Keystone logo
© Giorgi Jibuti
Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

Johdanto

TSU:lla on jopa 400 institutionaalista kumppania, muun muassa yliopistoja ja tutkimuskeskuksia, 56 maassa;

Vuosina 2015-2021 Erasmus+ International Credit Mobility -ohjelmasta rahoitettiin 364 hanketta, joihin TSU osallistui, ja vuosina 2020-2022 rahoitettiin 107 hanketta kumppanuuden kautta yli 100 yliopiston kanssa 29 Euroopan maassa.

TSU oli johtava Etelä-Kaukasuksen alueella ja Georgiassa 2015-2021 opiskelijoiden ja henkilökunnan määrässä, jotka opiskelivat eurooppalaisissa yliopistoissa ja nostivat tutkintonsa siellä. Tuona aikana toteutettiin yli 2 500 liikkuvuushanketta, joihin osallistui TSU:n ja eurooppalaisten kumppaniyliopistojen opiskelijoita ja akateemista henkilöstöä.

TSU tekee yhteistyötä 26 yliopiston kanssa 10 Aasian maassa;

TSU osallistuu vuosittain Aasian tiedeleirille eri Aasian maissa (Japani, Singapore, Israel, Thaimaa, Malesia, Indonesia jne.);

TSU tarjoaa 24 vieraskieliset ohjelmat - BA, MA, PhD, ja yhden askeleen koulutusohjelmat, mukaan lukien kansainvälisesti akkreditoitu BA-ohjelmat julkishallinnon ja kemian; ABET-akkreditoitu BA-ohjelmat sähkö- ja elektroniikkatekniikan ja Computer Science;

900 ulkomaan kansalaisten 50 maat, mukaan lukien yli 100 kansainväliset opiskelijat vastaanottaa vuosittain Erasmus + International Mobility ja kahdenväliset vaihto-ohjelmat ovat tällä hetkellä opiskelevat TSU.

Tehtävä

Ivane Javakhishvili Tbilisin valtionyliopisto (TSU) on monisataisen georgialaisen kulttuurin, humanististen perinteiden ja vanhojen georgialaisten koulutus-, tiede- ja kulttuurikeskusten henkinen ja älyllinen seuraaja.

Ivane Javakhishvili Tbilisin valtionyliopisto on monialainen tutkimusyliopisto, jonka tehtävänä on:

 • Kansallisten ja yleismaailmallisten arvojen luominen
 • Edistää yhteiskunnan älyllistä, moraalista, kulttuurista ja sosioekonomista kehitystä;
 • Uuden tiedon luominen, säilyttäminen ja levittäminen;
 • Kehittää yliopiston perinteitä tutkimuksen ja innovaatioiden avulla;
 • Varmistetaan opiskelijakeskeinen oppiminen ja koulutetaan kilpailukykyistä henkilöstöä;
 • Edistää jatkuvaa koulutusta;
 • Olla vapaan maailman arvokas jäsen.

Tehtävänä Ivane Javakhishvili Tbilisin valtionyliopiston on arvokkaasti kantaa nimeä ensimmäisen Georgian yliopisto; säilyttää johtava, yhdessä historiallisen johtajuuden, Georgian korkeakoulutuksen alueella; kuulua luetteloon maailman johtavien yliopistojen; edistää kansallista ja yleistä hyvinvointia.

arvot

Ivane Javakhishvili Tbilisin valtionyliopisto jakaa eurooppalaisten yliopistojen Magna Charter Universitatum -peruskirjan edistämät ihanteet, ja sen arvot perustuvat kriittiseen, luovaan ja edistykselliseen ajatteluun, akateemisen vapauden ja akateemisen etiikan periaatteisiin sekä avoimiin, dynaamisiin ja läpinäkyviin suhteisiin.

Näkemys

Ivane Javakhishvili Tbilisin valtionyliopisto on korkeampi koulutus- ja tutkimuskeskus, jolla on eurooppalaiset arvot ja kansainvälinen merkitys, ja vuoteen 2024 mennessä yliopisto varmistaa:

 • Koulutusohjelmien yhdenmukaistaminen julkisen sektorin ja työmarkkinoiden vaatimusten kanssa, mukaan lukien jatkuvasti kehittyvä tieto- ja viestintätekniikka;
 • Perus- ja soveltavan tutkimuksen ohjelmien korostaminen;
 • Koulutus-, tutkimus- ja hallintoprosessien kansainvälistyminen.

Tutkimus ja kansainväliset hankkeet

TSU:n tutkijat ovat mukana tärkeissä kansainvälisissä tieteellisissä hankkeissa: CERNin suurella hadronitörmäyttimellä tehtävä ATLAS-kokeilu, kokeellinen tutkimus Jülichin tutkimuskeskuksen COSY-kiihdyttimellä (Saksa) ja Japanin protonikiihdyttimien tutkimuskompleksiin (J-PARC) suunniteltu COMET-kokeilu, Välimerellä käynnistetty KM3NeT-kokeilu sekä Darmstadtissa Saksassa rakennettava kansainvälinen kiihdytinlaitteisto FAIR (Antiprotoni- ja ionitutkimuslaitteisto, Facility for Antiproton and Ion Research), joka on yksi suurimmista tutkimushankkeista maailmassa.

TSU toteuttaa yli 200 tutkimushanketta.

Scopuksen mukaan viimeisten viiden vuoden aikana julkaistiin yli 2500 julkaisua.

 • Vuosittain julkaistaan yli 500 artikkelia arvostetuissa tieteellisissä lehdissä.
 • Yhteisiä julkaisuja on julkaistu yli 150 kansainvälisen kumppanin kanssa (Scopus).
 • Noin 3000 ulkomaista tutkijaa osallistuu yhteiseen tutkimustoimintaan.
 • Jopa 100 julkaisua on julkaistu yhteistyössä teollisuuden kanssa.

TSU tiedemiehet ja opiskelijat nauttivat nykyaikaisten oppimistilojen tarjoamista palveluista - 16 tutkimuslaitosta; jopa 85 oppimislaboratoriota, mukaan lukien FabLab, SMART|Lab, SMART|AtmoSim-Lab, Bloomberg Lab; fysiikan ja kemian laboratoriot, jotka on nykyaikaistettu San Diegon yliopiston tuella; korkearesoluutioinen nykyaikainen magneettisen resonanssin ydinspektroskopia (NMR - 400 MHz); TSU-tiedonsiirto- ja innovaatiokeskus; multimediakeskus; arkeologinen kaivaustyömaalla Grakliani Hillissä; taideaineiden studio; jne.

Pääsymaksut

Luettelo TSU n tiedekuntien hakutoimikunnille toimitettavista asiakirjoista:

 1. Lausunto TSU :n rehtorin nimissä
 2. Valokuva (3X4) – painettu 2 kpl. ja sähköinen versio CD:llä
 3. Oikeaksi todistettu kopio tutkintotodistuksesta ja liitteestä, joka vahvistaa kandidaatin tai vastaavan tutkinnon ( TSU sta valmistuneelle yliopiston/alan tiedekunnan toimesta, ja muissa tapauksissa - notaarin vahvistama kopio; 2023 valmistuneille - ilmoitus akateemisen tutkinnon myöntämisestä tutkinto)
 4. Kopio henkilökortista (passi); e) notaarin vahvistama kopio kansainvälisestä vieraan kielen taitotodistuksesta/todistuksesta, joka on myönnetty Kansallisen arviointi- ja tutkintokeskuksen - "CERTUS" -hankkeen puitteissa (jos sellainen on)
 5. Notaarin vahvistama kopio todistuksesta, joka vahvistaa Georgian kielen taidon B2-tasolla (jos sellainen on)
 6. Kopio varusmiehen sotilasrekisteritodistuksesta (tai sotilaslipusta, jos sellainen on)
 7. Notaarin vahvistama kopio asiakirjasta, joka vahvistaa ulkomailla saadun koulutuksen tunnustamisen (jos sellainen on).
 8. Toinen asiakirja, jos sellainen on maisteriohjelmassa säädetty.

Rankingit

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University on ykkönen korkeakoulu koko Kaukasuksen alueella.

 • TSU on sijalla 776 US News & World Reportissa 2022-2023 (Best Global University Ranking).
 • Times Higher Education World University Rankingsin mukaan TSU on sijalla 1501+.
 • TSU on sijalla 601-650 QS World University Rankingsissa 2023 ja 188. sijalla QS EECA University Rankings 2022:n alueluokissa.
 • TSU on 763. sijalla Round University Ranking 2022:ssa ja N201-300 Shanghai Academic Ranking of the World Universitiesissa ( TSU fysiikan laitos 2022).
 • Ivane Javakhishvili Tbilisi State University ( TSU ) on sijoittunut 4 prosentin joukkoon (1 467. sija maailman 35 038 yliopistosta) maailman parhaista yliopistoista ja 9 prosentin joukkoon (560. 6 036 eurooppalaisesta yliopistosta) parhaista eurooppalaisista yliopistoista. yliopistot Webometrics Ranking of World Universities -yliopistojen mukaan. TSU on Kaukasuksen alueen johtaja. Tutkimukseen osallistui 64 Georgian yliopistoa.

Sijainnit

 • Tbilisi

  1 Ilia Tchavtchavadze Avenue, Academic Building Tbilisi, Georgia., 0179, Tbilisi

Kysymyksiä