Keystone logo
Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Johdanto

Riian teknillinen yliopisto: Latvian tunnustettu johtaja korkeakoulutuksen globaalilla eturintamalla.

Vuonna 1862 perustettu RTU on Baltian maiden vanhin teknillinen yliopisto, ja se tarjoaa kansainvälisille opiskelijoilleen 61 englanninkielistä opinto-ohjelmaa, jotka takaavat maailmanluokan koulutuksen monilla kysytyillä ura-aloilla, kuten tietojenkäsittelytieteissä, konetekniikassa, elektroniikassa ja materiaalitieteissä. RTU:ssa on 14 000 opiskelijaa, joista yli 5 000 on kansainvälisiä opiskelijoita, jotka edustavat yli 101 eri maata, joten se tarjoaa opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnalle erittäin monipuolisen yhteisön.

221066_Kipsala_panorama1.JPG

RTU:n etu

 • Opiskele maailmanluokan tiedekunnan kanssa ja hyödynnä omistautuneita tutkimusmentoreita, jotka toimivat ihmisten, tiedon ja teknologian risteyskohdassa.
 • Rikkaat oppimiskokemukset, jotka tarjoavat laajan teknisen koulutuksen ja syvän aihealueen tuntemuksen.
 • Kukoistava akateeminen yhteisö, joka on rakennettu dynaamisen kampuskulttuurin ympärille.
 • Muuttavaa oppimisympäristöä ohjaa sosiaalinen sitoutuminen ja halu muuttaa maailmaa .
 • Paranna maailmanlaajuista verkostoasi Riiassa, korkean teknologian pesäkaupunki, jossa on pikkukaupungin historiallista charmia.
 • Nopeuta henkilökohtaista kasvua yliopistossa, joka arvostaa omaperäisyyttä, kekseliäisyyttä, rehellisyyttä ja rohkeutta.

221063_51996006872_11cf3d4aa8_o1.jpg

Yli 160 vuoden ajan RTU:n ihmiset ovat työntäneet tiedon rajoja ja uskaltaneet unelmoida.

Alumniemme joukossa on Nobel-palkittuja, olympiaurheilijoita, valtionpäämiehiä, tieteellisen kehityksen johtajia, yrittäjiä ja suunnannäyttäjiä.

RTU-opiskelijat ovat kekseliäitä ja kekseliäitä ja johtavat parempaan tulevaisuuteen.

He ovat valmiita siihen, mitä huominen tarvitsee.

Oletko?

Pääsymaksut

Vaihe 1 – Online-hakemus

Online-hakemuslomake on toimitettava Riga Technical University . Sinun on luotava tili täyttääksesi online-hakemuksen, joka voidaan tehdä useissa istunnoissa.

Sinun on myös toimitettava:

 • Motivaatiokirje – korostaa, miksi haluat osallistua valittuun ohjelmaan ja selittää tulevaisuuden akateemiset ja uratavoitteesi;
 • CV – koulutustaustasi ja ammatillinen kokemuksesi tarvittaessa.

Kun olet täyttänyt henkilötietosi ja lisännyt motivaatiolausunnon, lähetä seuraavat asiakirjat:

 • Kopiot passin tunnistesivuista;
 • Aiemman koulutusasiakirjan kopiot tai viimeisimmät opintosuoritusotteet, jos loppupisteitä ei ole vielä saatavilla (hakemuksen täyttämiseen tarvitaan viralliset loppututkinnot ja niiden kopiot). Koulutusasiakirjoihin on liitettävä kaikkien todistusten ja opintosuoritusotteiden englanninkieliset käännökset sekä asiakirjan aitouden hyväksyntä;
 • Todiste englanninkielisestä todistuksesta tai muista hyväksyttävistä tiedoista Riga Technical University asettamien kielivaatimusten mukaisesti.

Huomaa: Hakijoiden odotetaan saavuttavan vähintään 60 % maksimituloksista päästäkseen RTU:n opiskeluihin.

PS Ennen kuin painat viimeistä LÄHETÄ-painiketta, tarkista hakemuksesi ja liitetiedostosi tarkkuus vielä viimeisen kerran. Kun olet antanut kaikki vaaditut tiedot ja täytät kelpoisuusehdot, sinulle lähetetään ehdollinen hyväksymiskirje.

Vaihe 2 – Hakemusmaksu

Jatkokokeen jatkamiseksi on maksettava 150 euron hakumaksu opiskelijaa kohti (ei palauteta).

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakija saa laskun, jossa on tarvittavat pankkitiedot kansainvälisiä rahansiirtoja varten. Hakemukset käsitellään vasta, kun hakemusmaksu on maksettu.

Sujuvamman käsittelyn helpottamiseksi suosittelemme, että hakijat lataavat kuitin hakemusmaksun maksusta verkkohakujärjestelmään.

Huomaa: Ehdokas vastaa kaikista kansainvälisten tilisiirtojen pankkipalkkioista.

Apurahat ja rahoitus

Latvian hallituksen ja kumppanimaiden luettelon välisten kahdenvälisten koulutus- ja tiedeyhteistyösopimusten mukaisesti Latvia tarjoaa stipendejä ulkomaalaisille opiskelijoille, tutkijoille ja opetushenkilöstölle opiskeluihin, tutkimukseen ja osallistumiseen kesäkouluihin Latvian korkeakouluissa. lukuvuodelle 2024/2025.

Latvian valtion stipendiä voivat hakea niiden maiden kansalaiset, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksen Latvian kanssa tai tarjoavat omia stipendejä Latvian kansalaisille. Tarkista luettelo kelvollisista hakijoista saadaksesi selville, oletko kelvollinen: Latvian valtion apurahat | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv)

Kandidaatin ja ensimmäisen tason ammatillisen korkeakoulututkinnon stipendihakemuksia hyväksytään opiskelijoilta, jotka ovat hakuhetkellä (helmikuu, maaliskuu) suorittaneet menestyksekkäästi vähintään yhden lukuvuoden opinnot (joko omassa korkeakoulussaan tai yhden Latviassa) 2024).

Löydät lisää Latvian valtion stipendistä täältä: Opinnot | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv) .

Huomaa, että stipendipyyntöäsi ei oteta huomioon, jos jätät hakemuksesi ilman yliopiston hyväksymiskirjettä.

Rankingit

Riga Technical University on nimetty yhdeksi Euroopan parhaista yliopistoista QS World University Rankings: Europe 2024:n ensimmäisen painoksen mukaan.

Maailmanlaajuinen korkeakoulutuksen analyytikko QS Quacquarelli Symonds on julkaissut ensimmäisen Euroopan laajuisen rankingnsa, joka on ainoa merkittävä alueellinen eurooppalaisten yliopistojen ranking. Tulokset osoittavat, että RTU sijoittui Euroopassa 262. sijalle ja ensimmäiseksi seitsemästä Latvian yliopistosta, mikä sijoittuu Euroopan 300 parhaan yliopiston joukkoon.

Riga Technical University ei ole vieras kansainvälisten yliopistojen rankingissa.

 • Riga Technical University sijoittui sijalle 751-760 vuoden 2024 QS World University Rankingsissa – ja se sai 5 QS-tähteä seitsemässä kategoriassa: Yleisesti, Opetus, Työllistettävyys, Kansainvälistyminen, Tilat, Innovaatio ja Osallisuus. RTU sijoittui korkeimmalle kolmesta listalle päässeestä latvialaisesta yliopistosta ja on ollut Latvian johtava yliopisto QS World University Rankingsissa useiden vuosien ajan.
 • RTU tunnustettiin paitsi Latvian, myös Baltian maiden parhaaksi kansainvälisessä QS World University Rankings: Sustainability: 2023 -kilpailussa. RTU sijoittui maailman kokonaiskilpailussa sijalle 451-500 ja sai parhaita tuloksiaan arvioinnissa. yliopiston ympäristövaikutuksista ja sijoittui tällä sijalla 421. QS World University Rankings: Sustainability 2023 on ensimmäinen laatuaan, ja se kehitettiin arvioimaan, miten yliopistot toimivat ratkaistakseen globaaleja ongelmia – ympäristö-, sosiaali- ja hallintoongelmia.
 • RTU paransi asemaansa arvostetussa kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject 2023 -rankingissa. QS World University Rankings aiheittain kootaan vuosittain auttamaan tulevia opiskelijoita tunnistamaan johtavat yliopistot tietyssä aineessa. RTU sijoittuu 301-350 maailman parhaiden yliopistojen joukkoon energian ja elektroniikan aloilla. RTU sijoittui myös tekniikan ja tekniikan alalla sijalle 401-450 – ainoa latvialainen yliopisto tässä asemassa.
 • RTU tunnustettiin maailman 247. parhaaksi yliopistoksi 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankingsissa. Ranking-järjestelmä koostuu 13 huolellisesti kalibroidusta suoritusindikaattorista, jotka mittaavat laitoksen suorituskykyä neljällä alueella: opetuksessa, tutkimuksessa, tiedon siirtämisessä ja kansainvälisessä näkymässä. Vuoden 2023 World University Rankingsissa arvosteltiin 1799 yliopistoa 104 maasta ja alueelta, mikä tekee tästä julkaisusta tähän mennessä suurimman ja monipuolisimman yliopistoluokituksen. RTU on ollut jo usean vuoden ajan maailman 300 parhaan yliopiston joukossa.

Sijainnit

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

Kysymyksiä