Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Johdanto

Universitas Syiah Kuala tai lyhyesti USK on julkinen yliopisto, joka sijaitsee Banda Acehissa, Acehin maakunnan pääkaupungissa. Provinssi tunnetaan hyvin nimellä Bumi Syariat Islam, ja se sijaitsee Sumateran saaren läntisimmässä kohdassa, jossa on runsaasti luonnonlähteitä, perinteitä, kulttuureja ja kieliä. Yliopisto tunnetaan myös nimellä Acehnesen sydän tai jantong Hatee Rakyat Aceh, ja se on Acehin vanhin yliopisto, joka perustettiin virallisesti 2. syyskuuta 1961. Universitas Syiah Kuala nimi on otettu Acehin islamilaisen tutkijan Abdurraufin nimestä. bin Ali Aljawi Assingkili, joka tunnetaan hyvin nimellä Tengku Syiah Kuala. Hän perusti islamilaisen koulun joen suulle ja testamentti sen, ja sitten siitä tuli virallinen korkeakoulu. Tänä aikana hän antoi suuren panoksen koulutukseen ja islamilaisiin arvoihin Acehissa.

Universitas Syiah Kuala pääkampuksen lisäksi, joka sijaitsee Darussalamissa, Banda Acehin kaupungissa, yliopisto on kehittänyt toisen kampuksen, joka on Gayo Luesin alueella sijaitsevan pääkampuksen (PSDKU) ulkopuolella sijaitseva opinto-ohjelma. Se perustettiin virallisesti 2. syyskuuta 2014.

Universitas Syiah Kuala on 12 tiedekuntaa ja jatkokoulu. Tiedekunnat ovat taloustieteellinen tiedekunta, eläinlääketieteellinen tiedekunta, oikeustieteellinen tiedekunta, insinööritieteellinen tiedekunta, maataloustieteellinen tiedekunta, opettajankoulutus- ja koulutustieteellinen tiedekunta, lääketieteellinen tiedekunta, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, yhteiskuntapoliittinen tiedekunta Tiede, Kalastus- ja meritieteiden tiedekunta, Hoitotieteen tiedekunta ja Hammaslääketieteen tiedekunta.

Tällä hetkellä Universitas Syiah Kuala tarjoaa 135 opinto-ohjelmaa, jotka kattavat tutkinto-ohjelman, perustutkinto-ohjelman, ammattiohjelman, erikoistumisohjelman, maisteriohjelman ja tohtoriohjelman.

Erilaisilla palveluilla ja ohjelmilla Universitas Syiah Kuala on yli 32 000 opiskelijaa Indonesian ja muiden maiden eri alueilta.

Universitas Syiah Kuala on saavuttanut menestyksekkäästi saavutuksia kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, yksi niistä on Malem Diwa Electric Car, joka kilpaili Shell Eco-Marathon Asia -kilpailussa ja nousi menestyksekkäästi sähköluokassa toiseksi nopeimmaksi teknisen katsastuksen suorittaneeksi tiimiksi.

Tutkimusalueella yliopistolla on myös hyvä maine kansallisella ja kansainvälisellä tasolla erinomaisilla tutkimuksillaan ja saavutuksillaan, kuten tsunamin katastrofien lieventämisen tutkimuskeskus ja Atsiri-tutkimuskeskus.

Universitas Syiah Kuala on johtanut tieteellisiä lehtiä. Indonesian Citation Index (SINTA) on tunnustanut ja akkreditoinut osan niistä kvartiilin 1 ja 2 lehdeiksi. Lisäksi yksi yliopiston aikakauslehdistä, Studies in English Language and Education (SiELE) on Scopusin indeksoima.

Universitas Syiah Kuala osallistuu aktiivisesti useisiin yhteistyöohjelmiin useiden Aasian ja Euroopan maiden kanssa, mukaan lukien Erasmus Mobility and Capacity Building Program, IMT-GT (Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) yliopistoverkostoohjelma ja Erasmus+ -ohjelma.

Universitas Syiah Kuala on tehnyt paljon kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä joidenkin yliopistojen ja yritysten kanssa ympäri maailmaa. Tämän yhteistyön myötä yliopisto järjesti menestyksekkäästi erilaisia akateemisia ja ei-akateemisia tapahtumia, jotka lisäävät yliopiston arvovaltaa ja rakentavat sen potentiaalia Indonesiassa ja ulkomailla. Vain muutamia tunnetuista ohjelmista ovat yhteinen tutkimus- ja julkaisuohjelma, vaihto-ohjelma, harjoitteluohjelma, katastrofi- ja kulttuurikesäleiri ja humanitaarinen ohjelma sekä monet muut.

Universitas Syiah Kuala ei voi keskittyä pelkästään koulutustarjonnan laadun parantamiseen, vaan se on ylpeä voidessaan tarjota korkeakoulun pääsyn yhteisölle. Näitä asioita tukevat kolme Unsyiah-työyksikköä, jotka yhdistävät opiskelijat tai alumnit yliopistoon Kansainvälisten asioiden toimiston, Urakehityskeskuksen ja Yrittäjyyskeskuksen kautta. Nämä yksiköt auttavat opiskelijoita, henkilökuntaa ja alumneja laajentamaan kokemuksiaan akateemisissa, liike-elämässä ja muualla.

Siksi Universitas Syiah Kuala tervehtii kaikkia, jotka työskentelevät yhdessä tehdäkseen yliopistosta sen, mikä se nyt on, Acehnesen sydämen. Yliopisto pyrkii jatkuvasti parantamaan akateemista toimintaansa, tutkimuksen kehittämistä, humanitaarisia hankkeita sekä tieteellisten julkaisujen laatua ja määrää toteuttaakseen missionsa olla Aasian ja Euroopan johtava yliopisto, joka saavuttaa maailmanluokan yliopiston tason.

Syiah Kuala -yliopiston tehtävät

  1. Toteuttaa paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen kehityksen tukevien korkeampien oppilaitosten Tri-Dharma - kolme merkintää hyödyntämällä käytettävissä olevia paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä resursseja.
  2. Parantaa akateemista laatua tuottamaan erittäin kilpailukykyisiä tutkijoita.
  3. Sovelletaan integroitua laadunhallintaa koulutuksen alalla soveltamalla läpinäkyviä, osallistavia, tehokkaita ja tuottavia periaatteita.
  4. Vahvistaa ja laajentaa jatkuvasti institutionaalisen yhteistyön verkostoa pyrittäessä kehittämään ja säilyttämään tieteiden, tekniikan, humanististen tieteiden, urheilun ja taiteen tuloksia.

Sijainnit

  • Banda Aceh

    Banda Aceh, Indonesia

Kysymyksiä