Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Johdanto

University Of Gastronomic Sciences , jonka kansainvälisen voittoa tavoittelemattoman järjestö Slow Food perusti vuonna 2004 yhteistyössä Piemonten ja Emilia-Romagnan Italian alueiden kanssa, on ministerin tunnustama yksityinen voittoa tavoittelematon laitos.

Sen tavoitteena on luoda kansainvälinen tutkimus- ja koulutuskeskus niille, jotka työskentelevät uudistamalla viljelymenetelmiä, suojelemalla luonnon monimuotoisuutta ja luomalla orgaanisen suhteen gastronomian ja maataloustieteen välille.

Yliopisto muodostaa gastronomeja, uusia ammattilaisia, joilla on monialaisia taitoja ja tietoa tieteen, kulttuurin, politiikan, talouden ja elintarvikkeiden ekologian aloilla, työskentelemällä niiden soveltamiseksi tuotantoon, jakeluun ja kestävään kulutukseen.

UNISG-opiskelijat, jotka ovat kotoisin ympäri maailmaa, saavat dynaamisia kokemuksia käsityöläisten ja teollisuuden elintarviketuotannosta sekä tieteiden että humanististen tieteiden täydellisen koulutuksen, aistien koulutuksen ja käytännön oppimisen ansiosta opintomatkoilla viidellä mantereella.

Kampuksen ominaisuudet

UNISG sijaitsee Pollenzo Agency -nimisessä kompleksissa, jonka Savoyn kuningas Carlo Alberto tilasi vuonna 1832. Rakennettiin 14 maalaistaloa, virastorakennus, torni, josta on näkymät kirkkoaukiolle, ja lopulta San Vittoren uusgoottilainen seurakunta.

Pollentinan kartanon talous- ja rahoituskeskus oli virasto, josta kuningas Carlo Alberton aikomusten mukaan tulisi mallitila, jolla voitaisiin tehdä kokeita maataloustoiminnan kannattavuuden parantamiseksi. Carloalbertine-jälki on säilynyt tähän päivään asti erottaen sen arkkitehtuurin, värit ja kaupunkirakenteen.

Nykyään Pollenzo Agency -kompleksi on Unescon maailmanperintökohde - "Savoy Residences".

Sensorisen analyysin laboratorio

Sensorisen analyysin ja kuluttajatieteen laboratorio on omistettu koulutukseen, tutkimukseen ja kolmannen tehtävän toimintaan.

Rakenne isännöi kaikille yliopiston kolmivuotisille, maisteri- ja maisterikursseille opiskelijoille suunnattuja Aistinvaraisen analyysin ja Kuluttajatieteen kurssien mukaisia käytännön harjoituksia. Käytännön tehtävien aikana opiskelija oppii tärkeimmät elintarvikkeiden ja juomien aistianalyysitekniikat, vertailla ja arvioida elintarvikkeiden laatua ja niiden muutoksia säilytyksen aikana. Lisäksi laboratorio on opiskelijoiden käytössä usein opinnäytetyöprojekteissa, joissa suunnitellaan aistihavainnon tutkimukseen liittyvää osaa. Lisäksi opiskelijat osallistuvat usein vapaaehtoisesti erilaisiin tutkimusprojekteihin, joissa laboratorion henkilökunta on mukana.

Pollenzo Food Lab

Gastronomisten tieteiden yliopiston Pollenzo Food Lab on gastronomisten muutosten tutkimiseen ja soveltavaan tutkimukseen omistettu laboratorio. Se käsittelee koulutusta – esimerkiksi suunnittelee ja johtaa Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts – akateemista tutkimusta, konsultointia yrityksille ja kolmatta tehtävää.

Viinipankki

Viinipankilla (Banca del Vino) on pitkäaikainen yhteistyö Gastronomisten tieteiden yliopiston kanssa. Viinipankki järjestää ja isännöi opiskelijoille työpajoja ja viininmaistajaisia sekä tarjoaa tiimityöharjoituksia ja muita viinimaailmaan liittyviä tapahtumia.

Kirjasto ja työhuone

Pollenzon UNISG kirjasto avattiin vuonna 2004 tukemaan yliopiston opiskelijoita ja toimimaan laajan kirja- ja aikakauslehtikokoelmansa kautta jatkuvan gastronomisen tutkimuksen resurssina.

  Apurahat ja rahoitus

  Italian Students

  Maksuvapautusten määrä Maksuvapautuksen määrä euroina Tulot (ISEE) ja omaisuus (ISPE) stipendihakemuksen jättämisestä euroina
  ISEE (tulot) ISPE (kiinteistö)
  1 15 500 €
  (koko maksuvapautus)
  plus opiskelija-asunnot
  ja lounas klo
  Akateemiset taulukot
  ≤ 26.306 ≤ 57,188
  3 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  5 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78 000

  Ei-italialaiset opiskelijat

  Kuka voi hakea stipendiä Maksuvapautusten määrä Maksuvapautuksen määrä euroina Tulot (ISEE) ja omaisuus (ISPE) stipendihakemuksen jättämisestä euroina
  ISEE (tulot) ISPE (kiinteistö)
  Ei-italialainen
  kansalaisia alhaalta
  tulomaihin
  tai alempi keskiosa
  tulot tai ylärajat
  keskituloisia
  maiden mukaan
  Maailmanpankille
  5 15 500 €
  (koko maksuvapautus)
  plus opiskelija-asunnot
  ja lounas klo
  Akateemiset taulukot
  ≤ 26.306 ≤ 57,188
  Kaikki ei-italialaisia
  kansalaiset
  5 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  Kaikki ei-italialaisia
  kansalaiset
  2 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78 000

  Opiskelijat voivat hakea, jos:

  • he ovat hakeneet ensimmäisen tai toisen pääsyjakson aikana (maaliskuu tai toukokuu 2024)
  • on hyväksytty tutkintokurssin ensimmäiselle vuodelle 2024/2025 ay vähintään pistemäärällä 70/100
  • heidän ISEE (tulo)/ISPE (kiinteistö) määrät eivät ylitä taulukossa ilmoitettuja rajoja

  Stipendin hakupäivä: 21.5.2024

  Vuodesta 2004 lähtien yli 260 opiskelijaa 40 maasta on hyötynyt Gastronomisten tieteiden yliopiston tarjoamista stipendeistä.

  Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

  Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

  Kampuksen elämä ja tilat

  UNISG n opintomatkat

  UNISG :n opintomatkat ovat oppimisvälineitä, jotka antavat opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden saada tietoa maailman gastronomisista kulttuureista .

  Näiden matkojen painopisteet kiertävät vastakohtien vertailua : mittakaava ja maantiede (pieni mittakaava vs. teollisuus, maaseutu vs. kaupunki) ja tuotanto (uudet suuntaukset ja massatuotantomenetelmät vs. käsiteolliset perinteet).

  Opiskelijayhdistykset

  ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Gastronomic Sciences Student Association) pähkinänkuoressa pyrkii parantamaan kaikkien UNISG opiskelijoiden elämänlaatua kampuksella (eli Pollenzo ja Bra). Tällä hetkellä tämä saavutetaan järjestämällä tapahtumia ja aktiviteetteja, tarjoamalla ainutlaatuisia palveluita, kuten asumista, sekä pyytämällä erityisiä opiskelija-alennuksia.

  Paikallinen – Ruokakauppamme

  Carlo Petrinin halusta nähdä ruokakaupat tuotuina takaisin historiallisiin kaupunkikeskuksiin, idea Localista syntyi yhteistyössä UNISG opiskelijoiden kanssa Systemic Food Design -kurssilla: projekti, joka kannustaa pienimuotoista vähittäiskauppaa ja jokapäiväistä ostospaikkaa. tarjoaa harkitun valikoiman paikallisia tuotteita ja tunnistaa käsityöläisten tuottajien arvon.

  Tiskin takana asiakkaita tervehtimässä ja neuvoja ja maistelua tarjoamassa kaksi entistä opiskelijaa, gastronomia toteuttamassa luennoilla opittua ja opintomatkoilla maailmaa oppimaansa.

  Elämä Brassa

  Gastronomisten tieteiden yliopisto sijaitsee Pollenzossa, pienessä kaupungissa Bran kaupungissa, joka sijaitsee noin 6 km kaupungin keskustasta ja jota palvelee bussiyhteys. Opiskelijoiden läsnäolo Brassa on luonut kaupunkiin kansainvälisen tunnelman, ja opiskelijaelämä Bran ja Pollenzon välillä voi olla erittäin kiireistä opiskelijayhteisön järjestämien monien aktiviteettien ansiosta.

  Sijainnit

  • Pollentia

   Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

  Kysymyksiä