Keystone logo
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Johdanto

Tutustu Stellenbosch University

Stellenbosch University (SU) asuu 29 000 opiskelijan akateeminen yhteisö (mukaan lukien 4 000 ulkomaalaista opiskelijaa 100 maasta) sekä 3 000 pysyvää työntekijää (mukaan lukien 1 000 tutkijaa) viidellä kampuksella. Historiallinen tammen reunustama yliopistokaupunki Boland-vuorten keskellä Western Cape Winelandsissa luo ainutlaatuisen kampustunnelman, joka houkuttelee niin paikallisia kuin ulkomaisiakin opiskelijoita. Pääkampuksella kampusrakennusten välillä kiemurtelee päällystettyjä kävelyteitä – joista osa on peräisin edellisiltä vuosisatoilta; toiset vain muutaman vuoden ikäisiä. Arkkitehtuuri eri aikakausilta todistaa vahvan akateemisen perustan ja huippuoppilaitoksen perustamisen. Tämä yhdessä alueen luonnonkauneuden kanssa; huippumodernit, ympäristöystävälliset tilat ja teknologia sekä visionäärinen ajattelu kestävän 2000-luvun instituution luomisesta tekevät Stellenbosch University ainutlaatuisen luonteen.

Akateeminen huippuosaaminen ja innovaatio

Yliopisto on yksi Etelä-Afrikan johtavista korkea-asteen oppilaitoksista tutkimustulosten, opiskelijoiden läpäisymäärien ja arvioitujen tutkijoiden perusteella, ja se on kansainvälisesti tunnustettu akateemisena huippuoppilaitoksena. Sillä on korkein painotettu tutkimustulos kokopäiväistä akateemista henkilöstöä kohden kaikista Etelä-Afrikan yliopistoista ja toiseksi eniten tutkijoita Etelä-Afrikassa, jotka National Research Foundation (NRF) on arvioinut. Se on myös maan korkein opiskelijoiden menestysprosentti.

Yliopistolla on 18 tutkimustuolia NRF South African Research Chairs Initiativen (SARChi) alaisuudessa. Yliopistoa pidetään johtavana biolääketieteellisen tuberkuloositutkimuksen ja -hoidon, viinin bioteknologian, eläintieteiden ja matemaattisten biotieteiden aloilla. Toinen SARChi-tuoli invasiobiologian alalla on jaettu SU:n ja Vendan yliopiston kesken. Tämä on vain yksi SU:n monista kumppanuuksista, sekä paikallisista että kansainvälisistä. SU osallistuu ensisijaisena tutkimuskumppanina myös erilaisiin kansainvälisiin akateemisiin verkostoihin.

Elinvoimaiset opiskelijayhteisöt

SU tunnetaan asuinkampuksena, jossa on aktiivista asumiselämää, mikä tekee asuntosijoituksesta haluttua opiskelijoiden keskuudessa. Koska asuntojen kysyntä ylittää reilusti tarjonnan ja vastaa uusia oppimistarpeita, SU on muuttamassa Stellenboschin kampustaan integroiduksi oppimis- ja asuintilaksi. Asunnot ja yksityiset osastot on ryhmitelty klustereihin, joista jokaisella on oma klusterikeskus, jossa asuin- ja päiväopiskelijat voivat opiskella, tavata ja seurustella. Uusien rakennusten rakentamisen ja olemassa olevien rakennusten uudelleenkäytön myötä luodaan opiskelijakeskeisiä tiloja, joiden avulla opiskelijat voivat tehdä ryhmätyötä, opiskella ja päästä yliopiston sähköisiin verkkoihin.

SU:sta valmistuneet ovat haluttuja työelämässä. Yliopiston tavoitteena on kuitenkin myös tarjota sitoutuneita kansalaisia ja vastuullisia johtajia, jotka ovat valmiita käyttämään osaamistaan ja taitojaan yhteiskunnan palvelemiseksi. Siksi opiskelijoita kannustetaan olemaan tekemisissä yhteisön kanssa MAD²:n (Making A Decision 2 Make A Difference) ja Matie Community Servicen sekä palveluoppimisen ja yhteisöllisen vuorovaikutuksen kautta omilla aloillaan. Lisää mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen tarjoaa yliopiston yhteisöradioasema MFM 92.6; laaja valikoima opiskelijajärjestöjä ja urheilukoodeja, opiskelijoiden edustajisto, talon komiteat ja Frederik Van Zyl Slabbert Institute for Student Leadership Development.

Näkemyksemme

Stellenbosch University tulee Afrikan johtava tutkimusintensiivinen yliopisto, joka on maailmanlaajuisesti tunnustettu erinomaiseksi, osallistavaksi ja innovatiiviseksi, jossa viemme tietoa yhteiskunnan palveluksessa.

Tehtävämme

Stellenbosch University on tutkimusintensiivinen yliopisto, jossa houkuttelemme erinomaisia opiskelijoita, työllistämme lahjakkaan henkilöstön ja tarjoamme maailmanluokan ympäristön; paikka, joka on yhteydessä maailmaan ja rikastuttaa ja muuttaa paikallisia, mannermaisia ja globaaleja yhteisöjä.

Sijainnit

  • Stellenbosch

    Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

Kysymyksiä