat saaneet tai saavat

 • pitkän matematiikan ylioppilaskokeesta vähintään arvosanan C tai.
 • lyhyen matematiikan ylioppilaskokeesta vähintään arvosanan E ja lisäksi.
 • merenkulkualan insinööreillä A-englanti vähintään arvosanan C.

Jos edellä mainitun yo-arvosanavaatimuksen täyttävä hakija hakee SAMKin tekniikan alan koulutukseen 1. hakutoivesijalla, hänet valitaan kyseiseen koulutukseen opiskelijaksi. Matematiikan ylioppilasarvosanaan perustuvaa valintaa ei käytetä muille kuin 1. haku-toiveeseen hakeville ensikertalaishakijoille.

Kevään hakukohteet (nuorten koulutus), joita todistusvalinta koskee:

 • Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka.
 • Insinööri (AMK), konetekniikka.
 • Insinööri (AMK), logistiikka.
 • Insinööri (AMK), merenkulku.
 • Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka.
 • Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka.
 • Insinööri (AMK), tuotantotalous ja -tekniikka.

Lisätiedot: SAMK Hakutoimisto, hakutoimisto@samk.fi

Logistiikka – avain yrityksen menestykseen

Logistiikan tavoitteena on selkiyttää toimintaprosesseja ja optimoida kustannuksia kokonaisvaltaisesti siten, että tuotteen tai palvelun loppukäyttäjä hyötyisi. Hyvin hoidettu logistiikka on yrityksen menestyksen avaintekijä. Sen tärkeimmät alueet ovat hankinnat, tuotannon suunnittelu, kuljetukset ja varastointi sekä näiden toimintojen yhteensovittaminen ja ohjaus tietotekniikkaa hyödyntäen. Logistiikka on kansainvälistä toimintaa, joka vaatii laaja-alaista tietotaitoa, yhteistyökykyä ja kielitaitoa.

Tutustuthan myös SAMKin englanninkieliseen Logistics-koulutukseen.

Opiskelijamme työllistyvät

Logistiikan asiantuntijoita tarvitaan kaikissa keskisuurissa ja suurissa yrityksissä. Logistiikan insinöörejä työskentelee teollisuudessa ja kaupan alalla sekä julkishallinnossa, samoin kuljetus-, ahtaus- ja huolintaliikkeissä ja alan palveluyrityksissä. Työmahdollisuuksia tarjoavat myös tukkukauppa, vientiteollisuus ja konsulttitoimistot. Koulutus antaa myös hyvät edellytykset työskentelyyn ulkomaillakin.

Ammattinimikkeitä

 • kuljetussuunnittelija, kuljetuspäällikkö.
 • varastosuunnittelija, varastopäällikkö.
 • ostosuunnittelija, materiaalipäällikkö.
 • terminaaliesimies, terminaalipäällikkö.

Monipuolinen ja kansainvälinen kampus

SAMK-kampus Rauma toimii vuonna 2015 uudistetuissa tiloissa Satamakadulla ja Suojantiellä. Kampus on meriteknologian, kansainvälisen kaupan ja logistiikan opiskelukeskus.

 • 1500 opiskelijaa.
 • Monialainen: liiketalous, merenkulku, sosiaali- ja terveysala, tekniikka.
 • Kansainvälinen: englanninkielisiä bachelor- ja master-koulutuksia, noin 150 ulkomaalaista opiskelijaa vuosittain.

Koulutuksen sisältö

 • kuljetus- ja varastoteknologia.
 • yritystalous ja henkilöstöhallinto.
 • teollisuuden ja kaupan logistiikkastrategiat.
 • tuotannonsuunnittelu.
 • osto- ja hankintatoiminta.
 • kuljetus- ja jakelujärjestelmän suunnittelu ja ohjaus.
 • kauppameriliikenne ja satamatoiminnot.

Opintojen myötä opit valitsemaan taloudellisen kuljetus- ja varastointitavan, suunnittelet jakelujärjestelmiä, analysoit logistisia tunnuslukuja sekä hallitset logistiikan ja telematiikan tietojärjestelmiä.

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyö liittyy aina oman ammattialan käytännön asiantuntijatehtävään. Opinnäytetyö-opintojaksoon sisältyvät varsinainen työ, sen kirjallinen raportti ja opiskelijan ohjaus työn eri vaiheissa.

Viimeksi päivitetty Helmi 2019

Oppilaitoksesta

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international stu ... Lue lisää

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international students studying in our campuses every year. Näytä vähemmän
pori , pori , Rauma , Huittinen , Kankaanpää , Suomi verkossa + 5 Lisää Vähemmän