Keystone logo
University of Nyiregyhaza

University of Nyiregyhaza

University of Nyiregyhaza

Johdanto

Nyíregyházan yliopisto on yksi maan ammattikorkeakoulujen erinomaisista laitoksista, jossa tutkimus, korkealaatuinen koulutus ja henkilökohtainen huomio yhdistetään erinomaiseen infrastruktuuriin.

Laitoksella on alueellinen rooli pääasiassa Pohjois-Suurella tasangolla ja sen sisällä Szabolcs-Szatmár-Beregin läänissä, joka sijaitsee maan koillisosassa, Euroopan unionin itärajalla, 230 km: n päässä pääkaupungista. Alueensa mukaan se on kuudenneksi suurin ja väestöltään kolmanneksi väkirikkain lääni, sen rajanaapureita ovat koillisessa Ukraina, kaakossa Romania ja luoteessa Slovakia. Itäeurooppalaisella ja kansallisella merkityksellä varustetun logistiikan keskeinen rooli on kiistaton. Nyíregyháza on maan seitsemänneksi suurin kaupunki, jossa on lähes 120 000 asukasta. Se on dynaamisesti kehittyvä kaupunki, alueen taloudellinen ja kulttuurinen moottori.

Nyíregyházan yliopisto sijaitsee kaupungin vihreällä vyöhykkeellä, Sóstón puistometsän vieressä, jossa se toimii todellisena kampuksena ja jossa asuu tällä hetkellä yli 3,500 opiskelijaa. Yliopistomme on hyväksynyt 21. vuosisadan haasteet toteuttamalla koulutuksen ja infrastruktuurin kehittämisohjelman, joka on tehnyt meistä kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja. Kampuksemme rakennuskompleksi ja siihen liittyvä innovaatio saivat ensimmäisen palkinnon FIABCI:n ja Wall Street Journalin arkkitehtuurin maailmankilpailussa kategoriassa "julkiset rakennukset" vuonna 2009. Kiinnitämme myös suurta huomiota vammaisten opiskelijoiden elämänlaadun parantamiseen, koska yliopistomme on saavutettavissa koko kampuksella.

Yliopistomme maatalouden ja teknisen koulutuksen paikalliset edeltäjät voidaan jäljittää 1930-luvulle. Opettajankoulutuksen historia edeltäjissämme on ollut läsnä kaupungissa vuodesta 1914 lähtien. Vuonna 2000 toteutetun organisaatiointegraation ja sisäisen rakennemuutoksen jälkeen perustettiin Nyíregyházan korkeakoulu, joka on toiminut Nyíregyházan yliopistona 1. tammikuuta 2016 lähtien ammattikorkeakouluna.

Teemme tutkimusta ja koulutamme asiantuntijoita yhteensä 12 instituutissa humanististen tieteiden, opettajankoulutuksen, yhteiskuntatieteiden, taloustieteen, taiteen, tekniikan, maatalouden, tietotekniikan, luonnontieteiden ja urheilun aloilla. Koulutusrakenteemme sisältää korkea-asteen ammatillisen koulutuksen, kandidaatin koulutuksen, opettajankoulutuksen, kurinpidollisen maisterikoulutuksen ja erikoistuneen täydennyskoulutuksen. Katamme lähes koko pedagogiikan kirjon. Meille on ominaista käytännön tieto, käytännönläheinen koulutus, laajat yrityssuhteet, elävä yhteisö ja vuosikymmenien koulutus- ja ammattikokemus, joka perustuu perinteisiin (esim. teknisen, maatalous- ja opettajankoulutuksen aloilla).

Nyíregyházan yliopisto yhdistää 3 päätieteenalaa (elottomat luonnontieteet ja matematiikka, elävät luonnontieteet, humanistiset tieteet ja yhteiskuntatieteet), ja se harjoittaa tutkimus- ja kehitystoimintaa kaksikymmentäkahdeksan tieteenalalla, mukaan lukien maataloustieteet, maataloustekninen tutkimus, biologiset tieteet,

humanistiset tieteet, filosofia ja historialliset tieteet (psykologia, kasvatustiede), maatieteet, ympäristötieteet, taloustiede (sosiologia, aluetieteet), tekniset tieteet, kielitiede ja kirjallisuus sekä tieteellinen työ taiteen ja urheilun aloilla.

Nyíregyházan yliopiston tärkeä tavoite on tulla kansainväliseksi ja laajentaa kansainvälisiä suhteita, joten tuemme ja autamme tulevia kumppaneitamme ja ulkomaisia opiskelijoita opintojensa onnistuneessa suorittamisessa. Laitoksella on hyvin toimivia Euroopan unionin liikkuvuusohjelmia, jotka tarjoavat opettajille ja opiskelijoille loistavan mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti, oppia kansainvälisistä kulttuureista ja saada arvokasta kokemusta. Yliopistomme kansainvälistymisprosessia vahvistaa yhteistyö Brasilian ja Etelä-Korean kanssa, mikä voi tarjota opiskelijoillemme kansainvälisen harjoittelumahdollisuuden maatalousalalla. Viimeisimmät yhteistyökumppanimme koulutus- ja tutkimusyhteistyössä ovat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien yliopisto, Kajaanin yliopisto, Moskovan kaupunginyliopisto ja Maltan yliopiston kielikoulu englannin kielen opetuksen metodologiseen uudistamiseen. Kansainvälistä rooliamme vahvistaa Erasmus KA107 -ehdotuspyynnön mukainen tuki Kiinan ja Ecuadorin kanssa tehtävälle tutkimusyhteistyölle.

Pidämme strategisena tavoitteena oppilaitoksen kansainvälistymistä ja ulkomaalaisten opiskelijoiden määrän kasvua. Siksi kansainvälisen näkyvyyden lisäämisen lisäksi olemme viime vuosina panostaneet kansainvälisten suhteiden rakentamiseen ja koulutus- ja tutkimusyhteistyöhön osallistumiseen. Edellä mainitun saavuttamiseksi olemme onnistuneet tekemään merkittäviä organisaatio-, henkilöstö- ja infrastruktuurilaajennuksia. Koulutuksen, majoituksen, tietotekniikan sekä vieraalla kielellä opiskelevien opiskelijoiden vastaanoton organisoinnin ja henkilöresurssien tausta varmistetaan korkealla tasolla.

Kampuksen ominaisuudet

  Pääsymaksut

  Sijainnit

  • Nyíregyháza

   Sóstói út,31/B, 4400, Nyíregyháza

   Kysymyksiä