Kandidaatin tutkinto Enogastronomiassa vuoristoalueilla
Free University of Bozen-Bolzano
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Bolzano, Italia
Kieli (kielet
Englanti, Saksan kieli, Italialainen
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
3 vuotta
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 1 350 / per year
Hakemuksen määräaika
07 May 2024
Aikaisin aloituspäivä
Sep 2024
Johdanto
Tämä kokki Norbert Niederkoflerin kanssa kehitetty ohjelma tarjoaa sinulle monialaisia taitoja, joita tarvitset työskennelläksesi terveellisen, kestävän vuoristoastronomian alalla, kunnioittaen biologista monimuotoisuutta, rakentaen paikallisia perinteitä ja tuotteita sekä keskittyäksesi elintarvikeinnovaatioihin kiertotaloudessa.
Perinne (arvojen, vanhojen jalostusmenetelmien ja alueen kunnioittaminen), luovuus (luonnontuotteiden käyttäminen saadakseen eniten irti niiden makuista), rehellisyys (tuottajien työn arvostaminen integroimalla heidät hyveeseen, joka tuottaa taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kasvu), innovatiivisuus (eri tekniikoiden avulla saadaan mahdollisimman paljon makua raaka-aineesta ja se esitetään mahdollisimman luonnollisesti lautasella) ja kestävyys (prosessien integroiminen kiertojärjestelmään, joka kehittää samanaikaisesti keittiötä, taloutta ja kulttuuria) ovat arvoja. jotka ohjaavat tätä ohjelmaa.
Tämän kolmikielisen ohjelman tavoitteena on kouluttaa Michelin-tähdellä palkitun kokki Norbert Niederkoflerin Cook the Mountain -filosofian pohjalta ruoka- ja viiniasiantuntijoita, jotka pystyvät nostamaan ruoan kulttuurin asemaan ja antamaan sille uuden identiteetin. Innovatiivinen konsepti, jonka tavoitteena on tarkastella uudelleen taloudellista ja sosiaalista kehitystä tutkimalla tuotannon, tuotteen, alueen ja kulutuksen välistä suhdetta luodakseen keittiön, joka on katalysaattori kulttuuriprosesseille ja levittää kestävän kehityksen mallia. Raaka-aineet, joita on usein vaikea löytää läpäisemättömältä ympäristöltä, kuten Dolomiiteilta tai muilta vuoristoalueilta, ovat arvokkaampia perinteiden elpymisen ja biologisen monimuotoisuuden uudelleen löytämisen avulla, minkä seurauksena ruoka nostetaan kulttuuriin ja annetaan sille arvoa. uusi identiteetti. Vaikutuksena on edistää poikittaisen gastronomian tutkimuslaboratorion luomista, joka tutkii arvoja, jotka maailmanlaajuisesti yhdistävät kulttuurisesti ja sosiaalisesti ihmisiä, jotka elävät vuoristossa resurssina, intohimona, haasteena, suojeltavana perintönä, kuten sekä rohkaista uutta tapaa kokea keittiön ja vuorten välinen suhde, jossa yhdistyvät etiikka ja mukavuus, ympäristön kestävyys ja aluekehitys.
Tässä yhteydessä tästä ohjelmasta valmistuneet ruoka- ja viiniasiantuntijat ottavat roolin "emotionaalisina kasvattajina", jotka kykenevät edistämään uutta elämäntapaa.
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
Meran-Meranon kunta jakaa lukuvuonna 2023/24 lukuvuonna 2023/24 tämän opinto-ohjelman ensimmäisenä vuonna opiskelijoille viisi 1000 euron stipendiä , joista neljä myönnetään Meran-Meranon kunnassa asuville opiskelijoille. . Mikäli Meran-Meranon kunnan asukkaille varattuihin stipendeihin ei ole hakijoita, stipendit myönnetään yleisen rankinglistan mukaisesti.
Opetussuunnitelma
Ohjelma yhdistää luentoja, vierailuja ja aktiviteetteja viljelijöiden kanssa ja työpajoja, ruoanlaittokokemuksia kansainvälisesti tunnettujen kokkien kanssa ja harjoittelun AlpiNN - Food Space & Restaurantissa, Norbert Niederkoflerissa ja Paolo Ferretin ravintolassa Kronplatz-Plan de Coronesin huipulla ja määritelty "Cook the Mountainin kodiksi".
Ohjelman ensimmäisessä osassa opetetaan matematiikan, tilastotieteen, kemian ja biologian peruskäsitteitä sekä kestävää kasvi- ja eläintuotantoa sekä niiden käytön historiallista ja antropologista kehitystä. Toinen vuosi on omistettu ruoalle ja viinille, mukaan lukien prosessit, teknologiat ja organisaatiomallit, mikro-organismien rooli elintarvikkeissa ja niiden hallinta, elintarvikehygienian varmistaminen, fermentoidut tuotteet sekä pienten ja suurten elintarvikkeiden taloushallinto ja viiniyritykset (maatilamatkailusta catering-yrityksiin tuotantoketjun eri tasoilla). Kolmas vuosi on omistettu elintarvikkeiden ja viinituotteiden visuaaliselle ja aistinvaraiselle viestimiselle, markkinoinnille ja elintarvikelainsäädännölle sekä sivutuotteiden talteenottotekniikoille.
Paikalliset vieraanvaraisuuskoulut ja South Tyrolean Hotel and Restaurant Association (HGV) ovat myös aktiivisia kumppaneita.
1. vuosi
- Ruoka- ja viinitieteiden matematiikan periaatteet
- Kasvien monimuotoisuus ja ympäristövaikutusten arviointi
- Eläinten biologisen monimuotoisuuden ja maatalouden tuotantojärjestelmien ympäristövaikutusten arviointi
- Elintarvike- ja viinitieteisiin sovelletut kemian ja biokemian elementit
- Vuoristomaatalous: tyypillisiä vuoristotuotteita, jotka perustuvat kestäviin viljely- ja kasvatusmenetelmiin
- Ruokaantropologia
- Työharjoittelu
- Applied Informatics
- Ravintolamarkkinointi ja ruokalaki
2. vuosi
- Ruoan ja viinin kestävä kehitys
- Elintarvikemikrobiologia ja hygieniaperiaatteet
- Ruoka ja viini Tiede ja teknologia sekä maatalouselintarvikkeiden sivutuotteiden talteenottomenetelmät
- Enogastronomian yritysorganisaatio
- Catering-yritysten toimitus-, työ- ja huoltoprosessien hallinta
- Elintarvike- ja viinialan tietojärjestelmät
- Seminaari: Cook the Mountain
- Vapaa valinta
- Työharjoittelu
- Erikoiskieli (saksa, italia tai englanti)
3. vuosi
- Sensoriset analyysit ja maistelutekniikat
- Mikrobifermentaatiot gastronomiassa ja maatalouselintarvikkeiden sivutuotteiden talteenottomenetelmät
- Työharjoittelu
- Ruokasuunnittelua ja mukaansatempaavia ruokaan liittyviä kokemuksia
- Työharjoittelu
- Dietologia, ruoka-aineallergiat ja -intoleranssit
- Vapaa valinta
- tutkielma
Vaihto-ohjelmat ja työharjoittelut
Tiedekunta tarjoaa vaihto-ohjelmia yliopistojen kanssa ympäri maailmaa, ja unibz on osa laajaa yhteistyöverkostoa työnantajien kanssa Italiassa ja ulkomailla, jossa voit suorittaa pakolliset harjoittelusi.
Ohjelman lukukausimaksu
Uramahdollisuudet
Valmistuneet työskentelevät vuoristoruoan ja viinin asiantuntijoina teknisissä ja organisatorisissa tehtävissä, joilla on erityistaitoja elintarvikealalla (teknologia ja laadunvalvonta, elintarviketurvallisuus ja -hygienia; vuoristoruokaa ja viiniä valmistavien yritysten johtaminen), maîtres hotelli- tai keittiöpäälliköinä, logistiikkapäälliköinä, hankintaasiantuntijat tai erikoistuneiden yritysten, kuten catering-yritysten, ravintoloiden tai tyypillisiä vuoristoruoka- ja viinituotteita ja -palveluita tarjoavien yritysten johtajat (maatilamatkailu, ruoka- ja viinimatkailu, sähköinen kaupankäynti, sosiaalinen media, konferenssit ja tapahtumat).
Vahvan tieteellisen, kulttuurisen ja teknisen osaamisensa ansiosta he pystyvät ottamaan viestintärooleja tiedotusvälineissä tai suurissa elintarvike-, gastronomian-, catering- ja viinialan yrityksissä, kulttuuritapahtumien johtamisessa ja järjestämisessä. ruoka- ja viinikritiikki, alueellinen gastronominen edistäminen, yrityksen strategioiden ja taloudellisten/taloudellisten ja kulttuuristen/taiteellisten arvojen analysointi (maatalouden ja ruoan historia; ruokakulttuuri ja symboliikka; antropologiset tutkimukset, taide ja muotoilu).
Myöhemmin he voivat myös päättää jatkaa opintojaan ilmoittautumalla maisteriohjelmaan elintarviketieteen ja -tekniikan, maatalouden tai viininviljelyn ja enologian aloilla.