Opiskelu poikamies sisään Alankomaat 2025
Vaihda valuutta
Perus kuukausittaiset elinkustannukset
Vuokrataan yhteisessä asunnossa
611Osuus apuohjelmista
70Internet-liittymä
40Paikallinen kuljetus
79
Esimerkki elämäntapakustannuksista
Pikaruokayhdistelmä
10Elokuvalippu
12Tuoppi paikallista olutta
5
Viisumivaatimukset
MVV (väliaikainen oleskelulupa) – maahantuloviisumi.
VVR (oleskelulupa) - jos aiot oleskella Alankomaissa yli kolme kuukautta, maahantuloviisumin lisäksi sinun on myös haettava oleskelulupaa (VVR) - henkilökorttia, joka on opiskeluviisumi.
Millaisen Visan tarvitset?
Visan nimi
MVV (väliaikainen oleskelulupa); VVR (oleskelulupa)
Hinta ja valuutta
EUR 311
Tällä hetkellä MVV-hakemuksen ja Alankomaissa opiskelua varten myönnetyn oleskelulupahakemuksen käsittely maksaa 311 euroa, jota ei palauteta. Maksut tarkistetaan kahdesti vuodessa, ja ne voivat muuttua vuoden puolivälissä.
Kuka voi hakea viisumia?
Jos olet EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, et tarvitse opiskelijaviisumia tai oleskelulupaa Alankomaissa oleskeluun.
EU:n, ETA:n tai Sveitsin ulkopuoliset kansalaiset tarvitsevat oleskeluluvan oleskellakseen Alankomaissa yli 90 päivää – lyhyemmäksi ajaksi tarvitset vain turistiviisumin. Tarvitset kaksi asiakirjaa. Useimmissa tapauksissa tarvitset väliaikaisen oleskeluluvan (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) matkustaaksesi Alankomaihin. Lisäksi tarvitset oleskeluluvan (VVR) oleskellaksesi maassa.
Muutaman maan kansalaiset tai tietyissä olosuhteissa olevat henkilöt on vapautettu velvollisuudesta hakea VVR:ää. Voit lukea lisää tästä täältä: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html
Missä voit tehdä hakemuksen?
Oppilaitos
Oppilaitoksen on haettava puolestasi, joten sinun on otettava heihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja menettelystä. Jos ei, pyydä apua ottamalla yhteyttä isäntälaitoksesi kansainväliseen toimistoon (tai jos olet tutkija, HR-osastoon).
Kuinka tehdä hakemus?
Yliopisto aloittaa viisumihakemusmenettelyn heti, kun opiskelija on virallisesti hyväksytty opinto-ohjelmaan.
Viisumihakemukseen tarvittavat asiakirjat on lueteltu yliopiston mahdollisille opiskelijoille lähettämässä kirjeessä. Yleensä tarvitaan seuraavat asiakirjat:
- kopio voimassa olevan passin ensimmäisestä sivusta (henkilöllisyyssivusta);
- todiste siitä, että voit elättää itsesi taloudellisesti;
- lisää passin kokoisia valokuvia (koko: 35mm x 45mm, katso IND-vaatimukset .pdf);
- todiste lukukausimaksuista ja viisumihakemusmaksuista;
- todistus majoituksesta, joka on järjestetty vähintään 1 lukuvuodeksi (10 kuukautta);
- kiinalaisille opiskelijoille NESO-todistus voi olla tarpeen.
Pätevä todiste ehdokkaan taloudellisesta omavaraisuudesta voidaan osoittaa seuraavasti:
- Vastaanottavan hollantilaisen oppilaitoksen kirje, jossa mainitaan harjoittelumaksusi tai harjoittelijan stipendisi.
- Hollantilaisen yliopiston pääsykirje, jossa on tietoja opiskelija-apurahastasi, lukukausimaksusta luopumisesta tai stipendistä.
- Pankkitilisi tiliote kansainvälisessä pankissa, josta käy ilmi, että sinulla on riittävästi varoja maksaaksesi ehdottamasi kulut Alankomaissa.
Milloin kannattaa hakea?
Opiskelijaviisumihakemuksesi käsittelyaika Alankomaihin on yleensä yksi kuukausi, vaikka joskus se voi kestää jopa 3 kuukautta.
Oleskelulupa myönnetään opiskelijan opinto-ohjelman ajaksi plus 3 kuukautta, enintään 5 vuotta. Jos opiskelija haluaa suorittaa valmistavan kurssin, sen kesto lisätään viisumin kestoon. Jos koulutuksen kesto kestää yli 5 vuotta, oleskelulupaa voidaan jatkaa yhdellä vuodella.
VVR:n voimassaoloon liittyy toinenkin ehto. Se pysyy voimassa, jos opiskelija saa 50% opintopisteistä koko kurssin keston ajan.
Korkeakoulu- tai yliopisto-opinnoista (kandidaatin, maisterin tai tohtorin tutkinnot) valmistuneet voivat hakea orientaatiovuotta valmistuneiden lupaa varten kolmen vuoden kuluessa valmistumisesta. Tämä antaa sinulle vuoden aikaa etsiä työtä, jonka aikana voit työskennellä ilman rajoituksia tai työnantajan tarvetta pitää sinulle työlupa.
Käsittelyaika
1 Month
Työmahdollisuudet
Kaikki kansainväliset opiskelijat saavat työskennellä opintojensa ohessa.
EU: n ja ETA: n ulkopuolisille opiskelijoille tarvitaan työlupa työskennellä. Mahdollisen työnantajan on hankittava tämä lupa puolestasi. Jopa tällä työluvalla opiskelijat voivat työskennellä vain rajoitetun määrän tunteja eli 10 tuntia viikossa. He saavat työskennellä kokopäiväisesti kesä-, heinä- ja elokuussa.
EU:n, ETA:n (paitsi Kroatian) ja Sveitsin opiskelijat eivät tarvitse työlupaa.
Tuntia viikossa
10
Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?
Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.
toimielimet
- Erasmus University College
- Breda University of Applied Sciences
- SRH Haarlem University of Applied Sciences
- University of Applied Sciences Europe - Amsterdam
- HZ University of Applied Sciences
- The Hague University of Applied Sciences - Undergraduate Programmes
- Fontys University of Applied Sciences
- Wittenborg University of Applied Sciences
- Team Academy - Entrepreneurial University of Applied Sciences
- HAN University of Applied Sciences