Taiteen kandidaatti, jolla on tunnustusta kiinan kielen opetuksessa (5 vuoden kokopäiväinen)

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Yhteisyrityksen koodi : JS8105

Kurssin tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelijat voivat:

 • Kiinan korkea taito: yksi lause ja kaksi kieltä;
 • On syvällinen käsitys kiinan kielestä, kirjallisuudesta ja kulttuurista;
 • Kiinan kielen opettaminen Hongkongin lukioissa ja peruskouluissa;
 • Kiinan kielen opettaminen asiaankuuluvilla tietotekniikan osaamisilla ja taidoilla;
 • Kykenee oppimaan elämään ja arvostamaan erilaisia arvoja, sosiaalisia ja kulttuurisia arvoja;
 • Työskentely vanhempien, kollegoiden, koulun hallintojen ja muiden ammattilaisten kanssa ja
 • Ymmärtää Hongkongin nykyiset koulutusasiat ja reagoi aktiivisesti erilaisiin koulutusuudistuksiin.

Kurssin ominaisuudet

 • Vastauksena kiinalaisen opetuksen tarpeisiin Hongkongissa tasapainotamme opiskelijoiden tiedon ja kykyjen kehittämistä kielellä, kirjallisuudessa, kulttuurissa ja kieltenopetuksessa.
 • Integroimalla Putonghuan oppimiselementtejä, kehittämällä opiskelijoiden sujuvaa kiina kielitaitoa ja kehittämällä opiskelijoiden kykyä opettaa kiinaa Putonghoussa, tämä kurssi on omistettu auttamaan opiskelijoita saavuttamaan yliopistoon liittyvät kielipolitiikan vaatimukset, kun he valmistuvat.
 • Luo upotuskurssi, jonka avulla opiskelijat voivat opiskella kotimaisessa yliopistossa, kokea kirjallisen kulttuurin merkityksen kulttuurisesti rikkaassa ympäristössä ja parantaa suullista englantilaista kykyä ymmärtää kiinankielisen koulutuksen kehittymistä Manner-Euroopassa.
 • Sekä aihealueet että oppiaineiden opetus ovat yhtä tärkeitä, jotta opiskelijat voivat kehittää opetustaitojaan ja tutkia tehokkaita kiinalaisia opetusmenetelmiä vaiheittain. Opiskelijoiden etujen ja tarpeiden mukaisesti he tarjoavat Putonghuan opetusta ja "yleissivistävän" koulutusta.
 • Opiskelijoiden ammatillisten valmiuksien järjestelmällinen kehittäminen, mukaan lukien koulukäynnit, koulutehtävät ja opetusharjoittelu.
 • Tarjolla on keskiasteen ja peruskoulun opetuskoulutusta ja opiskelijoille keskiasteen ja peruskoulun harjoittelu harjoittelupaikkojen opettamiseen.

Kurssin rakenne

kategoria luotto
suuri 54
Kasvatustiede 30
Yleissivistävä koulutus kaksikymmentäkaksi
Valmistumisaiheen tutkimus 6
valinnainen 15
Koulukokemus 20
Kielen parantaminen 9
Upotuskurssi Vaadittavat kurssit ilman opintopisteitä
Luotot yhteensä 156

Huomautus: Luokka järjestetään Tai Po-kampuksella ja Tseung Kwanin opetuskeskuksessa / Kowloon Tongin satelliittikoulutuskeskuksessa / Pak Shek Kok Sports Centerissä. Todellinen luokan sijainti määräytyy yliopiston mukaan.

Suuri tutkimus

Päätutkimus sisältää pakolliset ja valittavat suuret yhtiöt, ja se koostuu neljästä aihealueesta: kieli, kirjallisuus, kulttuuri ja viestintä sekä kieliopetus. Kaikkien kiinalaisten kielitaidon oppimisen lisäksi opiskelijoiden on kehitettävä myös henkilökohtaista kielitaitoa.

Koulutustutkimus

Kasvatustutkimus antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutkia opetusta ja oppimista eri tieteenaloilla.Oppilaat voivat tutkia kouluopetuksia psykologian, sosiologian, filosofian, pedagogian ja muiden näkökulmien näkökulmista. Opiskelija kehittää erilaisia koulutusammattiin liittyviä taitoja, kuten ongelmanratkaisu, kriittinen ajattelu, luovuus, viestintä, sosiaalinen verkostoituminen, eettinen päätöksenteko ja globaalit näkökulmat. Tämän alueen oppiminen antaa opiskelijoille mahdollisuuden tunnistaa ammattitaidon, moraalisen vastuun ja innovatiivisen hengen merkitys opettajien roolille. Valmistuneista tulee opettajia, joilla on välittävä yhteisö ja opetuskyky, ja heillä on ominaisuudet jatkaa innokkaasti oppimista, sosiaalista sitoutumista ja maailmaläkeisyyttä.

valinnainen

Tämä luokka tarjoaa opiskelijoille valittavia aiheita vapaasti valita. Opiskelija osaa myös opiskella alaikäistä tai toista suurta.

Valmistumisaiheen tutkimus

Valmistuneen temaattisen tutkimuksen tavoitteena on esitellä opiskelijoiden saavutuksia akateemisen ja tietokokemuksen keräämisen jälkeen.

Kielen rikastuminen

Tähän luokkaan kuuluvat englannin kielen rikastamisohjelma, Putonghuan rikastusohjelma, kiinan kielen rikastamisohjelma ja Guangzhou-kieliohjelma *, joka auttaa opiskelijoita kehittämään edelleen kielitaitoa ja vastaamaan tulevan työn ja jatkokoulutuksen tarpeisiin. Opiskelijoiden on otettava kiinan, englannin ja Putonghuan kielen opetuskielet yliopiston kielipolitiikan mukaisesti.

* Koskee vain ei-kantonin kiinalaisia opiskelijoita

Yleissivistävä koulutus

Yleisopetuksen opetussuunnitelmaan sisältyy seuraavat neljä osa-aluetta: Se laajentaa opiskelijoiden akateemista ulottuvuutta, auttaa heitä integroimaan tietämyksen eri aloille ja yhdistää muodollisen oppimisen sisällön jokapäiväiseen elämään, jotta oppilaat voivat tulla aktiivisiksi muutoksentekijöiksi:

 • Yleisen koulutuksen peruskurssi
 • Koe oppiminen
  • Koe oppimiskurssi
  • Opetussuunnitelma- ja palveluoppimiskurssit
 • Yleinen koulutus laajentaa opetussuunnitelmaa
 • Yleisopetuksen laajentava opetussuunnitelma (oppimisryhmät 1-3)
  • Tutkimusryhmä 1: Ihmiskunta, tulkinta ja näkökulmat
  • Tutkimusryhmä 2: Ryhmä, yhteiskunta ja kulttuuri
  • Tutkimusryhmä 3: Luonto, tiede ja teknologia
 • Positiivinen koulutus ja arvokoulutus
 • Yleisopetuksen monitieteiset kurssit
Yliopiston sähköisen oppimisen historiatiedosto

Koulun kokemus

Koulukokemuksen ja perusharjoitteluvaihtoehtojen avulla opiskelijat ymmärtävät ja harjoittavat luokassa opittuja teorioita.

Opiskelijat menevät paikallisiin kouluihin harjoittelujakson opettamiseksi, opetuskieli riippuu harjoittelupaikan politiikasta. Siksi opiskelijoiden on oltava sujuvasti kantonin kielellä ja Putonghuassa * harjoittelua varten.

* Vain jotkut paikalliset koulut käyttävät mandariinia opetusvälineenä

Immerse

Opiskelijoiden on osallistuttava upotuskursseille Manner-yliopistoissa. Kurssin tavoitteena on yhdistää mandariinien kielikoulutus, akateeminen tutkimus, kulttuuritutkimus ja opetuksen havainnointi jne., Jotta opiskelijat voivat kokea kirjallisuuden ja kulttuurin merkityksen kulttuurisesti rikkaassa ympäristössä ja parantaa mandariinien puhumiskykyä ja ymmärtää Manner-Kiinan koulutuksen kehitystä.

Kielikurssi on pakollinen kurssi, jossa ei ole opintopistettä, ja opiskelijoiden tulee osallistua ja läpäistä luokkaa, jotta hän voi saada tutkinnon.

Työllisyysnäkymät / ammatillinen pätevyys

Kiinan kieli on Hongkongin opiskelijoiden ensimmäinen kieli, ja kiinan kielen osasto on yksi Hongkongin koulujen opetussuunnitelmien oppimisalueista, minkä vuoksi kiinalaisten kieltenopettajien korkea laatu on Hongkongissa. Opintojakson suorittaneilla on runsaasti akateemista ja ammatillista osaamista sekä hyvä uramahdollisuus. He voivat hankkia "Hongkongin rekisteröidyn opettajan" pätevyyden ja tulla päteväksi kiinankieliseksi opettajaksi. Ammattikorkeakoulujen opettajien lisäksi tutkinnon suorittaneet voivat myös käyttää aineistoa ja tiedustelutietoa kehittääkseen eri toimialoilla, kuten julkishallinnon laitoksissa, uutisorganisaatioissa ja kustantamoissa.

Viimeksi päivitetty May 2020

Oppilaitoksesta

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on ... Lue lisää

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on teacher education and complementary social sciences and humanities disciplines. Näytä vähemmän