Keystone logo
© Urheber: Oliver Pracht Copyright: Osnabrück University of Applied Sciences
Osnabrück University of Applied Sciences

Osnabrück University of Applied Sciences

Osnabrück University of Applied Sciences

Johdanto

Tervetuloa Osnabrückin ammattikorkeakouluun, joka on yksi Saksan suurimmista ammattikorkeakouluista. Tarjoamme yli 100 akkreditoitua kandidaatin ja maisterin tutkinto-ohjelmaa, joiden avulla voit rakentaa tulevaisuuttasi ja mukauttaa koulutuksesi tarpeisiisi. Opiskelijamme ovat erittäin tyytyväisiä meihin, mistä kertoo sijoituksemme studycheck.de-sivuston top 5 -listalla tänä vuonna. Miksi? Tutkinto-ohjelmamme tarjoavat sekä teoreettisia että projektipohjaisia oppimismahdollisuuksia, joiden avulla voit kehittää taitoja, joita työnantajat etsivät.

Professoreillamme on henkilökohtaista kokemusta kansallisista ja kansainvälisistä yrityksistä, ja he valmistavat sinua erityisesti uraasi varten. Ja jos olet kiinnostunut jatkamaan akateemista uraa myöhemmin, sekin on mahdollista. Osnabrückin ja Lingenin kaupungit tarjoavat henkilökohtaisen, turvallisen ja kohtuuhintaisen ympäristön, jossa voit viihtyä nopeasti. Kansainvälisten opiskelijoiden keskuksemme auttaa sinua kaikissa kysymyksissä aina hakemuksesta valmistumiseen asti. Aloitetaan tämä matka yhdessä. Olemme innoissamme tavatessamme sinut!

Kampuksen ominaisuudet

Osnabrückin ammattikorkeakoulu on Ala-Saksin suurin ammattikorkeakoulu, jossa on yli 13 500 opiskelijaa (talvilukukaudella 2015/16). Silti se tarjoaa miellyttävän intiimin, avoimen ja kutsuvan opetus- ja oppimispaikan tunnelman neljällä kampuksella. Tämä johtuu siitä, että paikat ovat kasvaneet yhteen ympäristönsä kanssa. Tämä edellyttää aina toisaalta opiskelijoiden ja opettajien vaatimusten seuraamista ja toisaalta alueellisten olosuhteiden huolellista käsittelemistä.

Westerbergin kampus

Westerbergin kampus on tekniikan ja tietojenkäsittelytieteen tiedekunnan koti. Täällä yhdistyvät myös historiallinen ja moderni arkkitehtuuri. Edellisen von Steinin kasarmin rakennukset ovat edelleen yliopiston keskeisiä opetus- ja oppimisalueita. Tämän lisäksi Westerbergin kampukselle on rakennettu vuodesta 2012 lähtien moderni kahvila isoilla lasietuuksilla, luentosalirakennus "kelluvalla" alueella sekä uusi kirjasto Westerbergin kampuksella. Kirjasto on ammattikorkeakoulun yhteiskäytössä. ja Osnabrückin yliopisto. Koko kampuksella on molemmat yliopistot. Kahvilan etupiha on myös yliopiston vuotuisen Terrace Festivalin paikka. Kun 15 000 ihmistä juhlii kolmea päivää, käy selväksi, että tänne on luotu moderni, eloisa kampus.

Caprivin kampuksella ja musiikkiopistolla

Caprivi Campus sijaitsee myös entisen kasarmin, Caprivi Barracksin, paikalla. Se on kampus, jota ympäröivät historialliset rakennukset. Keskustassa on pieni, mutta hieno ruokala ja kahvila; länsipuolella uusi seminaari- ja luentosalirakennus avattiin virallisesti vuonna 2004. Tuloksena on kompakti kampus, josta avautuu laaja näkymä kaupunkiin. Caprivi Lounge on vuodesta 2014 lähtien ollut pakopaikka opetuksen ja tutkimuksen ulkopuolella, joka on tarkoitettu keskustelemiseen, rentoutumiseen tai juhlimiseen.

Kiire kampus

Osnabrückin pohjoisosassa sijaitseva Haste Campus on maataloustieteiden ja maisema-arkkitehtuurin tiedekunnan koti. Katse kampukselle tekee selväksi, miksi puhumme "vihreästä tiedekunnasta". Se on integroitu kauniiseen puistoon. Yliopiston koepalstat, kasvihuoneet, monivuotiset puutarhat, perinteisillä Schmied im Hone -paikalla sijaitseva elintarviketieteiden opetus- ja tutkimuskeskus, entinen retkiravintola sekä WABE-keskus ja koetoiminta Waldhofissa on monia lähtökohtia käytännönläheiselle opetukselle ja tutkimukselle. Vuosikymmenten ajan tämä kampus on ollut paikka kukoistaa.

Lingenin kampus

Se näkyy jälleen arkkitehtuurissa. Silmiinpistävin esimerkki on vuonna 2012 virallisesti avattu Lingen Campus. Se integroitiin kiehtovaan talo-talossa -konseptiin kaupungin sydämessä sijaitsevan vanhan rautatiekorjaamon hallissa I/II. Syntyy valoisia, inspiroivia tiloja, joihin mahtuu yli 2 000 johtamis-, kulttuuri- ja tekniikan tiedekunnan opiskelijaa.

  Pääsymaksut

  Hakemus kandidaatin tutkinto-ohjelmaan

  Kuinka lähettää hakemuksesi uni-assistilla Berliinissä

  Seuraavat pätevät Berliinissä sijaitsevan uni-assist-palvelun avulla:

  • Ulkomaalaiset hakijat, jotka ovat suorittaneet toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon ulkomailla
  • Saksalaiset hakijat, jotka ovat saaneet toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon ulkomailla (paitsi saksalaiset kansainväliset koulut)

  Ulkomailla koulu- tai yliopisto-opintojensa suorittaneet hakijat jättävät hakemuksensa täällä. Uni-assist tarkistaa, ovatko Osnabrückin ammattikorkeakoulun akateemiset pääsyvaatimukset täyttyneet. Päätöstä tulevan opiskelijan hyväksymisestä ei kuitenkaan tee uni-assist, vaan Osnabrückin ammattikorkeakoulu. Yliopiston rekisterinpitäjä vastaa kansainvälisten opiskelijoiden sisäänpääsystä ja ilmoittautumisesta. Uni-assist ei anna tietoa opiskelusta Osnabrückin ammattikorkeakoulussa tai pääsyvaatimuksista.

  Hakemus maisteriohjelmaan

  Hakeminen uni-assistilla

  • Ulkomaalaiset hakijat, jotka ovat suorittaneet toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon ulkomailla
  • Saksalaiset hakijat, jotka ovat saaneet toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon ulkomailla (paitsi saksalaiset kansainväliset koulut)

  Ulkomailla koulu- tai yliopisto-opintojensa suorittaneet hakijat jättävät hakemuksensa täällä. Uni-assist tarkistaa, ovatko Osnabrückin ammattikorkeakoulun akateemiset pääsyvaatimukset täyttyneet. Päätöstä tulevan opiskelijan hyväksymisestä ei kuitenkaan tee uni-assist, vaan Osnabrückin ammattikorkeakoulu. Yliopiston rekisterinpitäjä vastaa kansainvälisten opiskelijoiden sisäänpääsystä ja ilmoittautumisesta. Uni-assist ei anna tietoa opiskelusta Osnabrückin ammattikorkeakoulussa tai pääsyvaatimuksista.

  Hakuajat uni-assistilla

  Hakuajat talvilukukaudelle 2024/25 haet uni-assistilla

  Kaikille hakijoille, joilla on korkeakoulututkinto Saksan ulkopuolelta:

  • Rajoitettujen opinto-ohjelmien hakuaika alkaa 1.3.-15.6.* (hakuasiakirjojen vastaanotto uni-assistilla)
  • Opinto-ohjelmille , joissa on avoin haku, hakuaika alkaa 1. maaliskuuta 01. elokuuta* (hakuasiakirjojen vastaanotto uni-assistilla)
  • Viestintä ja johtaminen -opintojakson hakuaika päättyy 15.5.2024
  • Yleisesti: Saksan kielen todistukset voi toimittaa suoraan Osnabrückin ammattikorkeakouluun 31.8.2024 saakka (seuraavaan osoitteeseen: Hochschule Osnabrück, Studierendensekretariat, Postfach 1940, 49009 Osnabrück, Saksa)

  *Joissakin koulutusohjelmissa hakuaika saattaa poiketa yllä mainitusta päivämäärästä. Ole hyvä ja tarkista valitsemasi koulutusohjelman verkkosivuilta.

  Apurahat ja rahoitus

  Asumisen, syömisen ja oppimateriaalin maksaminen - rahoituskysymys on monille tärkeä rooli opintojakson valinnassa. Lukukausimaksu koskee kaikkia Osnabrückin ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Tämä rahoittaa joukkoliikenteen lippusi, jota voit käyttää busseissa ja junissa Ala-Saksin alueella. Myös kahviloiden kohtuulliset hinnat ovat mahdollisia tällä.

  Olemme koonneet vinkkejä opintojen rahoittamiseen seuraaviin kohtiin: BAföG-apurahoista ja opintolainoista stipendeihin nykyiseen osa-aikatyöhön.

  BAFöG (liittovaltion laki koulutustuesta)

  Berufsausbildungsförderungsgesetz (BAföG) (liittovaltion laki koulutustuesta) auttaa sinua suorittamaan opintojakson perheesi taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Saat puolet BAföG-maksuista avustuksena ja toisen puolet korottomana lainana, jonka maksat takaisin enintään 20 vuoden kuluessa.

  Koulutuslaina

  BAföG:stä riippumatta koulutuksensa edennyt opiskelija voi hakea koulutuslainaa liittovaltion opetus- ja tutkimusministeriöltä (BMBF) korkeintaan 300 € kuukaudessa enintään 24 kuukaudeksi. Tämä on halpakorkoinen laina koulutusohjelman yleisrahoitukseen tai erikoisoppimateriaalien, ulkomaan opiskelun tai harjoittelun rahoittamiseen.

  Opintolaina

  KfW Förderbankin kautta perustutkinto-opiskelijat voivat saada 100–650 euroa kuukaudessa elinkustannusten rahoittamiseen KfW Förderbankilta. Yleensä rahoitetaan enintään kymmenen lukukautta. Kaikki opiskelijat saavat saman koron pääaineesta tai paikasta, arvosanoista, tuloista tai vanhemman tuloista riippumatta. Vakuuksia ei vaadita.

  Päätoimisten koulutusohjelmien lisäksi rahoitusta voivat saada lisä-, täydennys-, jatko- ja toisen asteen koulutusohjelmat sekä tohtoriohjelmat.

  Opiskelu Saksassa Virtuaalimessujen opiskelu ja ura

  Rekisteröidy ilmaiseksi ja tutustu meihin!

  Rankingit

  Saamme huippusijoituksia kansallisissa rankingissa, kuten studycheck.de ja CHE University Ranking .

  Kampuksen elämä ja tilat

  Etsitkö huonetta yhteisessä asunnossa, perustamassa yhteistä asuntoa tai perustamassa pientä asuntoa tai kotia - autamme sinua tuntemaan olosi kotoisaksi alusta alkaen Osnabrückissä ja Lingenissä ja löytämään sinulle oikean uuden kodin. Olemme koonneet tänne vinkkejä ja yhteystietoja asunnonhakuun.

  Huoneita ja huoneistoja asuntoloissa

  Opiskelijapalvelut Osnabrück ylläpitää lukuisia asuintiloja opiskelijoille. Se tarjoaa noin 2 000 opiskelijalle Osnabrückissä ja Lingenissä asumismahdollisuuksia yhteisasuntojen yhden hengen huoneista perheasuntoihin edulliseen vuokrahintaan.

  Yksityinen majoituspalvelu

  Student Services

  Opiskelijapalvelut Osnabrück tarjoaa pääasiassa huoneita ja asuntoja asuntoloissaan, mutta myös yleensä neuvoo asuntomarkkinoilla ja Osnabrückissä ja Lingenissä sekä hallinnoi useita markkinoilla olevia asuntoja.

  Muut asuntovaihdot

  Keskiviikkoisin ja lauantaisin asuntoja mainostetaan Neuen Osnabrücker Zeitungissa (NOZ) ja Lingener Tagespostissa. Opiskelijat voivat laittaa ilmaisia ilmoituksia useisiin muihin portaaleihin - riippumatta siitä etsivätkö he yhteistä asuntoa tai tarvitsevatko uutta vuokralaista.

  Lisää vinkkejä majoituksen löytämiseen

  • Aloita asunnon etsintä mahdollisimman aikaisin - juuri ennen talvilukukautta asuntojen ja asuntolahuoneiden jaettujen huoneiden kysyntä on erittäin korkea
  • Yritä vuokrata asuntolan huone lomien aikana, ei lukukauden alussa
  • Monet opiskelijat vuokraavat huoneensa lukukaudeksi ulkomaille lähtiessään. Joten entä välihuone aluksi? Tämä tarkoittaa, että voit jatkaa etsimistä lukukauden aikana, kun asuntomarkkinat ovat rauhoittuneet.
  • Älä katso vain kaupungin keskustaan, vaan myös ympäröiville esikaupunkialueille ja alueille. Voit kiertää Osnabrückin nopeasti bussilla tai pyörällä. Myös yliopiston toimipisteet ovat helposti saavutettavissa.
  • Entä yhteisen asunnon perustaminen? Varsinkin talvilukukaudeksi voi olla helpompi vuokrata isompi asunto. Ota yhteyttä vuokranantajiin ja taloyhtiöihin yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

  Sijainnit

  • Osnabrück

   P.O. Box 1940, Osnabrück , 49009, Osnabrück

  Kysymyksiä