Keystone logo
© CU Marketing Department
Georgian American University

Georgian American University

Georgian American University

Johdanto

Georgian American University historia

Yliopiston hankkeen kehittäminen

Georgian American University (GAU) perustettiin MBA-hankkeeksi Elene Jamarjashvili MBA: lle vuonna 2001 opiskellessaan Atlanta State Universityssä (USA). Aluksi yliopisto suunniteltiin oikeustieteiden korkeakouluksi, jossa tutkinnon suorittaneille myönnettiin Juris Doctor (JD)-tutkinto.

Atlantassa Elene Jamarjashvili tapasi Yhdysvalloissa ja Euroopassa merkittävän asianajajan Kenneth A. Cutshawin. Mr. Cutshaw oli vilpittömästi kiinnostunut yliopiston perustamisesta ja suostui auttamaan yliopistoa perustamaan kumppanuuden yhdelle johtavasta American Law Schools - American Universityn Washington College of Lawista (Washington, DC).

Vuoden 2002 alussa Elene Jamarjashvili palasi Tbilisiin ja alkoi tarkentaa liiketoimintasuunnitelmaa ja etsiä sopivaa sijoittajaa. Tuolloin hän tapasi Georgian hallituksen rahoittaman Yhdysvaltain rahoittaman konsultin R. Michael Cowgillin Baku-Ceyhanin (BTC) ja Etelä-Kaukasuksen (SCP) putkiprojektien toteuttamisesta. Mr. Cowgill suostui neuvomaan Jamarjashviliä ja sitten siitä tulee yliopiston puheenjohtaja.

Georgian American University

Tbilisin kysyntä todella länsimaiselle yliopistolle oli niin voimakasta, että huolimatta siitä, että tuolloin oli jo kaksi kansainvälistä yrityskoulua, kiinnostus ohjelmaan, joka tarjoaa yhteisiä ohjelmia liike-elämän ja lain alalla, oli riittävän suuri edistääkseen sitä. Business Schoolin ja Law Schoolin avaaminen Georgian American University vuonna 2005.

Helmikuussa 2005 perustettiin amerikkalaisten ja Georgian sijoittajien yhteinen osakeyhtiö. Tämä erityisryhmä ja sen hallitus ovat laatineet taloudellisia ja operatiivisia johtamisstandardeja, jotka ovat yhdenmukaisia tiukkojen kansainvälisten, eettisten ja koulutusvaatimusten kanssa. Tämä sijoittajaryhmä omisti monenlaisia tietoja ja kokemuksia, kuten:

  • Kokemus Yhdysvalloista, Georgian ja kansainvälisestä oikeudesta;
  • Kokemus Yhdysvaltojen, Georgian ja kansainvälisen liiketoiminnan, pankki-, rahoitus- ja hallintoalojen kanssa;
  • Julkiset suhteet Georgiassa ja kansainvälisesti;
  • Kokemus Yhdysvaltojen, Georgian ja kansainvälisten koulutusjärjestelmien kanssa; ja
  • Kokemus Yhdysvaltojen hallituksesta.

Yliopiston kehittäminen

Sen alkuperästä GAU on kokenut monia muutoksia, haasteita ja menestyksiä. Kun markkinat niin vaativat, on otettu käyttöön uusia ohjelmia, kehitetään edelleen ja parannettu nykyisiä ohjelmia. Oppimisprosessin täydentämiseen tähtäävä asema ja yliopiston johto integroidaan jokaisen perustajan, hallituksen jäsenen, tiedekunnan ja henkilöstön jäseneksi.

GAU: lla on yksi, joskaan ei korkeimmista opiskelijoiden ja valmistuneiden sijoitusasteista Georgiassa, mikä johtuu osittain poikkeuksellisista ammatillisista ja käytännön taidoista sekä ammatillisen englannin keskittymisestä.

Vuoden 2011/2012 lukuvuonna GAU lisäsi lakikouluunsa kansainvälisten suhteiden ja diplomatian ohjelman, minkä seurauksena nimi muuttui laki- ja yhteiskuntatieteelliseen kouluun. Lukuvuonna 2012/2013 sekä liike- että lakikoulujen menestyksekkäiden suoritusten ja valtion painopisteiden ja markkinakysynnän vuoksi GAU avasi luonnontieteiden ja tekniikan koulun . Lukuvuonna 2013-14 GAU lisäsi Liberal Education and Humanitarian Sciences -koulun.

GAU: n opiskelijoille annetaan säännöllisesti ainutlaatuisia mahdollisuuksia työskennellä paikallisten organisaatioiden kanssa. GAU-opiskelijat voivat myös osallistua ulkomaisten yliopistojen vaihto-ohjelmiin.

Lukuvuonna 2012/2013 GAU muutti uuteen kampuspaikkaan (8 Merab Aleksidze St.), joka vastaa paremmin sen korkeaa korkeakoulutasoa. 6000 neliömetrin rakennuksessa on suuria luokkahuoneita, moderni kirjasto / tietokonekeskus, kahvila, kuntosali, auditorio ja teatteri. Tämä yhdessä laajojen perusteiden kanssa luo miellyttävän ja tuottavan akateemisen ympäristön.

109255_pexels-photo-1595391.jpeg

Akkreditointi

Vuonna 2014 GAU: lle on myönnetty viisivuotinen akkreditointi Georgian opetus- ja tiedeministeriöltä. Kaikki GAU: n akateemiset ohjelmat ovat akkreditoituja ja täysin opetus- ja tiedeministeriön asettamien standardien mukaisia. Lisäksi GAU toteuttaa Bolognan prosessin periaatteita .

Eettiset säännöt

GAU: n eettiset säännöt ovat Georgian American University henkilökunnan (opettajien keskuudessa) ja opiskelijoiden eettisten periaatteiden, arvojen ja käyttäytymisen muotoilu.

Koodin tavoitteena on auttaa henkilöstöä ja opiskelijoita eettisten kysymysten ratkaisemisessa ja asettamisessa, jotka voivat syntyä työn ja opintojen aikana. Koodi on suunnattu myös kollegoiden, opiskelijoiden, yliopistojen sekä kansallisten ja kansainvälisten ryhmittymien välisten suhteiden sääntelyyn.

Koodin avulla GAU ohjaa akateemisen opetuksen ohella avoimuutta ja suoruutta, rehellisyyttä ja arvoja, moraalista ja sosiaalista vastuuta.

GAU: n eettiset säännöt perustetaan käytettävissä olevien lähteiden perusteella. Opettajien rehellisyyttä ja akateemisen henkilöstön vastuualueita koskevat erityisohjeet on otettu amerikkalaisen yliopiston yliopiston verkkosivulta. Georgian American University eettiset säännöt (kaikki sen päivitetyt versiot) allekirjoittavat jokainen opiskelija, luennoitsija ja henkilökunnan jäsen.

109256_pexels-photo-256455.jpeg

Sijainnit

  • Tbilisi

    10 Merab Aleksidze Street, 0160, Tbilisi

    Kysymyksiä