Lue virallinen kuvaus

Tervetuloa Maryville College

Maryville College sijaitsee ihanteellisella paikalla Maryville, Tenn., Great Smoky Mountainsin kansallispuiston ja Knoxville, valtion kolmanneksi suurin kaupunki. Tunnettu tarjoamaan opiskelijoilleen tiukka ja erittäin henkilökohtainen kokemus, Maryville College on kansallisesti arvostettu korkeakouluopetus, joka menestyksekkäästi liittyy taiteen ja ammatillisen valmistautumisen kanssa yhteistyössä muiden kanssa. Vuonna 1819 perustettu Maryville on Etelä-12: n vanhin korkeakoulu ja ylläpitää jäsenyyttä Presbyterian kirkossa (USA). Syksyn 2016 lukukauden kokonaismäärä on 1,198.

Tehtävänanto

Maryville College valmistelee opiskelijoita kansalaisuuden ja johtajuuden eloina, kun haastamme jokaisen etsimään totuutta, kasvamaan viisaudessa, tekemällä oikeudenmukaista työtä ja luovuttamalla luovuuteen ja palveluun elämää maailman kansoille.

Identity Statement

Maryville College on perustutkinto, liberaali taiteet, uskonnollinen asumisyhteisö ja oppiminen, joka juurtuu presbyteeriseen / uudistettuun perinteeseen, joka palvelee kaiken ikäisiä ja tausta-aineita.

Lauselma tarkoituksesta

Maryville College on liberaali taiteet, kirkon aiheeseen liittyvä korkeakoulu. Se pyrkii olemaan kaikenikäisten aikuisten vapautuksen ja kasvun väline. Opetussuunnitelma vahvistaa korkeakoulujen jatkuvaa arvoa humanistisissa tieteissä, tiedeissä ja taiteissa. Kapean erikoistumisen välttämiseksi kollegio pyrkii lisäämään uramahdollisuuksia ja kehittämään todellisen henkivakuutuksen.

Opettajankoulutus pyrkii edistämään tarkoituksellista tutkimusta, kannustamaan analyyttistä ajattelua ja tehokasta ilmaisua, edistämään syrjivää esteettistä makua ja terveydentilaa, tarjoamaan mahdollisuuksia kehittää henkilökohtaisia ​​arvoja ja kehittää syvästi huolta ihmisistä, jotka johtavat rakentavaan toimintaan. Presbyterian / uudistetun perinteen johtajat perustivat Maryville College vapaaehtoisen liiton Yhdysvaltain Presbyterian kirkkoon. Vapauteen ja herkkyyteen ilmenevässä ilmapiirissä Maryville College todistaa Jumalan ilmoituksen Jeesuksessa Kristuksessa, joka haastaa kaikki ihmiset etsimään totuutta, tekemään oikeudenmukaisuutta, kehittämään viisautta ja rakastamaan ihmisiä. Jatkamalla tätä elintärkeää uskoa, kollegia uskoo, että sen täytyy kuunnella tarkkaavaisesti ja nöyrästi kaikkia ihmisääntä, jotta se voi kuulla Jumalan kutsun riippumatta siitä, kuinka Jumala voi puhua.

Maryville College on pohjimmiltaan oppimisympäristö. Tämä yhteisö sisältää henkilöitä, joilla on erilaisia ​​etuja, taustoja, uskomuksia ja kansallisuuksia. Tiedekunta, kuten tietämyksen säilyttämiseen ja edistämiseen sitoutuneiden tutkijoiden ryhmä, korostaa tehokasta opetusta ja rohkaisee tukihankkeita opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoita haastetaan kasvattamaan akateemista osaamista, henkilökohtaista ja sosiaalista kypsyyttä sekä hengellistä erottelua ja sitoutumista. Tällaisessa avoimuuden ja huolehtimisen ilmapiirissä syntyy kestäviä ystävyyssuhteita. Kautta huolehtimalla toisista kampuksella ja sen ulkopuolella, jakamalla aitoa huolta maailmalle ja työskentelemällä akatemian tavoitteiden saavuttamiseksi, johtajat, hallinto, henkilökunta, tiedekunta ja opiskelijat pyrkivät rakentamaan ja vahvistamaan ihmisyhteisöä.

Käyttötarkoitus, hyväksytty huhtikuu 1980

Visio monimuotoisuudesta

Maryville College Statement of Purpose luo sitoutumisen monimuotoisuuteen:

" Maryville College on pohjimmiltaan oppimisympäristö. Tämä yhteisö sisältää henkilöitä, joilla on erilaisia ​​etuja, taustoja, uskomuksia ja kansallisuuksia. "

Collegella on erinomainen historia, jonka mukaan monimuotoisuus on tärkeä korkeakoulututkinnon kannalta. Ensimmäinen nainen, joka valmistui yliopistosta Tennesseessä, sai Maryville College -tutkinnon. Kollegio oli ensimmäisten joukossa kouluttamaan afrikkalais-amerikkalaisia ​​ja johti 1800-luvun loppupuolella pyrkimyksiä rotuun integroitumisen ylläpitämiseksi valtion korkeakoulussa. Collegessa on muita pitkäaikaisia ​​sitoutumisia monimuotoisuuteen, johon sisältyy kansainvälinen koulutus, puututaan kuurojen yhteisöön liittyviin huolenaiheisiin ja Etelä-Appalachian opiskelijoiden koulutukseen. Maryville College tunnustaa myös 2000-luvun alkupuolella mahdollisuuden käsitellä monimuotoisuuden uusia ja jatkuvia haasteita paikallisissa, kansallisissa ja globaaleissa ympäristöissä. Näihin haasteisiin kuuluvat rotu- ja kulttuurikysymykset, sukupuoleen liittyvät kysymykset ja ihmisen seksuaalisuus, vuoropuhelu ja konflikti uskonnollisissa uskonnoissa ja niiden välissä sekä kollegion tiedekunnan, henkilöstön ja opiskelijoiden moninaisuus.

Monipuolisen koulutusyhteisön läsnäolo tarjoaa mahdollisuuksia sitoutua demokraattiseen kansalaisuuteen. Altistuminen muiden ideoille, kulttuureille ja arvoille mahdollistaa sen, että kaikki oppimisympäristön jäsenet voivat kasvaa älyllisesti, henkisesti ja emotionaalisesti. Monimuotoisuus lisää oppimista, koska se tunnistaa kaikkien yksilöiden luontaisen arvon. Se motivoi oppijoiden näkemään lähi- ja kaukana olevien kulttuurien saavutukset ja perinteet, ymmärtämään entistä paremmin oman perinteensa ja kehittämään suurempaa itsetietoisuutta. Yhtä tärkeä, monimuotoisuus helpottaa kriittistä tutkimusta historioista, oletuksista ja käyttäytymisistä, jotka palvelevat syrjäyttää jotkut paikallisten ja globaalien yhteisöjen jäsenet. Siten monimuotoisuus rohkaisee oppilaita kehittämään älyllistä ketteryyttä ja herkkyyttä tarkastella pitkään muita oletettuja oletuksia huolellisesti kuuntelemalla tai havaitsemalla eri todellisuuden ilmaisua. Vaikka tällainen tutkimus saattaa paljastaa ristiriitoja ja herättää voimakkaita tunteita, vuoropuhelu, jota monimuotoisuus edistää, voi laajentaa kriittistä ajattelua, myötätuntoa ja nöyryyttä.

Maryville College pyrkii tarjoamaan turvallisen ja kansalaisympäristön, joka rohkaisee tietoisuutta, uteliaisuutta ja kunnioitusta niille, joiden näkemykset ja kokemukset ovat peräisin erilaisista perinteistä. Korkeakoulu pyrkii edistämään kulttuurien välistä yhteistyötä ja kutsumaan uusia ääniä oppimisyhteisön laajentamiseksi. Tunnustetaan, että kriittinen sitoutuminen monimuotoisuuteen vaatii henkilökohtaista kokemusta, tiedekuntaa, henkilökuntaa ja opiskelijoita kannustetaan tutkimaan monimuotoisuutta opetussuunnitelmissa ja opetusohjelmissa, kun he oppivat ja juhlivat monipuolisia inhimillisiä lahjoja. Yhteisön jäsenet, jotka ovat sidoksissa eri ryhmiin saadakseen tukea, lisäämään tietämystä, saamaan uusia näkökulmia ja avaamaan tilaisuuden ikkunat sosiaalisen toiminnan kautta. Suunnittelulla Maryville College -yhteisöön liittyminen luo vuorovaikutusta erilaisten ihmisten, näkökulmien ja ideoiden kanssa.

Syrjinnän vastainen lausunto

Maryville College ei syrji rodun, värin, sukupuolen, etnisen tai kansallisen alkuperän, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen, iän, vammaisuuden tai poliittisten uskomusten perusteella koulutusmahdollisuuksia ja etuja.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti

Tämä koulu tarjoaa myös:

BA

Maryville College

Biologian opetussuunnitelma antaa opiskelijalle äänenvalmistelun biologisten tieteiden tärkeimmille alueille, samalla kun se mahdollistaa keskittymiskyvyn erikoistuneilla ... [+]

Biologia

TUTKIMUSOHJELMAT:

BA in BiologyBS BiologiassaOpettajan lisensoinnin biologiaVäitöskirja BiologiassaTutkimus luonnontieteiden osaston uusista tutkijoista

83% on ansainnut korkeakoulututkinnon tai harjoittavat sitä.

98% sanoi MC valmisteli heidät "hyvin" tai "hyvin" jatko-opintoihin.

95% sanoi, että he valitsisivat MC uudestaan ​​perustutkinnon tutkintoon.

Miksi opiskella biologiaa MC: ssä?

Biologian opetussuunnitelma antaa opiskelijalle äänenvalmistelun biologisten tieteiden tärkeimmille alueille, samalla kun se mahdollistaa keskittymiskyvyn erikoistuneilla erikoistuneilla alueilla. Kenttätutkimus läheisissä vuoristossa ja järvissä ja Oak Ridge -yliopistojen ja kansallisten laboratorioiden, kuten Argonne, Jefferson ja Oak Ridgein, tutkimustyöt voivat täydentää opetussuunnitelmaa.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Oletko valmis tekemään eroa opiskelijan elämässä? Maryville College pääaineessa Englanti toisen kielen opettajana (TESL) valmistelee sinut työskentelemään prekindergarten ... [+]

Englanti toisena kielenä - opetus

TUTKIMUSOHJELMAT: BA, opettajan lisensointi englannin kielenä (ESL)

Miksi opiskella Englannin kielen oppimista MC: ssä?

Oletko valmis tekemään eroa opiskelijan elämässä? Maryville College on opettaa englantia toisena kielenä (TSEL) valmistautuu työskentelemään prekindergartenin kanssa 12-luokkaisilla kielillä oppijoilla. Opinnot korostavat kielitieteitä, toisen kielen hankintaa, kielitaidon psykologiaa ja pedagogisia taitoja, jotka tarvitsevat vaikutusta nuoriin englantilaisiin oppijoihin. Vähemmän kielitaidolla vieraalla kielellä paremmin ymmärrät kielen oppimisprosessin, joka auttaa sinua muodostamaan yhteyden opiskelijoihisi.

... [-]
Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Maryville College Music Departmentissa sijaitseva Clayton Center for the Arts tarjoaa kattavan NASM-akkreditoidun musiikkiohjelman tunnustetulla Maryville College . ... [+]

musiikki

TUTKIMUSOHJELMAT:

BA in MusicBM musiikkiteoria-kokoonpanossaBM musiikkikasvatuksessa, äänieräBM musiikkikasvatuksessa, Instrumentaalinen korostusBM Performance, Voice - Minor in MusicMiksi opiskella musiikkia MC: ssä?

Maryville College Music Departmentissa sijaitseva Clayton Center for the Arts tarjoaa kattavan NASM-akkreditoidun musiikkiohjelman tunnustetulla Maryville College . Musiikkioppilaitosten yhdistys on koulujen, konservatorioiden, korkeakoulujen ja yliopistojen järjestö, johon kuuluu noin 650 akkreditoitua institutionaalista jäsentä. Se luo kansallisia standardeja perustutkinnon ja jatko-opiskelun tutkinnoille ja muille musiikki- ja musiikkitieteellisille tutkinnoille sekä avustaa taiteellisia, tieteellisiä, kasvatuksellisia ja muita musiikkiin liittyviä pyrkimyksiä tarjoaville laitoksille ja yksilöille. Maryville College opiskelijat saavat musiikkiteorian, musiikkihistorian ja performanssin asiantuntijaopetusta. Viisi musiikkiopettajamme, musiikin taideteollinen kandidaatti, musiikkikasvatuksen musiikkiopettaja (kuoro), musiikkikasvatuksen musiikkiopettaja (instrumentaali), musiikin kandidaatti musiikillisessa performanssissa, musiikinopettaja teoria ja kokoonpano , Tarjoavat runsaasti valmistautumista ja joustavuutta musiikin tai tutkijakoulun harjoittamiseen.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Oletko valmis matkustamaan maailmaa? Oletko valmis kokemaan elämää ulkomaisissa kulttuureissa? Valmis käsittelemään nykyaikaisen globaalin liiketoiminnan haasteita? Kaikk ... [+]

Kansainvälistä bisnestä

TUTKIMUSOHJELMAT: BA kansainvälisessä liiketoiminnassa

Miksi opiskella kansainvälistä liiketoimintaa MC: ssä?

Oletko valmis matkustamaan maailmaa? Oletko valmis kokemaan elämää ulkomaisissa kulttuureissa? Valmis käsittelemään nykyaikaisen globaalin liiketoiminnan haasteita? Kaikki liiketoiminta on maailmanlaajuista, tai ainakin maailmanlaajuiset tapahtumat ovat vaikuttaneet, ja ajattelu maailmanlaajuisesti on ensimmäinen vaihe oppimisessa navigoida nykypäivän kilpailukykyinen yritysmaailma. Sinut on upotettu opetussuunnitelmaan, joka edellyttää, että käytät vähintään yhtä lukukautta ulkomailla jossakin yli sadasta maasta ja opiskelet ja toivottavasti käyvät sujuvasti vieraalla kielellä. Tutustut myös kansainväliseen politiikkaan, talouteen, historiaan, uskontoon ja kulttuuriin sekä kaikki kirjanpidon, rahoituksen, johtamisen ja strategian liiketoiminnan perusteet. Teet läheisiä suhteita tiedekuntaan, joka on asunut ja työskennellyt ulkomailla, matkustanut laajalti ja joka voi rikastuttaa koulutustasi projektikohtaisella oppimisella, käytännön sovelluksella ja korvaamattomilla yhteyksillä. Kansainvälisen liiketoiminnan pääaineemme täyttää tutkinnon suorittaneiden kysynnän maailmanlaajuisella ajattelulla, joka on osaava, ammattitaitoinen ja kokenut.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Psykologin päällikkö tarjoaa laajan perustan käyttäytymisen ja henkisten prosessien ymmärtämiselle. Kun keskitytään ihmisen käyttäytymiseen ja kognitioon, opiskelijat pää ... [+]

Psykologia

TUTKIMUSOHJELMAT:

BA psykologiassaPsykologian neuvonantajaksiPieni psykologiassaVähemmän AnalyticsissaMiksi opiskella psykologiaa MC: ssä?

Miksi ihmiset tekevät asioita, joita he tekevät? Kuinka lapset oppivat ja kehittivät? Miten ennakkoluulo muodostaa, ja missä olosuhteissa ihmiset todennäköisemmin auttavat toisiaan? Nämä ovat vain esimerkki kysymyksistä, jotka psykologian ala yrittää vastata. Psykologin päällikkö tarjoaa laajan perustan käyttäytymisen ja henkisten prosessien ymmärtämiselle. Kun keskitytään ihmisen käyttäytymiseen ja kognitioon, opiskelijat pääsevät ymmärtämään yksilön eroja, ryhmäkäyttäytymistä ja ympäristö- ja sosiaalisten tekijöiden vaikutusta. Tarjoamme opiskelijoille työkaluja, joita tarvitaan käyttäytymisen tieteelliseen tutkimiseen ja kykyyn keskittyä kurssiin erityisen kiinnostuksen kohteilla, samalla kun hankitaan tarvittava leveys sosiaalisissa, kognitiivisissa, kehityksellisissä ja kliinisillä alueilla.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Tietokoneet ohjaavat innovaatiota tieteissä, jotka ulottuvat ihmisen genomiprojektista aidsin rokotustutkimukseen ympäristön seurantaan ja suojeluun ... [+]

Tietokone Tiede

TUTKIMUSOHJELMAT:

Tietojenkäsittelytieteen BATietojenkäsittelytieteen vähäinenVähemmän AnalyticsissaMiksi opiskella tietojenkäsittelytieteitä MC: ssä?

Tietokoneet ohjaavat innovaatiota tieteissä, jotka ulottuvat ihmisen genomiprojektista aidsin rokotustutkimukseen ympäristön seurannasta ja suojelusta. Se on kuria, joka koskettaa melkein kaikkea mitä teemme. Tietojenkäsittelytiede kehittää perustavaa laatua olevia taitoja, jotta heidät voidaan asettaa menestykseen riippumatta siitä, missä heidän uransa johtaa. Maryville College tietotekniikan opiskelijat oppivat käyttämään matemaattisia ja laskennallisia ajatteluja reaalimaailman ongelmien ratkaisemiseen yhdistämällä ohjelmiston osaamisen järjestelmien ymmärtämiseen. Monipuoliset mahdollisuudet odottavat oppilaitamme - toivotamme sinut aloittamaan tietäsi meille!... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Maryville College -poliittinen tiedekunta (PLS) valmistelee sinua uran hallitukselle, diplomaattisille, ei-hallituksille, media- ja oikeudellisille aloille. ... [+]

ValtiotiedeMiksi opiskella poliittista tiedettä MC: ssä?

Haluatko työskennellä Yhdysvaltojen poliittisen kampanjan parissa? Haluatko oppia lisää maailmanlaajuisista poliittisista kysymyksistä ja etsiä ratkaisuja joihinkin maailman suurimpiin sosiaalisiin ongelmiin osallistumalla kansainväliseen Hult-palkintokilpailuun? Haluatko ottaa Yhdysvaltojen ja kansainvälisten pre-law kurssit tiedekunnasta, jotka matkustavat säännöllisesti ulkomaille ja ovat työskennelleet DC-pohjaisina poliittisina analyytikoina, kansainvälisissä vaalitarkkailijoina ja dokumenttielokuvien tekijöinä?

Maryville College -poliittinen tiedekunta (PLS) valmistelee sinua uran hallitukselle, diplomaattisille, ei-hallituksille, media- ja oikeudellisille aloille. Toimimalla professoreita, joilla on ammattikokemus Washington DC: ssä ja yli kaksikymmentä kansakuntaa teosten ympärillä, PLS-suuret opiskelijat oppivat poliittisia prosesseja, instituutioita ja teorioita, jotka ohjaavat hallituksia ympäri maailmaa. He myös oppivat, miten sosiaaliset ja taloudelliset tekijät näissä maissa vaikuttavat hallituksen päivittäiseen työhön.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi

BSc

Maryville College

Big Data -vuosina on syntynyt enemmän tietoja kahden viime vuoden aikana kuin koko ihmiskunnan historiassa. Liiketoiminta-analyytikot tulkitsevat ja analysoivat näitä tie ... [+]

Business Analytics

TUTKIMUSOHJELMAT: BS Business Analytics; Vähemmän Analyticsissa

Miksi opiskella Business Analytics MC: ssä?

Big Data -vuosina on syntynyt enemmän tietoja kahden viime vuoden aikana kuin koko ihmiskunnan historiassa. Liiketoiminta-analyytikot tulkitsevat ja analysoivat näitä tietoja tavoitteena parantaa yritysten ja organisaatioiden toimintaa. Nämä ammattilaiset työskentelevät kaikkialla Fortune 500 -yrityksistä sairaaloihin, voittoa tavoittelemattomiin laitoksiin ja julkisiin organisaatioihin. Onnistuneilla liiketoiminta-analyytikoilla on ainutlaatuinen verkkotunnuksen tuntemus ja vankka perusta matematiikassa, tilastoissa ja tietojenkäsittelytieteissä.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi
Maryville College

Harjoittelutekniikka tarjoaa haastavan oppimiskokemuksen opiskelijoille, jotka haluavat harjoittaa terveys / kunto-uran ja jatkaa koulutustaan ​​jatkotutkalla. ... [+]

Harjoitustiede

TUTKIMUSOHJELMAT: BS in Exercise Science

Miksi opiskella harjoittelututkimusta MC: ssä?

Oletko ihastunut ihmiskehoon ja miten se toimii? Oletko intohimoinen auttamaan ihmisiä ja vaikuttamaan yhteiskuntaan? Pidätkö liikuntaa / liikuntaa? Harjoitustieteen opiskelija tutkii liikunnan välittömiä ja pitkäaikaisia ​​vaikutuksia kehossa. Harjoittelutekniikka tarjoaa haastavan oppimiskokemuksen opiskelijoille, jotka haluavat harjoittaa terveys / kunto-uran ja jatkaa koulutustaan ​​jatkotutkalla.

Pääosa tarjoaa käytännön kokemusta terveys / kunto-teollisuudesta, joka on sidottu keskeiseen akateemiseen valmisteluun liikunnan ja terveyden tiede. Harjoitustieteet tarjoavat vankan perustan valmistautua erilaisiin urapolveihin, kuten fyysiseen terapiaan, urheilukoulutukseen ja liikuntafysiologiaan. Harjoitustieteessä on monia jännittäviä uranäkymiä. Huomaa, että monet osallistuvat jatko-opintoihin, mutta monilla alueilla on sisääntulotasoisia tehtäviä jatko-opintojen aikana.... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
Kampus
Lue lisää suomeksi

Kandidaatti

Maryville College

Kirjanpito-oppilas on suunniteltu täydentämään opiskelijan valmennusta merkittävällä alalla. Se tarjoaa lisää syvyyttä kentällä ja taustalla jatkotutkimukselle. ... [+]

KirjanpitoMiksi opiskella kirjanpitoa MC: ssä?

Kirjanpito- oppilas on suunniteltu täydentämään opiskelijan valmennusta merkittävällä alalla. Se tarjoaa lisää syvyyttä kentällä ja taustalla jatkotutkimukselle.

Kirjanpidon alaikäinen ei ole avoin opiskelijoille, jotka päättävät rahoituksesta / kirjanpidosta.

Jotta kelpoisuus hankkia CPA-tentti, henkilön on oltava suorittanut tutkinnon akkreditoitua korkeakoulusta tai yliopistosta ja täytettävä yhteensä 150 lukukautta tuntia tietyillä tuntimäärillä kirjanpidossa ja liiketoiminnassa.

Useat yliopistot tarjoavat Master of Accountancy -ohjelmia räätälöityjä vapaiden taiteiden korkeakoulututkinnon suorittaneille; näiden ohjelmien sisäänpääsystandardit eivät edellytä ylimääräisiä kirjanpitokursseja kuin Maryville College kirjanpitäjän Maryville College . Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita kirjanpidosta, jotka ovat suorittaneet Maryville College ja kirjanpidon vähäisiä vaatimuksia, voivat saada 15 kuukauden Master of Accountancy -ohjelman, joka on saatavilla Tennessee University of Knoxville'ssa, kun kolme täydennyskoulutuskurssia on suoritettu UT: ssä kesällä valmistumisen jälkeen .... [-]

Yhdysvallat Maryville
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
19 - 20 tuntia
Kampus
Lue lisää suomeksi