Keystone logo
Ruotsi

Opiskelu poikamies sisään Ruotsi 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  428
 • Osuus apuohjelmista

  30
 • Internet-liittymä

  28
 • Paikallinen kuljetus

  74

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  8
 • Elokuvalippu

  13
 • Tuoppi paikallista olutta

  6

Viisumivaatimukset

 1. Lyhytaikainen viisumi - jos tulet Ruotsiin alle kolmeksi kuukaudeksi.
 2. Pitkäaikaisen oleskelun viisumin tyyppi D (oleskelulupa opiskelua varten) - jos aiot oleskella Ruotsissa yli kolme kuukautta.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Lyhytaikainen viisumi; Pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettu viisumi, tyyppi D

Hinta ja valuutta

SEK 1000

Opiskelijaviisumin hakemusmaksu on tällä hetkellä 1000 SEK.

Kuka voi hakea viisumia?

EU/ETA/Pohjoismaiden kansalaiset voivat asua ja opiskella Ruotsissa ilman oleskelulupaa tai viisumia.

Sveitsin kansalaisten on haettava viisumia, jos heidän opiskelunsa kestää yli kolme kuukautta. He voivat kuitenkin aloittaa opintonsa heti Ruotsiin saapumisen jälkeen tai hakea ennen yliopistoon pääsyn ilmoittamista.

Opiskelijat, jotka ovat EU: n tai ETA: n ulkopuolisten maiden kansalaisia ja haluavat opiskella Ruotsissa, tarvitsevat opiskelijaviisumin tai oleskeluluvan. Jos aiot oleskella Ruotsissa alle kolme kuukautta, tarvitset viisumin, jos et ole jonkin sellaisen maan kansalainen, joka on vapautettu viisumivaatimuksesta Ruotsissa. Jos opintosi kestää yli kolme kuukautta, tarvitset oleskeluluvan päästäksesi Ruotsiin ja opiskellaksesi siellä.

Oleskeluluvan saaminen edellyttää, että sinut on hyväksytty kokopäiväisiin opintoihin ohjelmassa tai kurssilla, joka edellyttää läsnäoloa yliopistossa tai korkeakoulussa.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Online / Ruotsin suurlähetystö tai konsulaatti

Kun olet suorittanut viisumihakemusprosessin verkossa, sinun on varattava aika Ruotsin suurlähetystöön tai konsulaattiin haastattelua varten, valokuvattava ja otettava sormenjäljet sekä vastaanotettava oleskelulupakorttisi.

Verkkosivusto:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Kuinka tehdä hakemus?

Opiskelijan oleskeluluvan hakeminen edellyttää:

 • Maksa ensimmäinen lukukausimaksueräsi.
 • Valmistele tositteet. Tämä sisältää kopiot passistasi ja pääsykirjeestäsi sekä todisteen siitä, että pystyt elättämään itsesi taloudellisesti opiskelija-aikanasi Ruotsissa. Jos oleskelet Ruotsissa alle vuoden, tarvitset myös todistuksen kattavasta sairausvakuutuksesta.
 • Lähetä sähköinen hakemus.
 • Maksa hakemusmaksu.

Löydät täydellisen yleiskatsauksen tarvittavista asiakirjoista täältä: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Milloin kannattaa hakea?

Koska oleskelulupien hakuprosessi voi olla pitkä, sinun kannattaa hakea heti, kun olet saanut maahanpääsyilmoituksen. Opiskelijan oleskeluluvan nykyinen odotusaika on kolme kuukautta tai enemmän, joten muista jättää hakemuksesi mahdollisimman pian ensimmäisen lukuvuosimaksuerän maksamisen jälkeen. Paperinen hakemus kestää paljon kauemmin kuin sähköinen hakemus, joten hae verkossa, jos mahdollista.

Viisumit ja oleskeluluvat kansainvälisille opiskelijoille Ruotsissa riippuvat opintojaksosi kestosta.

Käsittelyaika

3 Months

Työmahdollisuudet

EU:n kansalaisena sinulla on oikeus työskennellä Ruotsissa ilman työlupaa.

EU:n/ETA:n ulkopuoliset kansalaiset tarvitsevat työluvan. Ruotsissa toimiva työnantaja hakee työlupaa puolestasi.

Voit työskennellä ilman tuntirajoituksia, mutta sinua kehotetaan olemaan laiminlyömättä opintojasi. Sinun on todistettava, että olet edistynyt opinnoissasi, ja osoitettava tyydyttäviä akateemisia tuloksia.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.