Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Johdanto

Kauno Kolegija Higher Education Institute (liettuaksi – Kauno Kolegija , edelleen KK) on suuri ja jatkuvasti kehittyvä akkreditoitu julkinen korkeakoulu Baltian alueella. Monitieteisenä ammattikorkeakouluna se tarjoaa laajan kirjon kandidaatin opinto-ohjelmia käytännön vinkeillä. Olemme sitoutuneet kouluttamaan korkeasti koulutettuja asiantuntijoita tekniikan, tekniikan, yhteiskuntatieteiden, humanististen tieteiden, taiteiden, lääketieteen ja terveystieteiden aloilla.

KK:n strategisia pyrkimyksiä ovat tieteellisen ja koulutustoiminnan vuorovaikutus, tutkimuksen integrointi opintoprosessiin, innovaatioiden käyttöönotto, opiskelijoiden tarpeista huolehtiminen ja osaamisen kehittäminen. Vastuullisuus, ammattitaito, avoimuus, kunnioitus ja yhteisöllisyys ovat perusarvoja, joita yliopiston kaikessa toiminnassa huomioidaan. Laadukas opiskelu ja opiskelijatarpeiden huomioiminen sekä pyrkimys olla johtava oppilaitos, joka vaikuttaa menestyksekkäästi alueen ja maan sosioekonomisiin muutoksiin, ovat yliopistomme päätavoitteita.

Tärkeimmät tosiasiat ja luvut

 • Noin 5500 opiskelijaa
 • Yli 600 akateemista henkilökuntaa
 • Noin 200 saapuvaa ja yli 350 lähtevää opiskelijaa vuodessa
 • Yli 250 ulkomaista kumppania
 • Liettuan korkeakoulujen luokitusten ylin asema
 • Opiskelijoita opetetaan neljässä tiedekunnassa, jotka sijaitsevat Kaunasissa, ja alueosastolla Tauragėje
 • Saatavilla on hybridimallin kursseja, mikä tarkoittaa sekä etänä että luokkahuoneissa järjestettävien kurssien yhdistelmää
 • Mahdollisuudet saada kaksinkertainen tutkinto kansainvälisen liikkuvuusohjelman kautta

Laitoksemme tänään

Nykyään KK on yksi Liettuan suurimmista ammatillisista korkeakouluista, jonka yhteisössä on noin 5 500 opiskelijaa, noin 1 000 työntekijää ja yli 30 000 tutkinnon suorittanutta, jotka ovat onnistuneet luomaan uransa liettualaisissa ja ulkomaisissa yrityksissä. Yliopisto suorittaa ensimmäisen ammatilliseen kandidaatin tutkintoon johtavan opintojakson. Siinä on neljä tiedekuntaa ja yksi alueosasto.

Opiskelijoiden keski-ikä on 22–23 vuotta. Lähes kahden kolmasosan tulevien ammattilaisten opetuksesta kattaa valtio, ja loput opiskelijat maksavat lukukausimaksut. Yliopistosta valmistuu vuosittain yli 1 600 opiskelijaa.

Sijainnit

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Kysymyksiä