Elintarviketieteen ja -tekniikan kandidaatti
Kaunas University of Technology
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Kaunas, Liettua
Kieli (kielet
Englanti
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
4 vuotta
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 3 727 / per year
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Sep 2024
Johdanto
Laadukkaan, turvallisen ja terveellisen ruoan tarjoaminen ihmisille päivittäin on yksi tärkeimmistä maailmanlaajuisista haasteista, joita elintarviketutkijat ja -teknikot kohtaavat nykyään. Opiskelemalla KTU:ssa elintarviketieteen ja tekniikan kandidaattia saat tulevalle elintarviketeknologille tarpeelliset poikkitieteelliset osaamiset ja taidot elintarvikekemian, mikrobiologian, ravitsemuksen, teknologian ja tekniikan aloilta. Lisäksi yhdistät erikoisosaamisen yrittäjyyden ja talouden perusteisiin.
Tämä on yksi harvoista Liettuan elintarviketeknologian kandidaatin opinto-ohjelmista ja ainoa, jolle on myönnetty kansainvälinen EQAS-Food Label -laatumerkki. KTU on Baltian maiden ainoa yliopisto, joka tarjoaa tällä laatumerkillä akkreditoitua kansainvälisen tason opintoja.
- Pääsy elintarviketeknologian laboratorioihin, joissa on pilottitason teknologiset linjat, joita käytetään erilaisten teknisten prosessien mallintamiseen ja suorittamiseen;
- Opiskelija hankkii käytännön taitoja työskennellessään yhdessä kokeneiden elintarviketeknologioiden kanssa, osallistumalla tosielämän ongelmanratkaisuun;
- Työnantajat arvostavat tämän ohjelman valmistuneita ainutlaatuisesta taitojen ja tietojen yhdistelmästä elintarviketeknologiassa, elintarviketekniikassa, elintarvikekemiassa ja mikrobiologiassa.
Galleria
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Risteys eksakti- ja biotieteiden välillä
Elintarviketiede liittyy läheisesti matematiikkaan, mikrobiologiaan, elintarvikekemiaan ja tekniikan tieteisiin. Kaikkien näiden alojen tietämys on asiantuntijalle välttämätöntä elintarviketeknikon päivittäisten toimintojen tehokkaaseen suorittamiseen.
Opintoihin kutsutaan kuuluisia elintarviketeknologioita
Tässä opinto-ohjelmassa teoreettista tietoa täydennetään käytännön taidoilla, joita tulevat asiantuntijat kehittävät kokeneiden elintarviketeknologioiden avulla. Heidän kanssaan laboratoriotyöskentelyn kautta tulevat elintarviketeknikot voivat tarkistaa itsensä ja kokeilla ensimmäisiä ideoitaan käytännössä.
Hyvä tuntemus koko ravintoketjusta
Yrityksessä työskentelevä elintarviketeknikko osallistuu erilaisiin elintarvikkeiden tuotantoon, turvallisuuteen, laatuun, jakeluun ja kulutukseen liittyviin toimintoihin, joten pystyy yhdistämään erikoisosaamisen ravitsemuksen, liiketoiminnan ja johtamisen perusteisiin.
Ohjelman tulos
Opiskelijan kompetenssit
- Ruoan fysikaalinen ja kemiallinen analyysi: elintarvikeaineen koostumuksen ja ominaisuuksien, sen toiminnan elintarvikkeessa ja toiminnan ihmisen elimistössä analysointi tutkimustyön taitoja soveltaen;
- Elintarvikkeiden mikrobiologinen analyysi: Mikro-organismien koostumuksen, ominaisuuksien, niiden esiintymisen elintarvikkeissa, biokemiallisten prosessien tuntemus;
- Elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden hallinta: Tuotantomenetelmien, materiaali- ja laatustandardien määrittäminen ja varmistaminen;
- Tekniikat ja suunnittelu: Ruoka- ja cateringyritysten suunnittelu, tuotannon organisointi, elintarviketeollisuuden laitteiden, prosessien ja järjestelmien tuntemus.
Opiskelijan taidot
- Pystyy analysoimaan, mallintamaan, suunnittelemaan ja asentamaan elintarvike- ja ravintolatuotteiden teknologioita, organisoimaan, toteuttamaan ja hallitsemaan tuotantoprosesseja sekä varmistamaan tuotteiden turvallisuuden ja laadun;
- Pystyy seuraamaan ja analysoimaan elintarviketieteen ja -teknologioiden innovaatioita, soveltamaan uusinta tietämystä ja suunnittelutaitoja elintarviketeknologiaprojektien kehittämisessä ja toteutuksessa tuotteiden ravintoarvon, laadun ja turvallisuuden parantamiseksi;
- Pystyy suunnittelemaan, suorittamaan ja analysoimaan elintarvike- ja suurtaloustuotteiden koostumuksen, laadun ja turvallisuuden tutkimusta, käyttämään nykyaikaisia teknologisia, analyyttisiä ja ohjelmistolaitteita;
- Pystyy soveltamaan hyvän laboratoriokäytännön periaatteita, työskentelemään tehokkaasti sekä yksin että ryhmässä, esittelemään työn tuloksia suullisesti ja kirjallisesti sekä ymmärtämään teknisten ja teknisten ratkaisujen vaikutukset yleisöön ja ympäristöön.
Uramahdollisuudet
Valmistuneet löytävät helposti töitä elintarvikealan yrityksissä
Elintarviketeollisuus on yksi Liettuan tärkeimmistä ja suurimmista talouden sektoreista. Työnantajat arvostavat tämän ohjelman valmistuneita elintarviketeknologioiden, elintarviketekniikan, elintarvikekemian ja mikrobiologian tuntemuksen sekä käytännön taitojen ansiosta. Suurin osa mahdollisista työnantajista on itse tästä ohjelmasta valmistuneita.
Sinusta voi tulla
Elintarviketeollisuuden asiantuntija-teknikko
- Teknisten tuotantoprosessien organisointi ja valvonta;
- Teknisten asiakirjojen laatiminen, käsittelystandardien, teknisten eritelmien ymmärtäminen ammatillisen rehellisyyden ja eettisten standardien mukaisesti;
- Valmistettujen tuotteiden laadunvarmistus ja valvonta.
Kemisti
- Kemiallisten tutkimustöiden suorittaminen, käsitteiden, mittareiden, teorioiden ja menetelmien kehittäminen tai parantaminen;
- Kokeellisten töiden, testien ja analyysien suorittaminen;
- Osallistuminen monitieteisiin tieteellisiin tutkimus- ja kehitysprojekteihin yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.
Ravitsemusterapeutti ja ravitsemusasiantuntija
- Elintarvikkeiden turvallisuuteen, veden laatuun, saastuneisiin ja vaarallisiin aineisiin liittyvien ennaltaehkäisevien ohjelmien ja strategioiden täytäntöönpano;
- Ravitsemuksen ja ruokalistan suunnittelu, ruokien valmistuksen ja tarjoilun valvonta, syödyn ruoan määrän ja laadun seuranta;
- Ravitsemusalan tutkimustöiden suorittaminen, niiden tulosten levittäminen tieteellisissä konferensseissa ja muissa tapahtumissa.
Elintarviketurvallisuus- ja laatupäällikkö
- Laatustandardien ja prosessien tuntemus, merkintöjen ja muiden vaatimusten varmistaminen;
- Laatuindikaattoreiden arviointi tietyn yrityksen toiminnassa, suositusten laatiminen;
- Sanitaatio-hygieniastandardien noudattamisen valvonta.
Laatupäällikkö
- Laatuindikaattoreiden kehittäminen ja parantaminen tietyn yrityksen toiminnassa;
- Laadunparannustoimintojen ja -prosessien hallinta;
- Laadunvarmistusstandardien ja -prosessien käyttöönotto ja ylläpito.
Elintarviketeollisuuden kemisti
- Raaka-aineiden, tuotannossa käytettyjen materiaalien, teknologisen prosessin ja valmiiden tuotteiden laadun valvonta;
- Valvontastandardien ja -menettelyjen laatiminen työntekijöiden turvallisuuden ja kemian tuotantotoimintojen vakuuttamista varten;
- Laboratorioasiakirjojen käsittely asiakirjojen valmistelua ja säilytystä koskevien määräysten mukaisesti.
Tuotekehitys- ja tuotekehityspäällikkö
- Uusien tuotteiden luominen, kehittäminen ja tuominen tuotantoon;
- Tuotteiden luomisprosessin koordinointi tuotanto- ja kaupallisten osastojen kanssa;
- Etsi innovaatioita ja niiden testausta.