Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Johdanto

Xiamen University Malaysia (XMUM) on ensimmäinen ulkomainen kampus, jonka on perustanut tunnettu kiinalainen yliopisto ja ensimmäinen kiinalainen yliopisto-kampus Malesiassa. Se sijaitsee Bandar Kota Warisanin, Sepangin, Selangorin läheisyydessä, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Putrajayan hallintokeskuksesta tai 45 km Kuala Lumpurista lounaaseen. Se on rakennettu 150 hehtaarin alueelle, jonka kokonaispinta-ala on 470 000 neliömetriä. XMUM haluaa tulla yliopistoksi, jolla on selkeä globaali näkymä, jossa on ensiluokkaista opetusta ja tutkimusta sekä kulttuurista monimuotoisuutta. Kiinalaisia tutkimuksia ja perinteistä kiinalaista lääketietettä lukuun ottamatta kaikkien muiden ohjelmien opetusväline on englanniksi.

112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamenin yliopisto Kiina yhdellä silmäyksellä

Perustamisensa jälkeen Xiamenin yliopisto on tuottanut vuonna 1921 yli 300 000 opiskelijaa ja valmistunut. Xiamenin yliopistossa on opiskellut tai työskennellyt yli 60 akateemikkoa Kiinan tiedeakatemiassa (CAS) ja Kiinan teknillisessä akatemiassa (CAE).

laajuus

Xiamenin yliopistossa on 28 koulua, joissa on 76 osastoa ja 14 tutkimuslaitosta.

astetta

Yliopisto tarjoaa 33 tohtorintutkintoa ensiluokkaisilla tieteenaloilla ja 52 maisterintutkintoa ensiluokkaisilla aloilla. Se tarjoaa 90 perustutkinto-ohjelmaa, 279 jatko-ohjelmaa ja 187 Ph.D. ohjelmia yhteensä.

Xiamenin yliopistossa on 2657 kokopäiväistä tiedekuntaa ja ammatillista tutkijaa, joista 1 855 professoria ja apulaisprofessoria, joista 22 on CASin ja CAE: n akateemikkoja.

Yliopistossa on nyt yhteensä noin 40 000 kokopäiväistä opiskelijaa kampuksella, mukaan lukien 19 843 opiskelijaa, 16 172 maisteriopiskelijaa ja 3647 jatko-opiskelijaa. Yli 3 000 kansainvälistä opiskelijaa.

Vuodesta 2011 vuoteen 2015 XMU: n opiskelijat ja tiedekunta ovat julkaisseet yli 50 tutkimusraporttia kansainvälisissä huippulehdissä, kuten tiede, luonto ja solu ja niiden alalehdissä. Vuonna 2016 Kiinan kansallinen luonnontieteellinen säätiö ja Kiinan kansallinen sosiaalitieteellinen säätiö ovat rahoittaneet 306 ja 31 tutkimushanketta Xiamenin yliopistossa.

Kaakkois-Aasian tutkimukset, Taiwanin tutkimukset, korkeakoulututkimus, taloustutkimukset ja kirjanpito-opinnot ovat Kiinassa erittäin tärkeitä ohjelmia.

Global Reach

Xiamenin yliopistossa on yliopistojen välisiä yhteyksiä yli 300 korkeakouluun kotimaassa ja ulkomailla.

Xiamenin yliopisto edistää kiinan kieltä vieraana kielenä.

Xiamenin yliopistosta on tullut ensimmäisen luokan kattava yliopisto Kiinassa. Se on perustanut 16 Konfutse-instituuttia, joissa on yliopistoja Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.

Mass ja yhteydet

Xiamenin yliopistolla on rakennettu pinta-ala 1,4 miljoonaa neliömetriä, ja sen kirjastot omistavat 10,7 miljoonaa kappaletta (mukaan lukien 5,6 miljoonaa kappaletta vastaavia e-kirjoja)

Xiamenin yliopistolla on nyt suuri edistysaskel kohti tavoitetta rakentaa korkeatasoinen yliopisto, joka tunnetaan sekä kotimaassa että ulkomailla.

(Edellä esitetyt tiedot ovat maaliskuussa 2018)

112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Tosiasiat Xiamen University Malaysia

Historiallinen vastavuoroisuus

"XMU perusti malaijilainen kiinalainen herra Tan Kah Kee vuonna 1921. Nyt 93 vuotta myöhemmin XMU on perustanut kampuksen Malesiassa, jossa Tan Kah Kee saavutti suurta menestystä urallaan. Tämä on historiallinen vastavuoroisuus ."

-Zhu Chongshi, XMU: n puheenjohtaja (2003-2017)

Henki elää

XMU: n perustaja Tan Kah Kee katsottiin maailmankuuluksi opettajaksi, joka omisti kaiken, mitä hän tarvitsi koulutukseen. XMU lupaa juhlallisesti kunnioittaa Tan Kah Kee'n itsetuhon omistautumista henkeä kohtaan, että XMUM perustetaan. Se jää voittoa tavoittelemattomaksi toimielimeksi, eikä sen jälkeen lähetetä takaisin Kiinaan. Sen sijaan kaikki ylimääräiset varat ohjataan takaisin tutkimukseen ja stipendeihin XMUMin opiskelijoille.

Sitoutuminen koulutukseen

XMUMin perustaminen asettaa uusia korkeuksia Kiinan ja Malesian yhteistyön ja koulutuksen vaihdon aloilla. XMU pyrkii rakentamaan kampuksen yhdeksi Malesian parhaaksi, rikastuttamalla Malesian korkea-asteen koulutuksen maisemaa tuottamaan korkeatasoisia kansainvälisiä kilpailukykyisiä kykyjä.

Visio ja missio

Näkemys

Xiamen University Malaysia haluaa tulla yliopistoksi, jolla on selkeä globaali näkymä, jossa on ensiluokkaista opetusta ja tutkimusta sekä kulttuurista monimuotoisuutta.

Tehtävä

Edistää nuoria lahjoja ihmisarvolla ja viisaudella muuttamalla heidät alueen hienoiksi kansalaisiksi, jotka edistävät kansan hyvinvointia ja Malesian, Kiinan ja Kaakkois-Aasian sosiaalista kehitystä.

112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Sijainnit

  • Selangor

    Jalan Sunsuria, Bandar Sunsuria, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia, 48200, Selangor

    Kysymyksiä