Keystone logo
University of Oradea

University of Oradea

University of Oradea

Johdanto

Noin University of Oradea

University of Oradea tehtävänä on tarjota korkealaatuista koulutusta ja tutkimusta yksilön sosiaalisen, ammatillisen ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä henkisen kehityksen kansallisessa ja kansainvälisessä yhteydessä ja samalla edistää Oradean sosiaalista ja kulttuurista kehitystä. Näitä tehtäviä muokkaavat tavoitteet, kuten houkutella opiskelijoita kaikkialta maailmasta, sijoittaa yliopisto maan ja Euroopan parhaiden oppilaitosten joukkoon ja välittää laajempi yhteisö akateemisen koulutuksen ja tieteellisen tutkimuksen merkitykseen ja merkitykseen yleensä ja erityisesti tässä yliopistossa. University of Oradea on toteuttanut kansainväliset suhteet 352 instituutioon 39 maasta.

Akateemista koulutusta tarjotaan opiskelijoille korkeimmalla tasolla 15 tiedekunnassa monenlaisten kandidaatti-, maisteri-, tohtori- ja jatko-ohjelmien kautta. Jokaisessa tiedekunnassa opetus- ja opetustoimintaa rikastuttaa tieteellinen tutkimus. Ammatillisen suorituskyvyn ja moraalisen käyttäytymisen ohella tieteellisestä tutkimuksesta tulee akateemisen henkilöstön akateemisen arvioinnin ensisijaiset kriteerit.

Lyhyt historia

Vuonna 1780 Oradeaan perustettiin "filosofisen koulutuksen ylivoimainen laitos", josta tuli vuonna 1788 oikeustieteellinen tiedekunta, vanhin tiedekunta, ei vain Romaniasta, vaan myös laajalta Itä-Euroopan alueelta.

Vuodesta 1921 lähtien kaikki oikeustieteellisen tiedekunnan kurssit pidettiin romanian kielellä, kuten vuonna 1923 perustamalla kaksi teologista akatemiaa, Oradean akateeminen elämä sai uusia ulottuvuuksia.

Oradean lakiakatemian oli yhdessä kahden teologisen akatemian kanssa tarkoitus ottaa toinen askel eteenpäin integroimalla kirjainten tiedekunta, jolloin saavutettiin vanha toive luoda Crisanan yliopisto Oradeaan. Mutta vuonna 1934 epäsuotuisissa olosuhteissa ja 150 vuoden pitkäaikaisen toiminnan jälkeen oikeustieteellinen tiedekunta - Oradean akateeminen ydin - siirretään Clujiin.

Lähes kolmen vuosikymmenen Oradean oikeustieteellisen akatemian toiminnan jälkeen 1. lokakuuta 1963 Oradeaan perustetaan opetusministeriön määräyksellä 3-vuotinen pedagoginen instituutti, jonka tarkoituksena on täyttää yleissivistävän koulutuksen opetushenkilöstön puute. Uusi akateeminen laitos aloittaa toimintansa kahdessa tiedekunnassa: filologia ja matematiikka sekä fysiikka, johon historian ja maantieteen tiedekunta sekä liikuntakasvatus alkavat ensi vuonna.

Toukokuussa 1990 Romanian hallituksen asetuksella perustettiin teknillinen yliopisto Oradean arvostettujen akateemisten perinteiden mukaisesti. Myöhemmin yliopiston nimi muutettiin University of Oradea.

Tällä hetkellä University of Oradea on akkreditoitu julkinen akateeminen laitos, jolla on ARACIS: High Degree Of Confidence (Grad Ridicat De Încredere)myöntämä pätevyys.

126794_pexels-kuva-3184291.jpeg

Fauxelit / Pexelit

University of Oradeasisällä on opetushenkilöstön koulutuksen laitos (DPPD), joka tarjoaa opetuskoulutusta opiskelijoille ja varmistaa opettajien tutkintojen suorittamien opettajien koulutustason parantamisen monilla erikoisaloilla.

Samalla kiinnitetään huomiota myös etäopetuksen jatkuvaan kehittämiseen, ja tätä tarkoitusta varten on etäopetuksen ja matalataajuisen koulutuksen osasto (DIDIFR). Yliopistoon on perustettu myös jatkokoulutuksen laitos (D.E.P), jonka perustavoitteena on osaamisen kehittäminen ja peruskoulutuksessa hankittujen tietojen täydentäminen (kandidaatti, maisteri, tohtori). Ammatilliseen jatkokoulutukseen liittyviä koulutustoimia ovat: työelämään siirtyminen/uudelleenkoulutus; Koulutusta; Jatko-erikoistumiskurssit; jatko-opinnot; Työpajoja.

University of Oradea didaktinen ja tutkimustoiminta toteutetaan asianmukaisessa akateemisessa ympäristössä, joka vastaa opinto-ohjelmia ja opiskelijoiden määrää. Jatkuvasti laajeneva ja nykyaikaistava perintö tarjoaa korkeat standardit laadukkaan koulutusprosessin toteuttamiseksi ARACIS-vaatimusten mukaisesti. University of Oradea on 15 tiedekuntaa, joissa on 49 osastoa ja 27 institutionaalisesti sertifioitua tutkimuskeskusta. Opinto-ohjelmien määrä: 112 (7 - ID, 1 - FR), 83 maisteria, 12 tohtoria. Erittäin tärkeää on, että yliopistolla on Oradean yliopistokustantamo ja kaksi omaa painotaloa.

Yliopiston aineellinen perusta koulutus- ja tutkimusprosessille koostuu:

 1. Opetustilat rakennuksissa: Aula Magna, jossa on 300 paikkaa, kaksi Aulaa, joissa on 200 paikkaa, 100 amfiteatteria ja luokkahuonetta, 71 seminaarihuonetta, 343 laboratoriota ja mikrotuotantosali.
 2. Oradean yliopiston kirjastossa - pääkonttorissa on modernit tilat, joiden kokonaispinta-ala on 7800 neliömetriä ja joka on jaettu rakennuksen 5 tasolle, joista 5 lukusalia, 6 kirjakauppaa. Kirjaston julkaisurahasto koostuu yli 305 000 kirjasta, aikakauslehdestä, STAS: sta, patentista, julisteesta, CD: stä, DVD: stä, jotka löytyvät perinteisestä luettelosta (aakkosjärjestyksessä ja järjestelmällisesti) ja OPAC: n tietokoneistetusta luettelosta. Kirjastojen kokoelmat ovat kasvaneet vuosi vuodelta hankintojen, kotimaisen ja kansainvälisen julkaisuvaihdon mutta myös merkittävien lahjoitusten kautta. Kirjastolla on yli 326 000 niteen rahasto (kirjat, aikakauslehdet, patentit, STAS, CD:t, DVD:t jne.) ja online-pääsy erikoistuneisiin tietokantoihin: online-pääsy ScienceDirect-lehtiin; Springerlink-lehdet; Scopus; Thomsonin tiedeverkko; lehtien viittausraportit; Derwentin innovaatioindeksi.
 3. Urheilupohjalla on kaksi kohdetta, jotka muodostavat paikan didaktiselle toiminnalle maantieteen, matkailun ja urheilun tiedekunnan opiskelijoille - liikunta- ja urheiluosastolle, mutta myös muiden tiedekuntien opiskelijoille sekä muulle urheiluun liittyvälle virkistystoiminnalle yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille. Täällä koulutamme yliopistourheiluseuran ja Urheiluliitto FC Universityn osastojen ammattiurheilijoita. Urheilupohja koostuu 7 urheiluhallista: pelihuone, yleisurheiluhalli, kuntosali, aerobic-huone, kuntosali, liikuntasali, urheiluampumarata. Urheilupohjan kokonaispinta-ala on 4 502 neliömetriä ja 12 urheilukenttää: 1 ruohojalkapallokenttä, yleisurheilurata, 1 lentopallokenttä, 3 tenniskenttää, 2 rantalentopallokenttää, 1 koripallokenttä, 1 käsipallokenttä, 2 betonikenttää, kokonaispinta-ala 16 288,00 neliömetriä.
 4. Didaktiseen ja tutkimustoimintaan tarkoitettu maatalousmaa, jonka kokonaispinta-ala on 14444,67 ha: Cinegetic fund Pietroasa, Arboretum Park Gurahonț, maatalousmaa, hedelmänviljelyalueen tutkimus- ja kehityskeskus Resort.
 5. Majoitusta neljässä opiskelijahostellissa, joissa on 1392 vuodepaikkaa. Neljä opiskelija-asuntolaa on varustettu markkinoiden vaatimusten mukaisesti.
 6. Yliopiston kampuksella on myös U @ Select Student's Club, joka on enemmän kuin opiskelijakahvila, joka tarjoaa ruokailu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Ruokalan ja opiskelijakerhon perustaminen on keskittynyt opiskelijoiden tarpeisiin tarjota viihtyisä koti.
 7. Pääsy kuuteen yliopistoklinikkaan, joissa lääketieteen ja farmasian tiedekunnan opiskelijat harjoittavat: Oradea County Emergency Clinical Hospital, Hospital "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, Pneumoftisologian sairaala Oradea, synnytysgynekologian sairaala Oradea, hätäsairaala "Avram Iancu" Oradea (entinen sotilassairaala), Pelikaanisairaala Oradea Bihor.
 8. "Gaudeamus" Stâna de Valen didaktinen ja tutkimuspohja, koulutustila, joka tarjoaa tarvittavat puitteet opetus-, tiede- ja tutkimustoiminnan harjoittamiselle opiskelijoille ja oppilaille sekä urheilu-, virkistys- ja vapaa-ajan toiminnalle. Sen majoituskapasiteetti on 58 paikkaa, jotka on jaettu 17 huoneeseen, joissa on 3, 4 ja 5 paikkaa, ruokasali, jonka kapasiteetti on 72 paikkaa, ja huone didaktiseen toimintaan.

Yliopiston kampus (kampus I, II, III), jonka kokonaispinta-ala on 181 582 neliömetriä, on eurooppalaisten käytäntöjen mukaan Romanian sopivimpia. Tämän näkökohdan antaa myös rakennusten arkkitehtuurin ja pienen dendrologisen puiston onnistunut yhdistelmä, jossa on monia lajeja, joista osa on todellisia harvinaisuuksia. Yliopisto-opiskelijat hyötyvät ryhmitellyistä toiminnoista: ruokala, majoitus, kirjasto, lääketieteellinen toimisto, hammaslääkäri, urheilupohja ja myös ulkoilutila, joka tarjoaa miellyttävän tunnelman.

126729_pexels-valokuva-1595391.jpeg

Kettu / Pexels

Tehtävä

Koulutus-, tutkimus- ja hallintopalvelujen laadun parantamiseksi on tarpeen toteuttaa edelleen integroitua laadunhallintaa. University of Oradealaadunhallinta on hyvin jäsennelty, akateemisen yhteisömme päätavoitteena laatupolitiikkojen, strategioiden ja toimintaohjelman kautta. Laadunvarmistusjärjestelmän tehtävänä on toimia kaikilla laitostasoilla seuraavilla pääaloilla:

 • Institutionaaliset valmiudet
 • Koulutuksen tehokkuus
 • Laadunhallinta

Korkeakoulutuksen koulutus- ja tutkimustehtävää täydentää yrittäjyys- ja innovaatiotehtävä alueyhteisön taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle.

Näkemys

 • biotieteiden, teknisten tieteiden, yhteiskunta- ja taloustieteiden sekä kulttuurin yleisen tietämyksen oppiminen ja parantaminen;
 • Älyn kehittäminen itsenäisen ajattelun hengessä, kunnioittamalla inhimillistä huippuosaamista ja kykyä harjoittaa lahjaroolia yhteiskunnassa;
 • Tieteellisen tutkimuksen osuuden kasvattaminen kansalliseen ja kansainväliseen näkyvyyteen;
 • University of Oradeainnovatiivinen luonne toimielimen kattaman maantieteellisen alueen bruttokansantulon lisäämiseksi.

Arvot

 • Yliopiston autonomia;
 • akateeminen vapaus (opetuksen, tutkimuksen ja oppimisen vapaus);
 • Henkilöresurssien laatu ja koulutuspalvelujen edunsaajat.

Akateeminen kilpailu edellyttää yliopiston toiminnan laadun parantamista edelleen, tehokkaan kandidaatin, maisterin, tohtorikoulutuksen ja EU:n kanssa yhteensopivien rakenteiden kehittämistä, huippuosaamista tutkimuksessa, infrastruktuurin kehittämistä, oppimisympäristöä ja opiskelijoiden mukavuuden parantamista, joista kaikista tulee University of Oradea ensisijaisia tavoitteita tulevaisuudessa.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi University of Oradea parantaa edelleen tutkimusohjelmien laadunvarmistusvälineitä, tieteellistä tutkimustoimintaa ja muita tarjottuja palveluja.

127454_pexels-valokuva-1438072.jpeg

Buro Millennial / Pexels

Sijainnit

 • Oradea

  1 Universitatii Street, 410087, Oradea

  Kysymyksiä