Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Johdanto

Etelä -Tyynenmeren yliopisto (USP) on johtava korkea -asteen koulutuksen tarjoaja Tyynenmeren alueella ja kansainvälinen osaamiskeskus opetukseen, tutkimuskonsultointiin ja koulutukseen kaikista Tyynenmeren kulttuurin, ympäristön ja henkilöresurssien kehittämisen tarpeista.

Tietoja yliopistosta

USP - Johdanto

Eteläisen Tyynenmeren yliopisto on Tyynenmeren alueen johtava korkeakouluoppilaitos, joka on ainutlaatuisella paikalla poikkeuksellisen fyysisen, sosiaalisen ja taloudellisen monimuotoisuuden alueella.

Vuonna 1968 perustettu USP on yksi vain kahdesta lajistaan maailmassa. Sen omistavat yhdessä 12 jäsenmaan hallitukset: Cookinsaaret, Fidži, Kiribati, Marshallinsaaret, Nauru, Niue, Salomonsaaret, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu ja Samoa. Yliopistolla on kampuksia kaikissa jäsenmaissa. Pääkampus, Laucala, sijaitsee Fidžissä. Alaoan kampuksella Samoalla sijaitsee maatalous- ja elintarviketekniikan korkeakoulu, ja Emalus -kampuksella Vanuatussa on oikeuskoulu.

Etelä -Tyynenmeren yliopiston akateemiset koulut, laitokset ja keskukset on organisoitu kolmeen tiedekuntaan ja niitä johtaa dekaanit.

Nämä ovat taiteiden, oikeus- ja kasvatustieteiden tiedekunta; kauppatieteellinen tiedekunta; ja tiedekunta, teknologia ja ympäristö. Jokaisessa tiedekunnassa on useita kouluja, jotka tarjoavat laajan valikoiman akateemisia ohjelmia ja kursseja perus- ja jatkotason tasolla.

Yliopisto tarjoaa myös ohjelmia etäopetuksen ja joustavan oppimisen kautta eri muodoissa ja tekniikoissa kaikkialla USP: n 14 kampuksella.

Kehittyneitä viestintätekniikoita USPNetin kautta käytetään etäopetuksen ja joustavan oppimisen opiskelijoiden tavoittamiseen Tyynenmeren laajoilla alueilla.

Henkilökunnan ja opiskelijakunnan monikulttuurinen luonne antaa USP: lle poikkeuksellisen luonteen. Se on laatulaitos, joka tuottaa tutkintoja, jotka ovat verrattavissa Australian, Uuden -Seelannin ja Yhdistyneen kuningaskunnan yliopistojen myöntämiin tutkintoihin. USP -tutkinnon suorittaneita löytyy tärkeistä johtotehtävistä julkisella ja yksityisellä sektorilla kaikissa jäsenmaissa ja lukuisissa maissa ympäri maailmaa.

Yliopisto on asettanut korkean tason tutkimukselle. Suurimpia tutkimussitoumuksia ovat liikkeenjohto, opettajankoulutus, Tyynenmeren opinnot, meritutkimus, maatalous, tiede ja teknologia.

Yliopistoalue

Eteläisen Tyynenmeren alueen yliopisto leviää 33 miljoonan neliökilometrin valtamerelle, joka on yli kolme kertaa suurempi kuin Eurooppa. Sitä vastoin maan kokonaismassa on suunnilleen sama kuin Tanskan pinta -ala. Väestöt vaihtelevat kooltaan Tokelausta 1600 hengestä Fidžiin yli 800 000 asukkaan kanssa. Kokonaisväestö on noin 1,3 miljoonaa.

Kansainväliset lentoyhtiöt, jotka lentävät Australian, Japanin, Korean, Uuden -Seelannin ja Yhdysvaltojen välillä, yhdistävät useita saarivaltioita. On myös lentoyhtiöitä, jotka palvelevat aluetta. Maiden sisällä saartenvälistä merenkulkua käytetään pienemmille saarille ilman lentoliikennettä.

Strategisen asemansa ja tilojensa vuoksi USP houkuttelee arvostettuja tutkijoita ja henkilökuntaa ympäri maailmaa.

Yliopiston hallinto

USP: tä hallitsee oma neuvosto, johon kuuluu jäsenmaiden hallitusten edustajia, akateemista henkilökuntaa, opiskelijoita, yhteisö- ja yritysjohtajia, Tyynenmeren saarten foorumin sihteeristö, Tyynenmeren yhteisön sihteeristö, Amerikan opetusneuvosto, Privy Council, Australia ja Uusi -Seelanti.

Senaatti on yliopiston akateeminen auktoriteetti, joka vastaa opetuksesta ja tutkimuksesta.

Neuvostoa ja senaattia palvelevat komiteat, jotka työskentelevät rahoituksen, henkilöstöhallinnon ja akateemisen suunnittelun aloilla. Muut komiteat käsittelevät erityishankkeita ja yliopiston päivittäistä työtä.

Yliopiston seremoniallinen päällikkö on liittokansleri. USP: n liittokanslerit on valittu yliopiston jäsenhallitusten johtajista, ja niihin kuuluu pääministerit, presidentit ja valtionpäämiehet. Prokansleri on neuvoston puheenjohtaja ja yliopiston toimitusjohtaja on varakansleri. Varakansleria avustavat kaksi apulais-varakansleria ja kaksi varakansleria.

Ylempi johtoryhmä vastaa yliopistoyhteisön hyvinvoinnista. Talousjohtaja vastaa yliopistojen talouden valvonnasta. Pääjohtaja Henkilöstöhallinto hallinnoi yliopiston henkilöstöresursseja. Yhteensä USP työllistää yli 1500 työntekijää.

USP: n visio, tehtävä ja arvot

Näkemyksemme

Huippuosaamisen ja innovaatioiden saavuttaminen Tyynenmeren saarivaltioiden kestävän kehityksen hyväksi

Tehtävämme

 • Tarjota Tyynenmeren alueen ihmisille kattava valikoima erinomaisia ja asiaankuuluvia korkeakoulututkintoja;
 • Tarjoamaan edistyneen tutkimuksen ja sen sovellusten edut; </li>
 • Tarjota Tyynenmeren alueen yhteisöille ja maille tärkeitä, kustannustehokkaita ja kestäviä ratkaisuja, mukaan lukien yrittäjyys, niiden tärkeimpiin haasteisiin; ja
 • Olla esimerkki Tyynenmeren saarten korkea -asteen koulutuksesta laadussa, hallinnossa, tekniikan soveltamisessa ja yhteistyössä kansallisten korkea -asteen oppilaitosten kanssa.

Meidän arvomme

 • Henkilöstön ja opiskelijoiden sitoutuminen ja uskollisuus oppilaitokseen ja alueeseen;
 • Hallinnon, johtamisen, akateemisen vapauden, rehellisyyden ja avoimuuden korkeimmat standardit;
 • Luovuuden, innovoinnin, tiimityön ja joustavuuden korkeimmat standardit huippuosaamisen tavoittelussa;
 • Investoinnit henkilöstöön, henkilöstön huippuosaamisen palkitseminen ja kaikkien USP -tiimien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen;
 • Tyynenmeren perintömme ja sen kehittämisen, säilyttämisen ja levittämisen erottamiskyvyn ja monimuotoisuuden kunnioittaminen;
 • Sitoutuminen alueelliseen yhteistyöhön ja integraatioon;
 • Positiiviset ja osallistavat oppimis- ja elinympäristöt opiskelijoiden huippuosaamista varten;
 • Tuki joustaville oppijoille kaikissa paikoissa menestyäkseen työssä, elämässä ja kansalaisuudessa;
 • Ympäristön suojelu ja vaaliminen;
 • Vahvat suhteet ohjaavat sitoutumista kansallisiin hallituksiin, Tyynenmeren yhteisöihin ja kehitysyhteistyökumppaneihin;
 • Nöyryys suorituksessa, opi muilta, arvosta luottamusta ja kunnioita Tyynenmeren tietämystä, yhteyksiä ja toiveita.

Lopulta sekä tämän strategisen suunnitelman visio että tehtävä toteutetaan USP: n tutkinnon suorittaneiden ja henkilökunnan panoksen ja ominaisuuksien kautta. Nämä ovat strategisen suunnitelman keskeisiä vetureita.

Sijainnit

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Kysymyksiä