Yhteiskuntatieteiden kandidaatti (Honors) Greater China -opinnoissa / Sosiaalitieteiden opetuksen kandidaatti (kunnianosoitukset) (Greater China Studies)

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Ohjelman tavoitteet

BSocSc (GCS) -ohjelman tavoitteena on:

 • Antaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia sovellettuja menetelmiä ja analyyttisiä taitoja kriittisen tarkastelun tutkimiseksi alueellisesta yhteistyöstä ja kilpailusta globalisoituneessa maailmassa.
 • Tarjoa opiskelijoille tietoa Kiinan sosiaalisten muutosten dynamiikasta ja kattava käsitys alueellisesta kehityksestä vertailevasta ja sosiologisesta näkökulmasta.
 • Paranna opiskelijoiden ymmärrystä Suur-Kiinan sosiaalisiin muutoksiin vaikuttavien globaalien, alueellisten, kansallisten ja paikallisten tekijöiden monimutkaisesta vuorovaikutuksesta suhteessa alueen kehitykseen, hallintoon ja politiikkaan; ja
 • Tarjoa opiskelijoille akateeminen ja ammatillinen perusta tulla ammattilaisiksi julkisissa / kansalaisjärjestöissä, yrityksissä; sekä paikalliset / kansalliset / kansainväliset koulutukseen liittyvät yhdistykset ja järjestöt, ja tarjoavat vahvan perustan uran etenemiselle ja tuleville jatko-opintoille.

Ohjelman ominaisuudet

Hongkongissa on puutteellinen kandidaattiohjelma, joka voi erityisesti antaa opiskelijoille valmiudet tunnistaa ja ratkaista monimutkaisia sosiaalisia ongelmia Suur-Kiinan yhteydessä. Samankaltaiset paikallisten korkea-asteen oppilaitosten tarjoamat ohjelmat keskittyvät lähinnä taiteen ja yhteiskuntatieteiden / humanististen tieteiden näkökulmasta. Huolimatta ohjelmienäkymien ja opetussuunnitelman rakenteiden tietystä tasosta nykyiset ohjelmat eivät osoita selkeästi Greater China -alueen tutkimuksia vertailevasta näkökulmasta. Ne eivät tarjoa lähestymistapoja, joilla ymmärrettäisiin alueellisia vaihteluja kolmessa tärkeässä aihealueessa eli kehittämisessä, hallinnossa ja politiikassa Suur-Kiinassa. He eivät myöskään tarjoa opiskelijoille ongelmanratkaisukoulutusta, joka keskittyy alueen kehitykseen ja sosiaalisiin kysymyksiin. Ohjelman muita ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat seuraavat:

 • Ohjelma on ensimmäinen ja ainoa laatuaan Hongkongin perustutkinto-ohjelmassa, joka keskittyy kehitykseen, hallintoon ja poliittisiin kysymyksiin, joissa painotetaan erityisesti Suur-Kiinan aluetta, jossa verrataan Manner-Kiinaa, Hongkongia, Taiwania ja Macaota. Se koostuu näiden neljän kiinalaisen yhteiskunnan sisäisistä ja alueiden sisäisistä vertailututkimuksista.
 • Ohjelmassa yhdistyvät monialaisten ja toisiinsa liittyvien sosiaalitieteiden ja Suur-Kiinan tutkimusten näkökulmat ja opetussuunnitelmat. Nämä kattavat tutkimuksen (mukaan lukien globalisaatio, alueellistuminen, kaupungistuminen, koulutus ja sosiaaliset siirtymät, ympäristö ja kestävä elinkelpoisuus), hallinnon (mukaan lukien poliittinen sosiologia, taloustiede ja politiikka, kansainväliset suhteet ja inhimillinen turvallisuus) koskevat tutkimukset, politiikka (mukaan lukien politiikan tekeminen). , Lainsäädäntö, vertailevan politiikan tutkimukset ja kaupunkikehityksen, alueellisen yhteistyön ja integraation hallinta), viestintä ja koulutus. Ohjelma tarjoaa myös opiskelijoille mahdollisuuksia valmistua pienen kanssa.
 • Ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden harjoittaa monipuolista oppimista, mukaan lukien kurssityöt, harjoittelu, kunniakirjat / Capstone-projekti ja vertaileva kenttävierailu. Yksi ohjelman erityispiirteistä on vertaileva kenttävierailu, jossa opiskelijat saavat intensiivistä koulutusta ja osallistuvat seminaareihin ja kenttäretkelle Suur-Kiinassa. Opiskelijan harjoittelujaksolla pyritään auttamaan opiskelijoita sisällyttämään ja soveltamaan tosielämään asettamalla aineet, jotka he ovat hankkineet ohjelman aikaisemmista vaiheista. Harjoittelu tarjoaa myös käytännön kokemuksen erilaisilla työpaikoilla, kuten koulutukseen liittyvissä yhdistyksissä ja organisaatioissa, valtion / kansalaisjärjestöissä (NGO) ja yrityksissä, kohtaamista haasteista, ja se auttaa opiskelijoita tekemään päätöksiä koulutuksestaan ja urapolustaan. .
 • Ohjelma tarjoaa opiskelijoille monipuolista valmistumisen Pathways . Valinnaiset elementit, jotka on sisällytetty ohjelmaan valinnaisten, alaikäisten, harjoittelujakson ja vertailevan kenttävierailun avulla, lisäävät heidän kykyjään harjoittaa erilaisia urareittejä. Opiskelija voi aloittaa uran eri Pathways hallitus, kansalaisjärjestöt, koulutus- julkaisu- ja huolto, yritysten ja median. Alaikäiset ja valittavien ohjelman tarjoamista laajentaa opiskelijoiden ymmärrystä Major ja tarjoavat monipuolista valmistumisen Pathways . Opiskelijat voivat jatkaa opettajauransa suorittamalla ylimääräisen vuoden ammatillisen opetuksen koulutuksen tai suorittaa jatko-opintoja korkea-asteen ohjelmissa.

Ohjelmarakenne

Verkkotunnus ja luottopisteet

 • Tärkeimmät tutkimukset
  • Kurssityö, 45 opintopistettä
  • Tieteidenvälinen kurssi, 3 opintopistettä
  • Vertaileva kenttäkäynti, 3 opintopistettä
  • Harjoittelu, 6 opintopistettä
  • Tutkimusmenetelmät, 3 op
  • Viimeisen vuoden projekti (Honours Project / Capstone Project), 3 opintopistettä
 • Valinnaiset valinnat (mukaan lukien valinnaiset 15 opintopistettä alaoppi), 27 opintopistettä
 • Kielenparannus, 9 op
 • Yleinen koulutus, 22 opintopistettä
 • Yhteensä: 121 opintopistettä

Huomautus: Luokat pidetään Tai Po Campusissa ja Tseung Kwan O Oppimiskeskuksessa / Kowloon Tong Satelliittitutkimuskeskuksessa / Urheilukeskuksessa yliopiston päätöksen mukaisesti.

Tärkeimmät tutkimukset

Suur-Kiinan tutkimuksen pääaine koostuu seuraavista:

 • Säätiökurssit: Yhteiskuntatieteiden ja Suur-Kiinan opintojen teoreettiset puitteet
  • Esimerkiksi Kiinan alueen instituutiot ja kehitys
 • Vertaileva kehitys Suur-Kiinassa
 • esim. talouskasvu ja kestävä kehitys Suur-Kiinassa
 • Vertaileva politiikka ja hallinto
 • esim. vertaileva sosiaalipolitiikka Aasiassa
 • Kokeellinen oppiminen Suur-Kiinassa
 • Vertaileva kenttävierailu
 • Työharjoittelu
 • Kunniamerkit / Capstone-projekti

Valinnaiset / alaikäiset

Opiskelijat voivat vapaasti valita minkä tahansa yliopiston laitoksen tarjoamia valinnaisia kursseja (27 op). Heillä on mahdollisuus ottaa vähintään 15 opintopistettä valitun alueen opetettavista kursseista alaikäisen suorittamiseksi, alaikäisten erityisvaatimusten mukaisesti, mikä voi edelleen syventää pääopiskelussa hankittua tietoa ja monipuolistaa tutkinnon suorittamista Pathways .

Yleissivistävä koulutus

Opiskelijat voivat valita laajasta valikoimasta yleissivistävän koulutuksen (GE) kursseja seuraavilla kolmella aloilla parantaakseen koko henkilön kehitystä:

 • Säätiökurssi (4 op)
 • Leveyskurssit (9 op)
 • Kokemusoppiminen (6 op)
 • Yliopiston e-portfolio (3 op)

Kielen parantaminen

Opetuskielen keskus (CLE) tarjoaa kielenparannuksia englanniksi ja kiinaksi luotto- ja ei-kanto-ohjelmien muodossa; omaehtoiset tukiohjelmat ja sosiaalinen toiminta kulttuuri- ja kielivaihtoa varten.

Opiskelijoiden on suoritettava yhteensä kaksi englannin kielen taitoa omaavaa opintoviikkoa ja yksi kiinalaista opintojakso, joka sisältää 3 opintopistettä.

Kansainvälinen yhteistyö 2 + 2 -opiskelijaohjelma Yorkin yliopiston kanssa

Ohjelma on yhteistyössä Yorkin yliopiston (York) kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kansainvälisessä yhteistyöohjelmassa 2 + 2 perustutkinto-ohjelma. Valitut opiskelijat opiskelevat EdUHK: ssa kahden ensimmäisen vuoden aikana ja opiskelevat Yorkissa kahden viimeisen vuoden aikana. Yliopistot myöntävät opiskelijoille, jotka täyttävät onnistuneesti molempien yliopistojen vaatimukset, sosiaalipolitiikan kandidaatin tutkinnon (Hons) ja EdUHK: n suoritettuaan hyvitysten suorittamisen BSocSc (GCS).

Sisäänkäynnin stipendit

Päätoimiset hakijat, joilla on erinomaisia saavutuksia, harkitaan automaattisesti pääsystipendiksi. Suurin osa pääsystipendistä on uusittavissa sillä ehdolla, että opiskelijat jatkavat erinomaista akateemista suoritusta.

Viimeksi päivitetty May 2020

Oppilaitoksesta

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on ... Lue lisää

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on teacher education and complementary social sciences and humanities disciplines. Näytä vähemmän